25 Mayıs 2010 Salı

LIVERPOOL’DA TRANSFER – 2010-2















Transfer haberleri devam ediyor ama Rafa’nın dediği gibi Dünya Kupasından sonrasını beklemek zorundayız bir şeylerin netleşmesi için.

Gerrard geleceğim hakkında Dünya kupasından sonraya kadar hiçbirşey düşünmeyeceğim demiş. Tabi bütün medya Gerrard gidiyor diye yazmış bunu, şu an öne çıkan takımlar belalımız R.Madrid ve Inter. (Olursa Real olur bence)

Reina, Torres’le yakınız ve bana Liverpool’da kalmak istediğini söyledi demiş. Söylediğim gibi hep O gerçek bir Scouser :)

Reina Rafa’nın kalacağına inandığını söylemiş ki Rafa’da açıklama yapmış bundan sonra Burada çok mutluyum, hep mutluydum da eğer mümkün olursa burada çok uzun yıllar kalmak istiyorum.. Kıymetli Liverpoolseverler bunu beğenmeyecek ama affınızla ben çok sevindim :)

Gene Benayoun haberleri artık tiksindim bu adamdan, Daily Mail’e göre şöyle demiş Benayoun, Ancelotti beni önümüzde ki sezon için istiyor, şimdi her şey Liverpool’a bağlı. Chelsea 6M £ kadar ödemek zorunda benim için ama inanıyorum ki sonunda oraya gideceğim. Kıymetli Liverpool’luların affına sığınarak; sinkaflı cümleler kurmak istiyorum bu adama.

Chelsea Masch’i de almak istiyormuş ve bazı kaynaklara göre Liverpool bu oyuncuyu satabilirmiş 30M £ civarına ve gelen para transfer için olmayabilirmiş.

Bir Liverpool çocuğu’da yuvadan uçmak üzere, Leicester Spearing’in kiralık süresince aradığı oyuncu olduğuna ikna olmuş ve onu Liverpool’dan satın almak istiyormuş. Liverpool yine de oyuncumuzu geri çağıracakmış ve ondan sonra karar verilecekmiş.

Yazdım mı bilmiyorum ama San Jose Athletic Bilboa’ya 2,6M £a satıldı. Çocuğu 2-3 sene önce 300-500 B £ a onlardan almıştık yine :)

Gelelim bizim ilgilendiklerimize,

Ağlasam mı gülsem mi bilmiyorum, bütün Britanya basını, bu yıl süper maçlar çıkaran Milner'ın, eğer seçeceksem ManU yerine Liverpool’a giderim dediğini yazıyor. Liverpool bunun üzerine hemen bir hamle yapabilir mi ? Hayır 40M £’dan aşağı bir teklif kesin olarak kabul edilmeyecekmiş.

Liverpool M.City ile sözleşmesi biten 36 yaşında ki Sylvinyo ile anlaşacakmış. Sol bek alternatifi oalrak. Onu alırsak Insua ilk tercşh olur ki bana da tam uyar :)

Liverpool Dzeko için Wolfsburg ile görüşmeye başlayacakmış. Teklif Babel + Lucas+ para = Dzeko. Bu şekilde bu adamı verirlerse, turnayı gözünden vurmuşuz demektir. Geçen yıla göre piyasası o kadar yok zaten :)

6 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

-Torres gider ama Gerrard gitmez bence.
-Masch ı satarsak oraya kimi alıcaz?Bi alternatif gelmiyo şu an aklıma.
-Benayoun için Chelsea,Sevilla,Villarreal in 9M verdiği yazıyo satalım gitsin.
-Milner iyi olur da çok pahalı ya :D
-Sylivnho ne ya 36 yaşındaki herifi napalım oraya mutlaka daha iyi ve genç biri alınmalı.Insua yedek olsun daha öğreneceği şeyler var.(Kızma! :D)
-Babel+Para olsun bence Dzeko teklifi.Yine de alternatif olarak kalsın bence Lucas.

Shareef dedi ki...

- Ama söylenene göre Torres kalırım diyor :D
- Banega'yı alırlar, birde Ireland tamam işte
- Bence bırakalım benayoun ispanyaya gitsin.
- Insua yedek olursa bundan sonra bişey öğrenemez, bence çok iyi bir sezon geçirdi ve oynarsa sınıf a tlar.
- Canberk içten içe bir Lucas sevgisi var gibi sende :D yapma, üzülürsün sonra ..

