5 Mayıs 2012 Cumartesi

LIVERPOOL – CHELSEA MAÇ ÖNCESİ (F.A CUP FINAL)


2006’dan sonra 8. Defa kazanmak için sahadayız bugün FA Cup’ı.. Rakipte aksi gibi bütün sezon yatıp yeni yeni form tutan Chelsea, hayırlı olsun..

105 yılda iki takım toplam 162 lig ve kupa maçına çıkmış ve Liverpool’umuz 73G, 33B ve 56M almış.. Liverpool 14 kez final oynamış ki bu kupada en çok oynayan olmuşuz. Bunun yanında Chelsea bizi en son 2010 mayısında yenebilmiş. İkin takım bu kupada  9 kez karşılaşmış ve 5 kez Chelsea 4 kez biz yenmişiz.


İki takım rekabeti ve kulüp taraftar yapılarına bakıp bize şu güzel yorumu yapan Carra’yı da buraya not etmeliyiz. “ Chelsea’ye saygısızlık etmek amacında değilim ama bizim taraftarlarımız onların taraftarı gibi değil. Bana göre geleneksel İşçi sınıfı daha tutkulu futbola karşı, daha çok oyunun içindeler ve daha iyi atmosfer yaratıyorlar. Bu söylediklerimle Chelsea’ye saygısızlık etmiyorum ama bir gerçeği dile getiriyorum.”

Kıymetli Menajerimiz, Liverpool’un kralı Kenny Dalglish ise Bu kupayı kazanmakla Liverpool’a olan borcumun bir kısmını ödeyebilirim demiş. 
Büyük golcü Alan Shearer’da forvetleri  incelemiş ve Drogba ile Suarez’i öne çıkarıyor. Drogba’nın yükselen formu olduğu gerçek ama bizim iki çocukta olabilecek en iyi seviyedeler(en azından bütün sezon bu kadar iyi olmamışlardı)


SAHA: WEMBLEY

SAAT ve YAYIN: 19:15 NTVSPOR

LIVERPOOL.: Adam ve Lucas haricinde tam kadroyuz. Son 8 kupa finalinde birkez gol yememişiz.  Ligde kötü olsak da kupada kendi sahamızda 11G ve 2B aldık. Bu kupayı kazanırsak bir sezonda 2 kupayı 2 kere alan tek takım olacağız. Daha önce 2 kupayı Arsenal 1993, Liverpool 2001 ve Chelsea 2007 de aldı.

Muhtemel 11: Reina, Johnson, Skrtel, Agger, Jose Enrique, Henderson, Spearing, Gerrard, Downing, Suarez, Carroll (Kuyt)

CHELSEA: Luiz ve Cahill yok, kazanırlarsa bu finali bu kupayı 6 yılda 4 kez kazanmış olacak, TD leri Chelsea ile 2 kez bu kupayı kazanmış, En golcü oyuncuları genelde Lampard ama bu kupada Mata 4 gol ile..
 
Muhtemel 11: Cech,Ivanovic, Terry, Bosingwa, Cole, Mikel, Lampard, Mata, Ramires, Kalou, Drogba

HAKEM: Phil Dowd

Hiç yorum yok: