11 Mayıs 2010 Salı

REDSBLOG’DA YILIN EN’LERİ






















Redsblog ahalisi olarak kararımızı verdik kıymetli Liverpoolseverler, Yılın futbolcusu, oyların %29’unu alan (tabi bu sadece 18 oy :) ) Reina seçildi. Zaten bu yıl 4. kez Golden Glove (Altın Eldiven) ödülünü aldı oyuncumuz 17 clean sheet ile (Gerçi Chech’de yancı oldu ama).. Bu yıl birkaç oyuncu sayamazsak da ayakta kalan onlara dahil değildi.. Hep en üst düzeyde performans verdi yıl boyunca ve Kıymetli Liverpoolseverlerin haklı beğenisini kazandı..

Reina’yı Carra takip etti, burada da Kıymetli Liverpoolseverlerin takımlarını ne kadar iyi gözlemlediğini görebiliriz, zira Capello’da onu dünya Kupası kadrosuna çağırdı..

Ben Gerrard’a o kadar ( o kadar dediğimde 9 oy :) ) oy almasını anlayamadım ama bana kalırsa, Gerrard geçen yıl oynadığı oyunun yarısını oynasa şimdi 4. olurduk biz..

Liverpool’da yılın genç oyuncusu “Adamım“ Insua oldu kıymetli Liverpoolseverler’in gözünde, Liverpool’da henüz 62 maça çıkan Insua, hayalkırıklığı yaratan Dossena ve sürekli sakat Aurelio’nun arasından sıyrılıp harika bir sezon geçirdi, tebrik ediyoruz kendisini, 2. olan Lucas sanıyorum ManU ve Chelsea’li arkadaşlardan oy aldı :) Pacheco’ya çıkan 5 oy için ise her birine teker teker teşekkür ediyorum..

Yılın hayalkırıklığı açık ara Rafa oldu her nedense :) ben şahsen oyumu Gerrard’a verdim ama tabi kıymetli Liverpoolseverlerin görüşüne saygı duymaktayım.. Rafa’nın hataları bazı maçlarda inkar edilecek gibi değildi tabi ama en önemli sebep sanıyorum Aqua transferi ve Xabi Alonso’nun küstürülmesidir.. Ayrıca Aqua’ya da 8 oy çıkmış, yılın hayalkırıklığı oylamasında..

20 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

-Gerrard a oy verenler onun genel performansını dikakte aldılar herhalde.
-Hayal kırıklığı bana kalırsa da Rafa ama Aqua da sçeilebilr.Fakat bariz en iyiler Reina ve Insua idi.Kimse inkar edemez.

oğuzhan dedi ki...

Carra'ya bu kadar oy çıkmasının sebebi benim herhalde gördüğüm her yerde oyu bastım. Milli takıma gitti olası bi sakatlık ya da ceza durumunda Terry-Ferdinand ikilisini boşluğunu doldurmak için. Carra'yı yedek kulübesinde görmek de koyacak bizlere ama napalım artık.
Yılın genç oyuncusunda da N'Gog a oy verenler ya Liverpool düşmanı ya da yanlışlıkla bastılar heralde.
Rafa olayına ben de şaşırdım genelde blogda ben hariç çok kötü söz söyleyen yoktu ama gerçekler önünde sonunda gözünden kaçmamış kıymetli Liverpoolluların :)

Shareef dedi ki...

Oğuzhan; Sezon boyunca dikkatimizi iki noktada çektin gerçekten, Carra ve Rafa :) Sanırım Carra daha çok Johnson'ı yedekleyecek sağbekte bakınca orası problemli görünüyor sadece Johnson var takımda..

MOTM: Gerrard'a genel performans sebebiyle verilir ama bu bu sezonun en iyi futbolcusu :D

oğuzhan dedi ki...

ben de yazıyı yazdıktan sonra şöyle bi göz gezdirdim İngiltere kadrosuna da, dediğin gibi sağbekte adam yokluğundan almış Carra'yı.Gerçi Carra'yı sağbekte oynatmak, Ferrari' ye tüp takmak gibi ama Capello' nun elinde seçenek yok Wes Brown ve Micah Ricards'ın korkunç oyunlarından sonra.Johnson da son aylardaki berbat performansını Dünya Kupasında da sürdürürse işi zor Capello' nun.Ama ben gene de ümitliyim İngiltere kupayı alabilir. Arjantin'in başında Maradona varken, Brezilya bu kadar kötü oynuyorken, İspanya'nın Dünya Kupasındaki geleneksel kötü performansını düşünecek olursak, penaltılardaki arızalarını da düzeltirlerse İngiltere şampiyon olabilir.

Shareef dedi ki...

Bence de İngiltere ve İspanya arasında geçer.. Buna rağmen ben hala Cezayir'i destekliyorum :D

oğuzhan dedi ki...

Bence de favori İngiltere, plase ve desteklediğim takım ise Kuzey Kore :)

Shareef dedi ki...

Kuzey Kore hakikaten ilginç olacak, ben daha önce de dediğim gibi birkaç şeyden Cezayir'i destekliyorum, 1-Madjer 2-Endülüs kültürü vb..

oğuzhan dedi ki...

Tek kutuplaşmaya doğru sürekli itelenen ve zorlanan, sözde medeni ve gelişmiş dünyada her ne olursa olsun -ki bizlere ne kadar sefil ve aç durumda oldukları sürekli dayatılıyor "yersek"- kendi rejimini ve idealini taşıyan ve yaşatmaya çalışan Kuzey Kore'nin onurlu halkının ruhuna ithafen milli takımını destekliyorum. Tek tipleşen şu dünyada orjinal kalabilen ne varsa onları da destekliyorum. '66 ruhunun 2010'da vuku bulması dileğiyle :)

Shareef dedi ki...

