16 Mayıs 2010 Pazar

LIVERPOOL’UN EKSİKLERİ VE OLASI TRANSFER HEDEFLERİ















Harap olmuş bir sezonu bitirerek yaz dönemine ulaştık. Bu maddi sorunlar ve belirsizliklerle bizde istedik ne yapabiliriz bir bakalım..

Ben Liverpool futbolcularını 4 gruba ayırıyorum.

  1. Takım için hayati öneme sahip oyuncular
  2. Yedek parçalar
  3. Gereksiz futbolcular
  4. Gençler

  1. Takım içi hayati öneme sahip futbolcular: Bunlardan bahsederken sadece işlevsel olarak bahsediyorum, yani Carra Liverpool için şu an en önemli oyuncu olabilir ama oyun içerisinde kurgu da o denli hayati olamayabiliyor. Reina, Johnson, Gerrard, Masch ve Torres bence takımın hayati öneme sahip oyuncuları.
  2. Yedek Parçalar: Bunlarda Agger, Carra, Insua, Maxi, Aqua, Kuyt, Benayoun, Riera, Skrtel
  3. Gereksiz Futbolcular: Babel, El Zhar, Lucas, Degen, Aurelio, Plessis, Soto
  4. Gençler: Pacheco, Ayala, Kelly, Darby, N’Gog, Nemeth, San Jose

Takımımıza baktığımızda –aslında bilinen bişey ama- kadronun ne kadar eksik olduğunu görebiliriz sezon boyunca 13-15 futbolcu arasında oynayabildik aslında, böyle olunca lig sonuna doğru sürekli oynayan oyuncularımız ya sakatlandı yada form düşüklüğü gösterdiler.

Rafa’nın piyasada konuşulan hedeflerine bakarsak aslında doğru yerlere oyuncu aradığını söyleyebiliriz. Piyasadan bakılan oyuncular kanat, defans ve Forvet hattı ağırlıkla..

Bu sezon sözleşmesi bitip gidecekleri ve olası satılacakları verelim ve resim daha da netleşsin gözümüzde, Liverpool Degen ve Aurelio’ya yeni kontrat önermedi dolayısıyla gidecekler, San Jose’nin durumu nedir tam olarak bilmiyorum ama sözleşmesi bu yıl bitti onunda, bunun dışında kontratı biten oyuncu yok ama Riera, Babel, Soto, Skrtel, Cavelieri, El Zhar ve hatta Benayoun ve N’gog bile satılabilirmiş.

Liverpool sanıyorum 8M üstü bir fiyat bulursa Babel’i elden çıkaracaktır hemen, Benayoun için sanıyorum el altından Spurs ile görüşmeler yapılıyor Pavluchenko takası ile ilgili olarak, olmazsa Rus kulüplerinden gelecek yaklaşık 8M luk bir teklife Benayoun’da gider. Bunun yanında N’gog için 5-10M luk teklifler olduğu yazılıp çiziliyor, o paraları veren çıkarsa Rafa hemen satacaktır onuda, ayrıca Skrtel’i devre arasından beri İtalyan kulüplerinin istediğini biliyoruz aldığımız fiyat (6,5M) civarı yda üstüne onu da satarız. Cavalieri ailesel problemler yüzünden Brezilya’ya dönmek istemiş ona da kulüp izin vermiş oda gidecek yani, El Zhar ve Soto’yu verebilirsek büyük iş yapmış olacağız.

Piyasada alınacak denilen futbolculara bakarsak eğer, defansa Rangers’tan Wilson alındı sanıyorum (Bu hafta açıklanacağı yazılıp çizliyor heryerde) Wilson’da geçen gün radyo programında teşekkür etmiş TD ve kulüp çalışanlarına, ayrıca o bölge için Birmingham’dan Roger Johnson ile konuşulduğu yazılıyor fiyatı 5,5M muş, ayrıca 1 yıldır neredeyse Palermo’dan Kjaer Liverpool’a gelecek diye yazılıyor ama ona o kadar para (10-13 M €) nerden buluruz bilmiyorum.

