29 Mart 2014 Cumartesi

LIVERPOOL – SPURS MAÇ ÖNÜ (EPL)



Kıymetli Liverpoolseverler bugünkü maç sonuçları bana yazma iştahı verdi inanın :) Yarın galibiyet alırsak lideriz.. Ne Çok bekledik, Ne çok özledik o sırayı değil mi?

Maç zorlu, rakip kavi ama bizim de azmimiz büyük.. Biraz da istatistiklere bakalım..

Spurs 70 Anfield maçının sadece 6 tanesini kazanabilmiş. Son 21 lig maçının da 2 tanesini kazanabilmiş. Liverpool Londra’da 5-0 kazanıp Villas Boas’ı göndermişti evine… Son iki maçta toplam 10 gol olmuş.

SAHA: Anfield
SAAT ve YAYIN: 17:00 Lig TV3 (resmi site maç 18:00 da diyor karar sizin :D)
HAKEM: Phil Dowd


LIVERPOOL: Coates ve Enrique uzun süreli sakatlarımız bunun dışında sakat yada cezalı yok. 7 maçtır kazanıyoruz 2005-06 dan beri böyle bir serimiz yok, kendi sahamız da 1 defa yenildik bu sezon (14G, 1B ve 1M) Bu sezon 2 maçta gol bulamadık son olarak Kasın ayında Arsenal’e gol atamamıştık. Suarez ve Sturridge Spurs’ten 8 fazla gol atmış durumda, 20 üstü gol atan forvet partneri bundan önce sadece 2 kez olmuş, ilk yarıda Liverpool 21 gol bulmuş ki bu EPL’de en yüksek skor..

Muhtemel 11: Mignolet, Johnson, Skrtel, Agger, Flanno, Allen, Gerrard, Hendo, Coutinho, Suarez, Sturridge



SPURS:  Chiriches, Lamela, Capoue, Walker Sakat, Adebayor şüpheli ama oynatacaklardır. Son 2 deplasman maçını kaybettiler, ilk 10 içerisinde sadece Stoke ve Newcastle Spursden az gol atmış..

Muhtemel 11: Lloris, Naughton, Kaboul, Vertonghen, Ros, Bentaleb, Dembélé, Lennon, Chadli, Eriksen, Soldado.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Abi Tanpınar'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanına nazire yaparcasına saatin azizliğine uğrayıp sadece ikinci yarıyı izleyebildim. Valla Allah utandırmasın takım makina gibi işliyor. Bugün Jérôme Boateng'le adımız geçmiş; alırsak ofansın süper olmasından mütevellit göze batmayan defansif sorunlarımız tamamen çözülür kesinlikle. Defansın her yerinde kullanabiliriz kendisini. Ama bu Gana alaşımlı Cermen kardeşimiz stoper oynamayı sevdiğini söylemişti Kicker'daki bir röportajında. Flanagan çok iyiydi, ona dikkat çekmek istiyorum. Coutinho'ya attığı gol iyi moral olmuştur. Şimdi West Ham(a), City(h), Norwich(a), Chelsea(h), Palace(a) ve Newcastle(h) maçları kaldı geriye. Upton Park'ta West Ham'a karşı oynamak çok zor olacaktır, ama maça etkili başlarsak gerisi çorap söküğü gibi gelir. İpleri baştan ele almalıyız. Düşme potasından çıkmak için her yolu deneyeceklerdir, ama biraz agresif olmalıyız sanki. Anfield'da City maçı için içimde büyük bi' korku var nedense. Onlara karşı içeride-dışarıda fark etmez hep iyi oynuyoruz, ama bi' yolunu bulup kilidi açıyorlar. O maç için futbolun ruhanî yönünden ibre bize dönük olmalı, yoksa ne yapsak nafile. Yani rasyonel yorum getiremiyorum. Carrow Road'da Norwich karşısında bol bol Suárez'e paslamalıyız. O işini bilir. Chelsea'ye karşı Anfield'da erkenden maçı koparmalıyız. Yoksa Mourinho durdur&saldır felsefesinin ikinci safhası olan saldır kısmını devreye sokar ve işler bizim için kötüye gidebilir. Yani Anfield'da Arsenal'ı parçaladığımız maçtaki gibi başlamalıyız. Neye uğradıklarını şaşırsınlar. -Burada çok ağır küfürler edesim geliyor Chelsea'ye, ama efendi duruşumu bozmuyorum- Selhurst Park'ta Palace'ı çok rahat geçeriz gibi. Anfield'daki Newcastle maçına gelirsek; çok ters takım, ama şansımız tutuyor iç sahada nedense. Sezonun hikayesinden ve o anki sıralamadan bağımsız olarak galibiyetle kapatmak isteyeceğiz elbette. Şimdi içinde bulunduğumuz tabloya baktığımda Etihad'da ve Stamford Bridge'de hakemlerin yaptıkları yüzünden kader değişebilir. Meselenin o yönü çok iç burkucu maalesef. Ne olursa olsun, sonuçlar ne olursa olsun, biz bu takıma gönlümüzü kaptırdık bi' kere, gözümüz görmez gayrısını. "Giden bi' şampiyonluk olsun" deriz, eğer kaybedersek. Ama şimdi "O kupayı en çok biz hak ediyoruz" diyoruz, demeliyiz. Amma uzun yazmışım be. Orhan Pamuk Kara Kitap'ında epigraflıyor ya: "Hiçbir şey hayat kadar şaşırtıcı olamaz, yazı hariç" Selamlar, sevgiler, saygılar :)

aliarslan