5 Mayıs 2010 Çarşamba

KAOS YAKLAŞIYOR (3)…















Takımın kurtuluşu, bu sene bir çok tepki alsa da Rafa’nın takımda kalışına bağlı zannımca.. Rafa alt yapının da sorumluluğunu aldıktan sonra bir iki yıl içerisinde daha iyi bir takım olacak hamleleri yapmaya başladı ..

Bu sezonun başıyla birlikte Rafa düşüncelerini değiştirmiş olduğunu birkaç defa yaptığı daha fazla İngiliz oyuncu almalıyız ve hatta daha çok Liverpool’lu oyuncu çıkarmalıyız açıklamalarıyla gösterdi ve bu dönemde özellikle Akademiye kazandırılan oyunculara bakarsak ne dediğim anlaşılabilir, Raheem Sterling, Dave Moli, Shelvey, Tyrone Belford, Ngoo, Jamie Stephens bu çocukların hepside gelecekte yıldız olacak denen isimler.. Bazılarına Wenger’de talip oldu (örn. Sterling)

Rafa şampiyon olunacaksa daha çok İngiliz futbolcuyla olunacağına ikna olmuş durumda, bunun için İngiliz genç yetenekleri de takıma topluyor ve önümüzde ki transfer döneminde, örnek olarak Barça’dan Yaya Toure yerine Sunderland’ten Cettermole’ü alacaktır hiç şüpheniz olmasın.. Kulübün bu zor durumu itibariyle özellikle takım satılamazsa, Rafa’nın kalması Liverpool için çok hayatidir.

6 yılda kendi oyun felsefesine göre oluşturduğu takım (çok futbolcu satmak zorunda kalmasına rağmen) bu seneye saymazsak hiç orta sıralara düşmedi. Rafa takım tertibinde herkesin robot gibi oynamasını istediğinden orta karar birçok futbolcu iş görüyor örnek vermem gerekirse Lucas’tan başlarım ve Riera’ya kadar giderim :)

Başka bir TD’nin takımın başına geçtiğini düşündüğümüzde elde işe yarar futbolcular ancak 8-10 tanedir, hatta şöyle söyleyecek olursak çok iddialı olmayacaktır Gerrard, Torres ve Reina çıkarsa bu takım ligde 10-15 seviyesinde kalır..

Rafa kalırda takım satılmazsa o zaman yapılacak en güzel şey,Pacheco, Shelvey, Dalla Valle, Bruna, Kelly, Ayala, Eccleston, Duran, Mavinga gibi oyuncuları as takıma alıp 2-3 sene pişmesini beklemek olacaktır. Bu belki de bize Fergie’nin Bekcham’larla Scholes ve Giggs’lerle yaptığını yapma şansı verecektir..

Son olarak bu kara diziyi :) bir olasılıkla bitireyim, 2 ay içinde Dubaililere (teklif yapacakları söyleniyor)takım satılır, takım sahipleri Rafa’nın cebine 100M koyar bizde Benzema’dan tutun Mata’ya kadar her istediğimiz oyuncuyu alırız..

Not: Bugün konuşulşanlara göre Rafa transfer bütçesi verilirse kalacakmış, başkanımız vericem diyormuş..



11 yorum:

Man Of The Match dedi ki...

kafalar karışık gerçteken herşey çözülmeli haziran olmadan yazın iyi bir hazırlık dönemi geçirelim.
55 M vericeklerdi bu parayla iki üst düzey oyuncu alabilir ama anladıgım kadarıyla bunu 5 6 ya çıkartmak istiyor ki babel benayoun ve riera gibi kanat oyuncularımız satılıcak büyük ihtimal.Valla defansada takviye lazım gibi duruyo.takım tamamen bir kaosun içinde.Buradan nasıl sıyrılırız merak kkonusu.

Shareef dedi ki...

biraz iyi yönetilse dünyanın en çok para kazanan takımları içindeyiz aslında stad yapılınca daha da artacak gelirler (bkz Arsenal )

Man Of The Match dedi ki...