Ortasahaya bakarsak burası için son dönemde Ever Banega’nın adı geçiyor hatta şöyle yazıyorlar “Arjantinli Alonso” Liverpool’a doğru :) Bence’de iyi bir transfer olacaktır. Valencia onu 2008’de henüz 20 yaşındayken 18M €’ya aldı, geçen yıl A.Madrid’de kiralıktı ve toplamda 24 maça çıkıp eh işte oynayınca Valencia bu yıl onu kadroda tuttu ve ligde 35 maça çıktı, bana kalırsa iyi bile oynadı. Bu oyuncu için biçilen değer 8-8,5 M € bu bence makul bir fiyat.. Ayrıca Wijnaaldum ve Elia konuşuluyor kanatlar için, Mancini’nin serbest bırakacağı Petrov ve Chelsea’den ayrılması kesin olan Cole’da bizim için oldukça ucuz ve kaliteli transferler olacak, sol taraf için adı geçen diğer oyuncular ise cardiff’ten Ledley ve Blackburn’den Pedersen, Forvet arkası için alabilirse sanıyorum Liverpool Van der Vaart’ı almayı deneyecek. Son olarak Liverpool forumlarında yapılan her kadroda muhakkak Arda’nın ismi var diyerek Forvete geçelim..

Jovanovic ile sözleşme imzalandı sezon ortasında biliyorsunuz bununla birlikte Rafa yeterli olmaz diye Pavluchenko transferi için uğraşıyor, bunun için Benayoun’da gözden çıkarıldı, Benzema bir ihtimal bir yıllığına kiralık olarak takıma katılabilecek.

Şimdi bana göre eksik ve alınabilecek oyunculara bakarsak, Kaleci Cavelieri gideceğinden ve Itandje’nin Kavala’ya satılaması ile ki zaten bir daha Liverpool forması giymesi zordu (bkz: Hillsborough faciası ) yeni bir yedek kaleciye ihtiyacımız var. Kalecilerimizden David Martin takımdan ayrıldı. Şu an yedek kaleci olarak Gulacsi ve Martin Hansen gözüküyor.

Sezon boyunca Liverpool’u izlediğimde bana göre Insua’nın yanına bir adam (ben yedeği isterim) Soto ve Skrtel elden çıkarılıp zaten alınmış olan Wilson ve hangisi alınabilirse Upson, Cahil yada Kjaer, bu yıl takımla 5 maça çıkan Ayala ile birlikte yeterli olacaktır, eğer yeni sözleşme imzalandıysa San Jose’de yararlı olacaktır ki A.Bilboa ile bu yıl 24 maça çıktı.. Sağbekte Darby ve Kelly yeterlidir bana kalırsa, zaten oraya zaman zaman Masch’de kaydırıldığı için sorun çıkmaz.

Ortasaha’ya Banega yada ona benzer kreatif yeteneğide olan bir futbolcu aynı zamanda Lucas’ı da yedeğe iteceğinden çok faydalı olacaktır. Banega tarzı bir oyuncu alınırsa Vander Vaart gibi bir isme de ihtiyaç kalmaz çünkü forvet arkasında süper bir sezon beklediğim Aqua ve oraya kaydırılabilecek Gerrard olacak. Sağ taraf zaman zaman aksini düşünsemde Maxi ve Kuyt ile yeterli ama Riera’nın da bu yıl gideceğini düşünürsek sol tarafa bir değil iki oyuncu bile alınabilir.

Forvet bölgesine gelirsek, Torres’in arkasına yada yanına Pavluchenko bence şart Jovanovic var birde bence bu sezon en kötü ihtimalle N’Gog kiraya verilip Nemeth kadroda tutulmalı (AEK onu almak istiyormuş 3-7M gibi bir rakam söyleniyordu) ..

Bu oyunculara zaman zaman Dalla Valle, Pacheco, Bruna, Mavinga, Duran ve Shelvey ile desteklenerek yeterli bir takım oluşturulabilir.

Şimdi bir daha tabloda bakarsak duruma:)

KALECİLER: Reina, bir yedek kaleci, Gulacsi, Hansen

SAĞBEK: Johnson, Darby, Kelly

SOLBEK: Insua, yedek solbek, Mavinga

STOPER: Carra, Agger, Cahill, Ayala, Wilson

ORTASAHA: Gerrard, Masch, Banega, Lucas, Spearing

SAĞ KANAT: Kuyt, Maxi, Eccleston

SOL KANAT: Wijnaaldun, Cole, Petrov, Bruna

FORVET ARKASI: Aqua, Cole, Gerrard, Pacheco, Shelvey

FORVET: Torres, Pavluchenko, Jovanovic, Nemeth, Dalla Valle

25-35 kişilik bu kadro sağlıklı kalırsa sanıyorum şampiyonluğa oynar..