Man Of The Match dedi ki...

ahaha :D Lucas imkansız,olamaz liverpool tarihindeki en gıcık olduğum 2. oyuncu diğeride mevkidaşı sissokoydu :D
Kalmasını istememin sebebi;
-Masch ve Gerrard ın oynayacagını ve bir olası Torres i beslicek forvet arkası oyuncusu alınacağını düşünürsek elbetteki gerek yok satalım gitsin gerrard ve masch ın yedeği aqua ve shelvey olur.Fakat 20M oyuncuyu(Aqua) yedek bırakmak yemiceği için muhtemelen gerrard ve masch ın önünde aqua yı izlicez ya da gerrardla yer değiştircekler farketmez ve o bölgede alternatif shelvey kalıcak en azından lucas da olursa daha zengin bir kadro olur diye düşünüyorum.onu satıp yerine başka bir oyuncu alsak kim bilir ne kadar para vericez ve bu nedenle oraya harcanacak paranın iyi bir kanat oyuncusuna harcanmasını doğru buluyorum.yeni bir oyuncu alıp aqua yedek olacaksa ne ala ama olmayacagı için lucas kalsın.Hatta yedek kulübesindeki tercih shevey olsun lucas anca fa cup ve lig kupasında oynasın ya da sakatlanma olursa falan.Insua a gelince iyi oyuncu ama ben bunu kaldıramayacagını düşünüyorum.en azından 25 yaşına kadar yılda 15 maç oynasın o vakit gelince duruma göre birşey yaparız.çünkü yedek bırakmak için oyuncu almak omaz bence ve muhtemelen iyi bir oyuncu gelicek dediğim gibi olur insua yedek kalır.

fizyoterapist dedi ki...

torres gerrard masch bu üçü kendini her şekilde ispatlamış gerçekten çok kaliteli oyuncular. birçok futbolcu bu oyuncularla aynı takımda olmanın hayallerini kurar.birçok genç yetenek bu oyuncular gibi olmak ister. bence bu oyuncuların bedeli yok her ne pahasına olursa olsun klüp ve yönetim bunları takımda tutmaya çalışmalı.diyelim ki sattık..tıpkı alonso gibi owen gibi yıldızlarla yolumuzu ayırdığımız zamanı tekrar yaşayacağız.aldığımız para (miktarı hiç önemli değil) bizim takımda oluşan boşluğu dolduracak transferler yapmamıza yetmicek. geçen sezon buna en iyi örnek alonsodur.tamam aqua çok kaliteli bir oyuncu ama alonsoyu göndermek bizim 1 sezon daha kaybetmemize yol açtı.çok paralı olmak çok yıldız transfer etmek başarıyı getirmiyor bunu herkes biliyor.eğer çok para işe yarasaydı real geçen sezon her kupayı toplar man.city EPL de şampiyon olurdu..burda demek istediğim takımla futbolcuların örtüşmesi,takımın kimyası,takımın havası...bugün bir kuyt u hangi takımda oynatırsanız oynatın bizim takımımızda olduğu kadar başarılı olamaz.hatta söner,biter..owen ne oldu? alonso ne olacak? veya bugün gerrardı reale veya torresi chelseaye satarsak ne olur?farklı mı olacak sanki? bence owen ayrıldığı için pişman,alonso pişmanlığın ve hayal kırıklığının kıyısında...bu yüzden parasını konuşturan takımları sevmiyorum real,city ve chelsea..bizim başımızdaki amerikalı eşşeklerdense nefret ediyorum

flyingdupe dedi ki...

Milner a kim 40m £ verir merak ediyorum, fazla abartılmış bir rakam olmuş bence,2 sene önce Bareth Barry gibi bir adamın bunun yarısı bir paraya satılacağı ortadayken hemde. hadi diyelimki rakamlar mantıklı, 40 a Milner ı alacağına ondan daha iyisini, 30m a Mascherano yu alırsın :B
birde ben Liverpool un Dzeko gibi ilk 11 de direk oynayacak kalitede süper forvetler alacağını sanmıyorum Torres kadrodayken, Crouch bile kaçmışken ilk 11 sevdasından ve Benitez in yıllardır çift santrofor falan kullanacağı bir sistemler oynamaddığı düşünülürse yatırım daha çok Lucas ın kapatamadığı bölgeye yapılacaktır bence, birde savunma göbeğine sağlam bir stopere.
tabi kimi alırlarsa alsınlar, Gerrard-Torres-Masch 3 lüsünden birisi giderse bu takımdan, olay benim için bitmiştir. pepper ilk 11 e girene kadar bi daha izlemem Pool maçlarını falan :P

Shareef dedi ki...

MOTM: Lucas gitsinde Spearing'i tutarız takımda biz :D Ayrıca Sissoko harika bir kesici bence

Fizyoterapist: Çok haklısın, Alonso yaklaşık 5 yılda takımın öyle bir güvenini kazanmıştı ki, takımda psikolojik çöküntüye sebep oldu bence. Sacchi mi demişti hatırlamıyorum ama bütün parçaların toplamından daha büyüktür. -Rafa'da buna inanıyor- Masch ederinden çok daha büyük bir parça aslında bütün içinde, keza Torres ve Gerrard'da, bu açıdan Alonso Liverpool'u arayabilir. Çünkü DMC'den daha fazlasıydı Liverpool için.

Onur: Haklısın 40M etmez belki ama hem bu yıl çok iyi iş çıkardı hemde şu yeni düzenlemeler sebebiyle fiyatı çok artabilir. Bugün brezilya'lı Tardelli ile ilgilendiğimiz konusunda haberler vardı bence de Dzeko fazla gelir bize -Eğer Torres'i satmadılarsa :D - Tardelli iyi olur.