4 Ocak 2012 Çarşamba

LIVERPOOL; TERS GİDEN BİŞEYLER VAR ve ELEŞTİRİLEN TRANSFER POLİTİKAMIZ



Kıymetli Liverpoolseverler, biliyorsunuz akşam ağır bir mağlubiyet aldık City karşısında 3-0 ile.. İlk golde Reina yumurtladı, ikinci golü ise 2. deneme de atabildiler, 3. zaten penaltı bile değildi..
Bu sene en belirgin özelliğimiz çok baskın oynadığımızda direkleri dövmemiz, baskın oynadığımızda ise bi şekilde mağlup olup en iyi olasılıkla berabere kalmamız. Dün akşam ki maçta yine 16 gol pozisyonuna girip 6 kez kaleyi bulup hiç gol atamamışız (3 top da bloklanmış) onlar ise 11 girişimden sadece 3 tanesinde kaleyi bulabilmişler ve 3-0 kazandılar. Üstelik pas sayımızda 600 küsüre karşı 300 küsür..
Yani bizi kimse ezemiyor sahada fakat kalite sorunu sebebiyle olmadık işler açıyoruz başımıza.. Tam bu kısımda kıymetli Liverpoolseverlerin bazıları (bir grup blogger’da buna dahil) yanlış transfer politikamızdan dem vuruyorlar. Haklı oldukları yerler elbette vardır ama bence çok da haklı sayılmazlar bu görüşlerinde.. Arz edeyim efendim..

  1. OYUNCULARA ÇOK PARA ÖDENDİ: Evet ve hayır.. Evet yüksek ücretler ödendi ama bu adamların potansiyelleri bu paraları harcamaya zorladı bizi.. Carroll için hala İngiltere milli takımının gelecekte ki santraforu deniyor. Hendo 2011 yılında UEFA tarafından açıklanan geleceğinin 20 yıldızı içerisinde sayıldı. Sunderland’de ki oyunu geçen yıl herkes tarafından ne kadar çok övüldü. Yani bu iki adam için herkes aynı fikirleri paylaşırken değerlerinin bu kadar artması normaldir.
  2.  DOWNING YERİNE YOUNG YADA MATA ALINABİLİRDİ: Hayır :D Young ManU’yu seçti zaten. Mata bugün burada olsa Downing’e olan olacaktı muhtemelen ve Torres’e gidiş başlayacaktı (Beni satın derdi sezon sonu). Downing takım oyununa katkısı ve yetenekleriyle bu iki oyuncudan aşağı değildir.
  3. ŞAMPİYONLUK BU SENE DE HAYAL: Evet ama bunu ne Comolli ne de Bay Henry umursuyordur. Çünkü yeni kurulmakta olan bir takım olarak bu sene CL’ye katılmak bizim için başarıdır. Keza geçen yılla bu yıl arasında da her kıymetli Liverpoolseverin kabul edeceği gibi çok fark var.
  4. ÇOK FAZLA ve KÜÇÜK TAKIMDAN ADALI FUTBOLCU ALINDI: Hayır. ManU Carrick’e 18,6 M verdiğinde, büyük bir yıldızmıydı (şimdi de değil ya neyse) ya Keane Nottingham’dan alındığında Nottingham büyük takımıydı. Şu anda yapılan takıma yeni bir omurga kazandırma uğraşı..


NE YAPILIYOR PEKİ ?
Bunu soran arkadaşa teşekkür ediyoruz :D .. Kıymetli Liverpoolseverler, bence King Kenny elinde para varken (yarın ne olacağı belli olmayabilir, yeni bir satışla) zamanında Fergie’nin yaptığını yapıyor.. Fergie ne yapmıştı bir orta yetenekliler havuzu oluşturdu.. Bkz Carrick 18M, Hagreaves 15-20M, Anderson 15-20M, Park, Valencia ve hatta Fletcher ile O’Shea bu adamlar bu paraları eder mi hayır ama Fergie her zaman böyle transferler yaparak düz koşan adamlara yer verdi takımında..

Şimdi King Kenny muhtemelen yaz sezonunda ( Ocak ayında bir iki düz oyuncu daha gelebilir) maç kazandıracak bir topçu alacaktır takıma.. Bu alınacak maç kazandıran oyuncu(lar) takıma bir iki seviye birden atlatacaktır. Çünkü şimdi kurulan kadroyu her şartta bir araya getiremezsiniz (Öyle ya başka zaman Hendo’ya belki kimse 18M verdirmez) ama bir transfer döneminde biraz kemerleri sıkarak sadece bir transfer ile 18M a bir yıldız alırız.
Sözün özü seneye de böyle transfer yapılırsa (yabancı ve yıldız alınmazsa) oturup konuşuruz. Onun dışında elimizde olan takımı desteklemek.. YNWA  

5 yorum:

handjar dedi ki...