20 yorum:

L'Pool dedi ki...

Şöyle bi 11 gayet iyi olurdu herhalde :)Reina , Johnson ,Cahill Wilson , Taiwo ,Masch, Banega, J.Cole,Gerrard , Arda ,Torres. Yazılan transferler gerçekleşirse 1 güzel kadro daha çıkıyor , kadro derinliğinin olması çok önemli. Bakalım hangileri gerçekleşecek ,Liverpool için hayırlısı :)

Shareef dedi ki...

Taiwo özellikle Liverpool bloglarında ısrarla yazılıp çizilen bir adam senin kadronda güzel hakikaten ama Agger gşderdş buraya :D

fizyoterapist dedi ki...

bence cole ve van der vaart çok iyi olur.hele bir de hollandalı bizim takımda yeniden kendini bulursa reale kapak olur.real bizden owen ve alonsoyu kopardı ya biz de hollandalıyı transfer edip yıldızını yeniden parlatırsak acımızı bir an olsun dindirebiliriz.joe cole ü dünya kupasından önce bağlasak çok iyi olur çünkü bakarsın adam orda süper oynarsa bize gelmeyebilir umuyorum ki milli takımın kadrosuna bile girmez :D Pavluchenko için olur inşallah diyorum hem de benayoundan kurtuluruz.arda bilmiyorum EPL de yapabilir mi? jovanovic için de endişelerim var bilmiyorum nasıl oynar bizde? ismi geçen tüm bu oyuncular bizim takımımızın kimyasına uyan futbolcular.en önemlisi bu.hayırlısı olur insallah diyorum..

Shareef dedi ki...

Cole kesin olarak Chelsea ile anlaşmayacağını söyledi biz ve Spurs şu an talip olur gibime geliyor ama.. Jovanovic kalıplı bir futbolcu Ngog'a göre dolayısıyla seneye bize 10 maçta iş yapsa şimdiki gibi 7 değil en azında 4. olurduk. dediğin gibi bize uygun futbolcular hepsi..

Man Of The Match dedi ki...

Bence kalede mihaylov vardı noldu bilmiyorum kiralıp gitmişti o kalsın.Sağbekte Johnson ve Kelly işi götürür.(yeri gelir darby de destek verir.Bir de Mendy var.).Sol beke bir oyuncu şart yedeği olarak insua ve gerektiğinde mavinga da yeterli olacaktır.Stoperde Soto ve Skrtel gitsin.Taylor(New) ve Kjaer i alalım.Taylor ve Agger oynasın Kjaer(küstürmeden) yedek kalsın.Carra da vadesini doldurdu artık yedek olarak bir ağabey gibi davranmalı artık.Ayala da bu mevkii için alternatif.Orta sahada Gerrard eski mevkisine döner gibi yapınca blog olarak sezonun en olumlu hareketi olarak gördük bence de buydu.Masch ile birlikte mükemmel oynayacaklarına şüphe yok.Yedekte de ilk tercih aqua olmak üzere lucas bence bu mevkii için transfere gerek kalmadıgını gösteriyor.55 M kaynağımız var diye biliyorum Juan Mata ve David Silva yı bu değere hatta biraz daha aşağısına rahat takıma bağlarız.Yedekleri olarak ta Maxi ve bir oyuncu daha alsak iyi olabilir.Babel,Benayoun banko gitmeli.Riera kalırsa hiç gerek yok transfere ama.Gidecekse iyi bir kanat oyuncusu alınsın.Forvet için de Kuyt ve Torres in arkalı önlü oynayacagını düşünürsek Nemeth ve Jovanovic yedek kalsın.Forvet arkası Aqua mı oynsaın buna bağlı olarak bir orta saha mı alalım yoksa kuyt kanata geçsin aqua forvet arkasına dönsün orta sahaya mı bir adam alalım kararsızım.Orta sahada alternatif olarak spearing kullanılabilir.Knatlarda da Eccleston,Weijl(oda artık oynamalı.).FOrvet için de Pacheco Nemeth ile dönüşümlü oynatılabilir.Tek sıkıntım Aqua mı partnet olsun Torres e Kuyt mı duygusal davranıp(davranmamak elde değil) Kuyt diyorum narin çocugumuz Aqua ya da artık selamımı söylersiniz.Yine oyuncu ama sakatlıkları düşündürüyor.Sonu belli.(Bkz:Eski dost(Michael Owen),Agger de o yolda merak etmeyin..