-Biliyormusun,bence 55 M yeterli :).Defansa carra nın yerine birini alsak yeterli olur.Kjaer ya da Taylor diyorum.Skrtel+Plessis+İtantje+el zararte falan versek).D.Silva ve mata için 55 M dan 50 sini harcasak(her biri 25 M etse)geriye 5 M kalıyor.Babel(10 M)+Benayoun(5M)+5M zaten var bu paraya da AMC diye tabir ettiğimiz Torres i besleyecek fir oyuncu alınsın(van der vaart harika olur).Ama Riera bir alternatif oalrak kalabilir.Yada amc olarka aqua oynasın iyi bir mc alınsın.Olmaz mı? :)
Reina-Johnson-Kjaer(Taylor)-Agger-Aurelio-Masch-Gerrard-Silva-Mata-Vaart-Torres

Cavelieri-Degen-Soto-Carra-Insua-Lucas-Aqua-Maxi-Riera-Kuyt-Jovanovic daha ek olarak ayala,pacheco,ngog da geliceğini düşünürsek harika olur.

Shareef dedi ki...

Öyle yapmamak lazım bence, Kjaer yda Upson alınsın defansa (Skrtel gtsin) Mata alınsın Wijnaldum alınsın Vaart gelirse olur.. bir sol bek ihtiyacımız var yedek olarak birde forvet

Man Of The Match dedi ki...

-Sol beki demeyi unuttum.Evet sol bek şart.Kjaer gelsin.Wijnaldum a lafım yok ama Babel i aratmaz diyemeyiz onun yerine Silva gelsin.Varrt gelsin. Yedek olarak JOvanovic yeterli olmazmı kuyt da bu hesaba göre yedek kalıyor zaten + pacheco +ngog ..

flyingdupe dedi ki...

babel e 10m ödeyecek enayi bulunurmi ki? bu sorunlu adam portresiyle elde patlayacak bomba görüntüsü çüzüyor bana kalırsa babel.
valla bu takıma kim alınırsa alınsın, Carragher son demlerini yaşıyor, Gerrard mental olarakda kafada futbolu bitirmiş gibi gözüküyor, ki sezon içine 33 yaşımda fitbolu bırakıcam gibisinden bir şeyler yumurtlamıştı bu vatandaş sanki.
beni üzen fowler-carra-gerard döngüsünün devamının gelmeyecek oluşu. görünürde bu bayrak adamlığı devam ettirecek birilieri gözükmüyor sanki altyapıda. Liverpool u özel yapan bu gibi durumlardı aslında, istanbul ruhu, "u never walk alone" ,kop tribünü falan, bu takım aslında birazda romantiklerin takımı. şimdi Gerrard, Carra gibi bayrak adamların olmadığı kadroda neyleyim ben fabregas gelse :)

Shareef dedi ki...

Carra ve Gerrard'tan sonra kimse gelmiyor haklısın ama bu alınan genç ingilizler hep bu sebepten takıma alınıyor, alt yapıda birkaç Liverpool'lu oyuncu var zaten bakalım onlar çıkabilecek mi

oğuzhan dedi ki...

bu kadar rafa ısrarını anlayabilmiş değilim.rafa artık bitmiştir Liverpool için. Bu kadar çöküş ve yıpranmadan sonra hiç kimse ondan takımı tekrar zirveye oynatmasını beklemesin. Her zaman deniyor Rafa'nın elinde kadro yok, o ne yapsın?Wenger'in elinde çok mu iyi kadro var? Ya da Wenger'i bırakın Fergie'nin elinde çok mu iyi kadro var. Bana göre yok ama adamlar bi şekilde başa oynattılar takımlarını. Heggel'in diyalektik felsefesiyle yani Karşıtlıkları kullanarak gerçekleştirilen akıl yürütme biçimiyle düşünecek olursak,(burdaki örnek Rafa ve Redknapp)Tottenham'ın futbolunu gördükten sonra hem Rafa'dan hem de oynattığı futboldan utandım. Rafa gitsin Redknapp'den nasıl oyuncu seçilir bunlar nasıl oynatılır bi ders alsın. Bale Rafa'nın elinde olsaydı muhtemelen gelişimi en fazla Insua gibi olacaktı ama Redknapp naptı verdiği insiyatifle (sol bekten sol açığa kaydırmak) şu anda değerini belki de 10 ' a katladı. Sonra Huddlestone gene Rafa'nın elinde olsa Lucas gibi sağa sola pas atmaktan bizi de kendini de bayan bir oyuncu olacaktı. Babel Redknapp'ın elinde olsaydı neler olurdu siz tahmin edin.
Burya kadar Rafa'nın misyonunu tamamladığını ifade etmek istedim peki Rafa'nın yerine kim gelmeli. Benim ve birçok Liverpoollunun da dediği gibi, bizi 2-3 sene içinde özlenen şampiyonuluğa ulaştıracak en kestirme isim O'Neilldir. Onun gelmesinin de zor olacağı söyleniyor. Burda da bizim yeni başkanın ne kadar iş bitiriciği olup olmadığı devreye girer.Herhalde O'Neillin Liverpoolu çalıştırmama gibi bir isteği olamaz.Akılcı yöntemlerle ben geleceğine inanıyorum. Bana göre ilk önceliğimiz tabiki ekonomik sorunlardan kurtulmamız ikincisi de Rafa'dan kurtulmamız :)
Haa son not bu kadar gençten bahsetmişsin de Shareef, Rafa 6 yıl boyunca hangi genci kazandırdı ki saydığın isimleri yıldız yapsın.Şu yitik sezonda bile adam gençlere çok gördü Liverpool formasını. Bi de saydığın isimler inşaallah N'gog faciası gibi olmaz :)