Benzer sebeplerle takımlarımızı destekliyoruz.. Söylediklerine katılmamak elde değil ama başlarsak çok su götürecek bu hamur :) Sokaklar aynı giyinip, aynı şeyleri okuyup (okudukları söylenemez aslında) aynı şarkıları dinleyen ama farklı olduğuna inanan insanlarla dolu.. Farklı bir şey söylediğinde gerek cahilliğinden gerekse farklı olanı reddetme güdüsüyle (kore, endülüs medeniyet olarak, ancak her alanda örnekler çoğaltılabilir) hemen tavır alınıyor.. Onlara hiç sorulmuyor ama bundan ne kadar memnunsunuz, alın örneği çin şimdi dünyanın en vahşi kapitalizmi ile yönetilirken bir yandan insanlar çin dünyaya açılıyor diyor :D

fizyoterapist dedi ki...

arkadaşlar böyle güzel bir blog için çok teşekkür ediyorum.yazılarınızı ve yorumlarınızı merakla okuyorum.az sayıdayız ama hepimiz liverpool için varız ;) bu da diğerlerinden farkımız.bundan sonra ben de elimden geldiğince hiçbirşey yapamasam bile yazı ve yorumlarınızı okuyarak sizlere destek olmaya çalışacam.tekrar çok teşekkür ediyorum

Shareef dedi ki...

Teşekkür ederiz az olsun Liverpool'lu olsun düsturumuz zaten :D

Shareef dedi ki...

Fizyoterapist; Az olsun Liverpool'lu olsun düsturumuz her zaman yorumlarınızla vb. yollarla katkınızı bekleriz..

fizyoterapist dedi ki...

teşekkür ederim :) bu zamana kadar hep o güzel yazılarınızı okudum.bundan sonra okuduktan sonra yorum da yazarım dilim döndüğünce;)

Shareef dedi ki...

Her oyuncunun EPL ye alışması aynı olmuyor bende seneye çok umutluyum Aqua'dan.. Patronlar en azından önemli oyuncuları tutarsa bizde o golleri izleriz..

winston barian dedi ki...

*reina'nın bu form durumu ortadayken katalan lobisiyle kadroya alınan valdes g. afrika'da olur da iker'i kesip kadroya girerse yuh olsun derim meşe odunuyla girişirim yeniköy kasabı'na. daha da gitmem barcelona'ya:)!
* yılın genci ödülüne n'gog ve lucas'ın göz yaşartan performansına rağmen ülser olmadan sezonu bitirebilen mideme veriyorum. Gerçi yaş 33 kartlaştık ama olsun.
*ey! gerrard! neyse ben sana hiç bir şey demiyorum. james milner sen kenarda otururken senin mevkiinde final maçına çıksın da o zaman düşün ben nerede yanlış yaptım. anlamıyorum bir problem falan mı var yengeyle? yüzün gülmüyor, forman hep kuru?
*genel değerlendirmede yılın en önemli kazancı liverpoolicin blog'udur. sayesinde 3-5 dost, kader ortağı edindik beraberce yasını tutuyoruz gelemeyen şampiyonluğun.

Shareef dedi ki...

winston barian; Şöyle bir kaleci ne kadar şanssız değil mi birinin takımı süper, diğeri de gerçekten iyi kaleci... Yoksa şimdiden 100'e yaklaşmıştı 19'da kalmazdı..
Lucas resmi sitede yapılan ankette yılın genç oyuncusu seçildi :D İngiltere buraya ne kadar uzak :D
Gerrard'ın yenge problemi :D güzel..
blog için teşekkür ederim.. gerçekten çok güzel oldu bu yıll, sizlerle dertleri paylaştıkça

fizyoterapist dedi ki...

bu ingilizler ciddi olamaz yaa lucas ve yılın genç oyuncusu:D galiba bu alonsonun büyüsü olmalı.kendisi gitti ama aynı mevkide oynamasından dolayı lucası alonsoya benzetiyorlar galiba :D bana göre;ngog,lucas ve el zahr tüm kredilerini tükettiler.bence bunlar diğer oyuncuların önünü tıkıyor.benitezin bunu görmesi gerek artık.beklenen patlamayı bir türlü yapamasa da babelden yana hala ümitliyim.
teşekkür ederim :)

Shareef dedi ki...

maalesef öyle Rafa'da bence zor tahammül etti özellikle Babel ve Lucas'a ama mcburdu, Banega alınacak lafları dolaşıyor ama oda Valencia kariyeri kötü başlamıştı ama bu yıl iyi oynadı 8,5M da iyi rakam bence

Man Of The Match dedi ki...

şahsen orta sahaya takviye gelmesini doğru bulmuyorum ben.Gerrard ve Masch oynuyor.Yedekleri de Lucas :D ve Charlton dan gelen shelvey olabilir.lucas ı ne kadar beğenmesek de futbol olarak bu sezonu olumlu geçirdiğini düşünüyorum zihinsel olarak ileriki sezonlarda daha iyi olacaktır.kendine güveni geldi salağın.he .ötü falan kalkar falan mazallah sonra ayıkla pirincin taşını.sizce nerelere transfer yapılmalı ve kimler alınmalı?

Shareef dedi ki...

Sanıyorum hafta sonu o postuda girebilicem.. başak bir post daha hazırlıyorum ayrıca, ama bana kalırsa ortasahaya bir takviye şart