fizyoterapist dedi ki...

transfer haberlerini yalnızca bu güzide blogumuzdan takip edeceğim. çünkü nereye baksam torresi chelsea ye, gerrardı reale,masch ı barçaya gönderiyor.dolayısıyla da sinir bozucu haberlerden bıktım.zaten final haftası üstüne bu haberler beni iyice geriyor. Liverpoolumuzla ilgili Güzel,iç açıcı haberlerinizi bekliyorum ;)
teşekkür ederim

Shareef dedi ki...

MOTM: Mikhaylov maalesef Twente'ye satıldı bu sezon ortası sanıyorum 3M a.. Taylor sevdanda Quaresma gibi :D Mata ve Silva gelirse eğer (süper olur) ama 55M transfer bütçesi olursa alamayız çünkü takıma 4-5 futbolcu alınması lazım.. mata forvet arkası silva sol tarafta olur ki süper olur Kuyt sağda iyi bence..

Fizyoterapist:
Bende onları sinirlendiğim için yazmıyorum adam gibi site ve gazeteler bu transferi (öz. torres için) yazarken oyuncu Liverpool'dan ayrılmak istemiyor diye yazıyorlar. Büyük ihtimal 3'ü de satılmayacaktır. Gerrard desen 30 yaşından sonra 1 şampiyonluk yaşamaktansa başka takımda Doğduğu büyüdüğü yerde ömür boyu efsane olarak yaşamayı seçecektir. Son olarak Masch'de birkaç ay önce Liverpool sözleşme uzatmak istiyorsa benle 6 yıllık kontratla gelsin dedi :D

Man Of The Match dedi ki...

tamam :d taylor dan da vazgeçtim ama niye ya bence iyi oyuncu.:D Yeni bir alternatifim var :d Riera sol bek oynasın kanata Gutierrez i alalım :D
Taylor u madem istemiyorsunuz yapıcak bişi yok yeni bi gözde oyuncu bulmak lazım ama hakkaten benim bu Newcastle ve Leeds ekollü futbolculara sempatim var.Milner,Alan Smith,Woodgate i falanda hep liverpoolda görmek istedim olmadı taylor olsa bari dedim :D Taylor la kişisel bir probleminiz mi var ? :D Şaka bir yana sonuçta alt küme oyuncusu iyi olsa newcastle düşmezdi fakat hani bazı oyuncular vardır talihsizliğie kurban gider çok iyidir ama olması gereken değerin altında oynuyordur.Taylor benim gözümde öyle bir oyuncu.Al City de Lescott bu adamı da çok severim ama Taylor dan + hiçbir yönü yok benim gözümde.Bu arada eski oyuncumuz Idrizaj kalp krizi geçirmiş vefat etmiş.(Besian Idrizaj)

Shareef dedi ki...

yok bana tuttuğun oyuncuların olması güzel geliyor ben takılmak için yazdım :) Gutierrez çok iyi bir futbolcu hakikaten, alınabilse süper olur. Newcastle ve Leeds ekolünden O oyuncular sonradan patlıyo ama :D Woodgate mesela madrid'e kadar gitti ama sonra.. İdrizaj'ı yazamadık hakikaten 22 yaşındaydı daha

Man Of The Match dedi ki...

Eehe:)Smith inde bir ayağı kırıldı sonra yok :DRiise frikik kullanırken kırmıştı.(Valla Riisenin kırdıgını hatırlıyorum ama maçın sonucunu hatırlmıyorum).Bu Idrizaj ın kalbinden sorunu varmış galiba o yüzden yollamışız onu.Oyunlarda AM/FLC oynardı.Liverpool da maça çıkamadan vefat etti.Ya kafama takıldı :D Taylor tuttugun bir oyuncu mu? :D Kaderi Quaresma ile aynı mı yoksa?

Shareef dedi ki...

Taylor'a çok dikkat etmedim ama Liverpool'un ilgilendiği oyuncular arasındaydı geçenyıl falan.. Sende bu kadar sevdiğine göre Liverpool'a yakışır bence :)

Man Of The Match dedi ki...