Shareef dedi ki...

Öncelikle Rafa sadece bu blog dostları için bitmiştir :D yazıda da değindiğim gibi bizi şampiyon yapan son 4 TD'nin yanında Rafa resimleri var sadece tribünlerde Sırayla cevaplarsak.. en baştan La Liga'da son 10 yılda Barça ve Real'den başka kim şampiyon oldu.. Bunu şunun için söylüyorum Rafa gerçekten çok büyük bir TD şu an dünyada bence ilk 5'e rahatlıkla girer.. Wenger'in kadrosu ise bizle kıyas bile edilemez bırakın Fabregas yada Arshavin'i sadece Rosicky bizde olsa inanıyorum ki ben ilk 4 içinde rahatlıkla olurduk. Clichy'dir Nasri'dir Diaby'dir bunları saymıyoruz bile.. Gelelim Redknapp meselesine kaleci Gomes 9M, Bentley 22M, Modric 21M, Pavlychenko 17M, Defoe 16M, Palacios 15M, Corluka 14M, Bassong 9M, Crouch 11M.. Rakamlar bunlar Rafa'ya bunun yarısını versen şampiyon yapar bizi :D Bale hakira oynuyor haklısın çok parlattılar onu ama Bentley nerede ? Babel konusunda da haklısın ama Alonso, Masch, Arbeloa, Kuyt bunlar kendileri diyorlar Rafa bizi olduğumuz yere getiren insan. daha geçen gün Arbeloa ben Rafa ile çalışmasaydım asla hayalim olan R:Madrid'e gelemezdim diye.. Lucas hepimizi sinir eden birr adam katılıyorum ama 1-2 sene sonra baksak ne olmuş diye daha iyi olur. Rafa bu yıl akademi yönetimini aldı dolayısıyla Scout ekibi bu oyuncuları alın diyordu Rafa'ya alınıyordu ama Rafa'nın söz hakkı yoktu, Borrel (alt yapı antrenörü) doğru söyledi akademinin koşulları berbat diye zaten onların gelmesinin (Borrel, Segura) nedeni de bu..Maalesef Akademimiz çağın çok gerisinde kalmıştı şimdi bakalım düzelecek mi ? yani Rafa o konuda da suçsuz :D Son olarak N'gog 20 yaşında bir çocuk evet maç içinde benide deli ediyor ama beklemek lazım onun içind de

oğuzhan dedi ki...

neyse shareef senin kendine göre benim de kendime göre haklı noktalarım var bu yüzden sabaha kadar tartışsak kim haklı kim haksız bilemeyiz. En iyisi zamana bırakmak, senin dediğin gibi Rafa kalır şampiyonluğu da getirirse ben bu yazdıklarım için özür dilemeye razıyım.Yeter ki 20 yıllık hasret bitsin.(Onu da hiç sanmıyorum ya)
N'gog un adam olmasını boşuna bekleme görünen köy kılavuz istemez. Adamın kapasitesi Lens,Istres,Ajaccio gibi takımlarda oynamaya yeter anca.lucas da gelmiş 23 yaşına ondan da hiç bişi olmaz o da Santander,Getafe gibi takımlara gider yakın zamanda ya da Rafa'nın manevi evlat torpilinden Juve'ye gider :)

Shareef dedi ki...

haklısın farklı açılardan bakıyoruz, ben aslında takımın başında felsefesi olan bir TD istiyorum Rafa'da bunlardan biri yoksa başka biride olur, farketmez ama Rafa'yı kovup yerine klinsmann, evans, souness gibi biri gelecekse o zaman şu durumda toparlanamayız diye korkuyorum..