19 Mayıs 2010 Çarşamba

RAFA’NIN GÖNDERDİĞİ LIVERPOOL’LU OYUNCULAR












  1. John WELSH: 22 yaşında kadar Liverpool’da duran Welsh Wavertree bölgesinde doğmuş özbeöz Liverpool’lu bir arkadaş. Ortasahada daha çok kesici olarak oynuyordu. Zamanında Reserve takım kaptanlığı ve 2003 yılında FIFA U20 Dünya Şampiyonasında İngiltere milli takımı forması giymişliği var. 2005’te CL finaline yürürken biz son 16 da B.Leverkusen maçında sonradan oyuna da girmişti. Sonra Hull City’ye kiralanan oyuncu Paul Anderson ile takas edildi sonraki sezon ve sırasıyla Chester, Carlise, Bury’de oynadıktan sonra 2009’da Tranmere Rovers’a geçerek Merseyside’a döndü ve halen orada oynuyor. (Bu arada onu Tranmere’e alan John Barnes :))
  2. Jon OTSEMOBOR: Garip soyadlı bu arkadaş Speke bölgesinde doğmuş Liverpoo’lun kendisi sağbek olarak oynuyor, A takımda toplamda 4 defa oynayan oyuncu pek bir şey veremeden sırasıyla şu takımları gezmiş, Hull, Bolton, Crewe, Rotherham, Crewe, Norwich, Southampton.. Kendisine kalan spor yaşamında başarılar diliyoruz.
  3. Mark SMYTH: Bu oyuncuyu yazmak aslında birazda futbolda İngiliz sistemini övmek demek, bir defa Lig kupasında yedek olarak forma giyen oyuncumuz, daha sonra resmen çakılmış Accrington Stanley, Vauxhall Motors, Morecambe, Bangor City, Leigh RMI, Bangor City ve Leigh Genesis.. Hala futbol oynuyor yani oysa 15 yaşında amatör bir kulüpte A takımla maça çıkmış tek vuruş ustası her maç en az 2-3 gol atan ben Şerif ÇAKMAK bu yetenekle futbolu bıraktım :D Pes yani .. İngiltere’de olsam bana da bulunurdu heraldebir Vauxhall Motors yada bir Bangor City :D
  4. Paul HARRISON: 1,80 cm boyunda kaleci, has bir Liverpool’lu babası ve amcası Paul henüz 4,5 yaşındayken Hillsborough faciasında hayatını kaybedenler arasındaymış. Hiç A takım forması giymemiş ama 13 kez yedek bankından maç izlemiş (hemde Liverpool maçı :D ) kariyeri diğerleri gibi aşağıya doğru giden oyuncu sırasıyla Leeds , Accrington Stanley, Wolves, Chester, Hereford, Southport’ta oynayarak 2007 yılında geldiği İskoç takımı The New Saints’in 1. Kalecisi olup öyle devam ediyor..
  5. David RAVEN: Defansta oynayan David U20 takımında 1 kere oynamış ve Liverpool ile toplam 5 maça çıkmış, bana az daha olacaktı gibi gelen oyuncumuz olamayıp önce Tranmere kiralık verimiş ve sonra 2006’dan beri Carlise’ta sağ bek ve stoper olarak oynamaya devam ediyor. Bugüne kadar 135 maça çıkmış.
  6. Darren POTTER: Buda yapabilirdi, Liverpool’la CL dahil 17 maça çıktı, yetenekli bir ortasaha futbolcusu gibi duruyordu. Sonrası yine aynı Borrell’in dediği gibi berbat Altyapı sisteminden kaynaklanan sebeplerden heralde, İrlanda Cumhuriyeti ile 5 maça çıkan oyuncu Liverpool’dan sonra Southampton, Wolves ve Sheffield Wednesday formaları giydi.
  7. James SMITH: Bir başka kazma daha bu akıl olarakda noksan sanıyorum ki, normal olarak Liverpool onu ilk önce Ross County’ye kiralık veriyor, ondan sonra Stockport’a kiralanıyor ve 2008 yılında kadar bu takımda kalıyor 24 yaşında ki oyuncu League One ekibinin kontrat teklifini beğenmeyip National Conference’de oynayan Altrincham forması giymeye başlıyor (2008’den beri) Bari birinin yanına çırak girseydi :D
  8. Lee PELTIER: Lee aslen bir ortasaha oyuncusu fakat Rafa onu sağbekte oynatmak istedi, böylece takımda kalabilirdi, Liverpool’la toplam 4 maça çıkabilen oyuncu sağbek için yetersiz kalınca Rafa onu elden çıkarmak zorunda kaldı oda, Hull ve Yeowil’de kiralık oynayan oyuncu daha sonra Yeowil’e satıldı, 2009 yılında da oradan Huddersfield takımına geçti ve hala orada oynamaktadır.

Görüldüğü üzere Liverpool’dan bu dönem pek bir oyuncu çıkmamış, zaten altyapımızdan çıkıp EPL seviyesinde oynayabilecek yalnız 2 futbolcumuz var , Guthrie (Newcastle) ve Warnock (A.Villa) onlarda Liverpool’lu değil…

4 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

2003 ve 2006 yılları arası altyapımız çok iyiydi.tim ditmerr(gk),raven,cris butler(d),whitbread(d),otsemobor,welsh,ryan wilkie(o),robbie foy(o),potter, falan benim izlediğimve medyadan takip ettiğim iyi oyunculardı bunlara en son paul anderson ve adam hammil eklenmişti ama yok olup gittiler.

Shareef dedi ki...

işin kötüsü çok dibe gitmeleri.. bu gelenlere bakalım şimdi

Man Of The Match dedi ki...

threfall,putteril,darby,spearing,eccleston falan da aynısı olcak hiç umutlanma.belki kelly ve irwin iyi yerlere gelebilir sağlam gözüküyorlar.

Shareef dedi ki...

threlfall için teklifler geliyormuş zaten gidecek o :D Darby Swindon için bir penaltı kullandı geçenlerde takımının bir üst lige çıkması için hayati bir maçı geçtiler.. Eccleston Huddersfield, Spearing Leicester'la az daha EPL'ye çıkacaktı şimdikiler biraz daha iyi takımlarda kiralıklar ama bakalım