Sağol.Hakikaten hiç bu kadar istememiştim bir oyuncuyu takıma.Mega paket:Ade+İreland(çok severim)+47 M=Torres+Gerrard :D Tevez+Ireland falan deseler sadece Torres için süper olur da Ade işi sağlam gelmiyor.Gerrard ı saymıyorum gitmez o.

Shareef dedi ki...

Torres'i satanı bizde satarız.. Tevez'i geçen yıl biz alsak şimdi şampiyon olacaktık belki

Man Of The Match dedi ki...

hiç bir takım bir oyuncuya bağlı olmamalı..

Shareef dedi ki...

Haklısın ama bir Drogba Torres yada Tevez Torres forvet hattını düşün :D ne alıp ne veriyoruz bakmak lazım adam sana 0,75 gol ortalaması vaadediyor nispeten defansif bir takımda

winston barian dedi ki...

bir şeyi yanlış anlamayalım. gerrard torres arkası oynadığında golcü olarak muazzam başarı göstermiştir. onun bu yeteneğini keşfeden rafa'dır ve tebriki hakeder. tek sorun xabinin gidişiyle masch'la olan bağlantısı koptuğundan gerrard'ı geçici bir süre olsa da eski pozisyonuna çekmemesindeki katır inadıdır ki bu seneki başarısızlığın en temel sebebini bu oluşturur. yani transfer yapılacaksa senaryo yine gerrard- torres dizilişinin geri kanadını destekleyici oyuncuyu bulmakta olmalı. bu ikilinin bence ispanyol tarafında sorun var. kadro derinliği sağlanacaksa sakatlanmayacak bir oyuncu bulunmalı. torresin yeteneğine, takıma katkısında sorun yok ama gelecek sene de bize sadece 25 maç oynayacaksa nasıl şampiyon olacağız?bu güzel oyun kraliçenin kutsal topraklarında iyice gladyatör moduna bağlanmış durumda, rafa öyle kadro kurmalı ki torres narin bir kılıç gibi rakibin en bunaldığı anda yandan gelip oyunu çevirmeli. aqua pacheco torres yossi sanki hepsi başka bir ligin topçuları olsa herşey daha güzel olacakmış gibi tınlıyor. bize daha çok pehlivan daha çok mangal yürek daha çok carra daha çok kuijt daha çok midyeci masch lazım. cm den anlamam, çok yabancı futbolcu da sayamam. umarım istediğiniz futbolcular bu ayardadır.

Shareef dedi ki...

Rafa daha bugün açıklama yaptı, bize bizim mentalitemize uygunİngiliz futbolcular lazım diye.. Banega için bir kaç makale okudum ona yeni Alonso demek yanlış olur diyorlar o daha çok Yeni masch ve üzerine alonso diye :D öyle olursa bizim için süper olur.. Torres yedekten gelir mi bilmem :D ama arkasına Pavluchenko çok iyi olur gibi, son maçlarda kendini buldu. Spurs'te Benayoun'u isterken kakalım gitsin :D Son olarak wijnaldum alınırsa muazzam iş yapmış olur ki çocuk hem sağda hem solda süper diriblingçi ayrıca güçlüde.. O tarz mangal yürekli oyuncu için sezon ortası Cettermole'un ismi geçti bence alınabilir ve yararlıda olabilir. Son olarak ben Pacheco'dan çok umutluyum çocuk gerçekten oyunu biliyor (Lucas yada N'Gog gibi değil yani :D ) Commanding attacking midfielder olarak süper olacaktır..

winston barian dedi ki...

geçen senenin ender mutlu anlarından biri. anfield'daki man utd maçının 95. dakikasında 3 futbolcuyla (masch-yossi-lucas) united'ın ceza sahasında yapılan pres (maschın kırmızı kart pozisyonu). yağlarımın eridiği çok güzel bir andı. dedim ya daha çok cengaver daha çok deli adam daha çok böyle oyun görmek istiyoruz.

fizyoterapist dedi ki...

benega transferi ne durumda?imza aşamasına gelen transferimiz var mı?

Shareef dedi ki...

Winston Barian: Hakikaten çok güzel bir andı o :)

Fizyoterapist:
Şu anda sezon ortasında anlaşma imzalanan Jovanovic ve sezon sonu aldığımız Shelvey dışında transferi netleşen bir oyuncu yok.. Bekliyoruz