6 Mayıs 2013 Pazartesi

TRANSFER HEDEFLERİ - (Liverpool yönetimine bedava akıl-1)



Kıymetli Liverpoolseverler sezonun  sonunsa yaklaştığımız şu günlerde transfer haberleri aldı başını gidiyor. Çatladıkapı’nın acar solbeki Emin’den tutun da Ibrahimovic’in sol bacağına kadar herkes geldi Liverpool’a üstelik daha transfer dönemi açılmadı.

Öncelikle Suarez konusu açıklığa kavuşturulmalı.. Cantona’ya hala efsaneydi falan diye methiye düzenler bırakıp ikiyüzlülüğü Suarez’e yüklenmesinler ikisi de psikojik sağlıklarının sınırında insanlar, o ne kadar efsaneyse bu da o kadar efsane.. Yani ki Suarez mutlaka kalmalı, LFC Board adam olmalı yerine kimseyi bulamayız.

Suarez konusu hallolduğuna göre geçelim öbür konulara :) Bütçemizin 25M Pound’u geçmeyeceği aşikar İngiliz gastelerine göre..  Carroll’u Spearing’i Skrtel’i say, krediye gir evi ipotek ettir derken 50M belki olur.

50M bulduk hadi ama eksik çok kıymetli Liverpoolseverler.  Coates kalırsa 2 stoper şart (Coates’i  -1 saydım) Eriksen’i BR çok istiyor. Hücumda sola ve sağa birer adam, birde sol bek yedeği derken.  5-6 adam için harcanacak 50M demek yeni Borini’ler demek yeni Gökhan Zan’lar demek.

Burada akıllı yöneticiler ve Scout ekibine çok iş düşüyor vede bu yazının yazılma nedeni olarak gösterebileceğim yöneticileri  aklımdan faydalandırma..

Defanstan başlarsak, Lazio’dan Diakite bedelsiz olarak takıma kazandırılmalı yanına Ajax’tan Alderweireld’a verilecek 10M fazla olmaz.  Twente’den Douglas buranın alternatifi olarak cebimizde dursun.

Solbek alternatifi için her zaman işe yarar Braafheid olabilir. Zaten oynayacağı maksimum 10 maç olacaktır.
Gelelim ortasahaya, Eriksen BR gözdesi ona bir 20M vereceğiz gibi görünüyor. Rafa Real’e giderse kesin Alonso bize gelir bir 10M daha veririz. Kaldı bize bir 10M onu da forvet bölgesi için kullanmak lazım.

Forvet kanat için bu sezon Ajax ile sözleşmesi biten Sulejmani iyi olurdu ama onu Benfica kapmış durumda bizde zorunluluktan Martens’e yönelip 10-15M da ona vermeliyiz. Hearts’dan Ngoo bence A takımda 10-15 maç çıkaracak seviye geldi.

Böylelikle,
Reina

Jonhson – Alderweild – Agger - Enrique
                                     (Kelly)       (Douglas)            

Lucas

Alonso – Gerrard
(Eriksen)

Martens  - Suarez – Coutinho
(Downing) (Sturridge) (Suarez)

 22-23 kişilik bir takım kurmuş oluruz..

7 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

her ne kadar artik gol attigini kabul etsem bile, suarezin bu takimdan gitmesini istiyorum... iyi bir sezon gecirmisken, elimizde firsat varken,hazir piyasasi da yukselmisken 30-40 milyon arasi birseye satalim gitsin... firsat bu firsat demedi demeyin.. suarez bana gore hala bir takim oyuncusu degil.. hala fevri davranip takima zarar veriyor.. aldigi cezalari da hesaba koyarsak gitmesi en mantikli ihtimal gibi geliyor bana.. sunu da itiraf etmeliyim ki suarez bizim takimla maca cikinca mac izlemek istemiyorum... artik onu bu takimda gormek istemiyorum.. tamam gitsin ama yerine kim gelsin diye soracak olursaniz,bence Carroll ve Sturridge iyi bir ikili olabilir.. yeterki Suarez gitsin de yerine elbet biri bulunur :D

fizyoterapist dedi ki...

Alonso donecek mi? yeter artik Alonso donsun ve EPL orta saha gorsun! sampiyon olamasak bile EPL nin en etkili orta sahasina sahip olalim..

Shareef dedi ki...

Suarez gitse o ayarda adam bulamayız ama bence kalmalı.. Alonso için herkes aynı düşünüyordur :D

A.Kaya dedi ki...

alonso çok zor

Shareef dedi ki...

Olsun ya bir umut :D

Pancho dedi ki...

Üstadım, genel olarak yazının içeriğine diyecek bir şeyim yok. Yerinde transferlerle bu takım iyi şeyler yapabilir. Transfer yapamazlarsa ne olur? E biz yine desteklemeye devam ederiz. Ancak sorun transfer değil Liverpool takımının duruşu. Biz seneye hiç transfer yapmasalar da yine takımı destekleriz. Ama bu takım, haksız yere penaltı kazandığında topu kalecinin üzerine yavaşça bırakan adamların takımı. Liverpool'u Liverpool yapan da bu zaten. Bu nedenle Suarez konusunda çok ciddi fikir ayrılıkları taşıyorum maalesef. Futbolcunun sahada hırçın, agresif, kavgacı duruşu olabilir. İyidir de. Hem taraftarı hem takım arkadaşlarını ateşler. Cantona, Balotelli, Vinny Jones gibi futbolcuların sevilmesinin sebebi budur. Ama bunun gibi her fırsatta hakeme itiraz edip ağlayan, ve en önemlisi kendini neredeyse her fırsatta yere atan karaktersizin bu takımda yer almasını ben içime sindiremiyorum. Bin tane örneği var.

http://birseyidebilme.blogspot.com/2013/01/yatacak-yeri-olmayanlar-luis-suarez-1.html
http://birseyidebilme.blogspot.com/2013/01/yatacak-yeri-olmayanlar-suarez-2.html
http://birseyidebilme.blogspot.com/2013/01/yatacak-yeri-olmayanlar-luis-suarez-3.html

Evet çok yetenekli, evet takımı bu sene neredeyse tek başına sırtladı ama ben Suarez'in Liverpool'da oynamasını hazmedemiyorum. Gitsin. İsterse takım sezonu Everton’ın da altında bitirsin ama bu adam gitsin.

Adsız dedi ki...

hocam suarez benzeri bir golcüyü bu piyasada bulmak çok zor.yeri dolmaz.oyunun her anında var.çok çalışkan ve yetenekli.ikisi bir arada.Sturridge i yedek yazmışsın.bence direk 11 oyuncusu.Sturridge suarez ikilisi gelecek sezon çok iş yapar.coutinho da bu takımın en önemli taşlarından biri olacak.yazdığın kadroya baktığımda fena değil.burda yatırımı yapılacak olan en önemli mevki CM pozisyonu.gerrard ın da yaşı geldi.lucasın yanına alonso tarzı bir cm ye yatırım yapılabilir.alonso yaşı olmuş 32.olmaz hocam.
psg de ideal 2 isim var.matuidi ve verratti.