Abi sana tamamen katılmıyorum o kadar ki hiçbir yazdığına katılmam mümkün değil(:
1.Takım gol atamıyor Downing küçük takımın büüyk topçusuymuş 20 maçta belli oldu hiçbir etkinliği yok.AV'deki gibi ne şut var ne isabetli orta vs balon 1 oldu.
2.Henderson ve bizim Spearing arasında 20M edecek bir fark göremiyorum ve diğer Lpool sever arkadaşlarda göremezler sıradan bir orta saha ve eminim ki bizim reserve takımda ondan kat kat üstün yeteneklerde adamlar vardır balon 2 oldu.
3.Carroll'dan bahsetmek istemiyorum Capello gitsin o adam miili takıma giderse Lpool'u bırakırım o kadar net yani sıradan bi adam ve 35M verdik buna balon denmez başka bi kazık türü ve King Kenny'i gözümden az da olsa düşüren hamledir ki o Torres'den daha yetenekli vs vs, diye açıklamaları olmuştu.(Senin yorunlarına saygım sonsuz ama Torres'in açıklamaları çok dikkatli dinlersen beni göndermek istediklerini anladım ve gitmeme sevindiler karşı çıkmadılar demişti o adam bizi satmadı Comolli Torres'i sıcak para için gönderdi kumarı tutmadı)
4.Transferin C.Adam ve Suarez(bu adama ne denir bilemiyorum yokluğunda görüldü halimiz) dışında elle tutulur yanı yok.

3-4 senemize neden olacak hatalar: Phil Jones'a 1-2M daha veremeyip Coates'te patlama(Skrtel'in hali ortada),,Downing yerine kimi alırsak alsaydık o paraya Lavezzi bile gelirdi,,Gerrard sonrası ortasaha ve Carrol problemleri geleceğe umutla bakmamıza engeldir.Saygılar

winston barian dedi ki...

aslında hiçbir şey ters gitmiyor, çapımız ne kadarsa onu başarıyoruz. geçmiş döneme göre takım daha britanyalaştı ama kadro darlığı baki kaldı, belki 2 transfer döneminde bunu beklemek fazla o yüzden seneye kadar sabredilmeli, yakın dönemde spurs'ün geçtiği aşamalardan geçilirse 1,5 sene içerisinde beraber oynamaya alışmış, geniş ve kemikleşmiş bir kadromuz olur. bardağın boş tarafından bakılırsa eğer,Bir takım lucas leiva çapında bir futbolcusu sakatlandı diye kiralıktaki futbolcusunu geri çağırıyorsa orada ne kadrodan, ne transfer politikasından ne de hocadan bahsedilebilir. 2 sezondur 6-8 bandında seyrediyoruz bu sene de 6.yız. Şiir gibi bir futbol oynamıyoruz ama istatistik bilimi lucas'da olduğu gibi burada da gözümüzü boyuyor. çok pozisyona girsek de ön alanda suarezi destekleyecek ona alan açacak ya da onun açtığı alanı dolduracak hiç bir organizasyona girdiğimiz yok. verdik mi topu şapkadan ne çıkacak diye bekliyoruz.

Shareef dedi ki...

@Handjar
Belli ki farklı düşünüyoruz. Ben şahsen farklı yorumları daha çok seviyorum :D (Şu ara benle aynı fikirde olan kıymetli Liverpoolsever yok gerçi) Daha önce de yazdım King Kenny'nin bu ücretlerde hiçbir transferi balon çıkmadı.1-3 sene de illa performans verdi. Eğer King'in bu ilk yanlış transferi olacaksa (Bu arada Carroll'dan bahsediyorum :D) ben bunu söylemek için 2 yıl daha bekleyeceğim :)

@Winston Barian
Lucas ve istatistik dışındakiler özellikle ilk bölüm benim anlatmak istediğim şey.. Ama Kıymettli Winston BArian şu anda yakaladığımız pozisyonların yalnızca %9 unu gol yapabiliyoruz ve bu Blackburn'den falan da daha kötü (aslında EPL'nin en kötüsü) bir istatistik :D Böyle pozisyona girersek kalan maçlarda bu oranı %15-20 ye çıkarırsak her maç 3-5 gollü maç izleriz. bu da bizi görünenden daha iyi bir takım yapar aslında

gregor samsa dedi ki...

abi bir tane yaratıcı orta saha gereiyor çünkü takımın bütün yaratıcıliğı suarez o yoksa ataklar bile şansa oluyor kaka belki çok zor ama mesut tarzı bir adam ve gerçekten yetenekli bir stoper alınması şart yoksa yüreğimiz gene kan ağlıyacak

Shareef dedi ki...

@gregor samsa işte orayı Hazard 10 yıl götürür ama bakalım yaza inşallah :)