18 Ağustos 2013 Pazar

LIVERPOOL 1-0 STOKE MAÇ SONU (EPL)



Kazandık… Klasik bir Liverpool maçı oluyordu kıymetli Liverpoolseverler, biz şahane oynuyoruz, rakip kaleci şahane oynuyor, biz gol kaçırıyoruz ve maçın son dakikalarında bir hata yapılıyor ve Liverpool gol yemiyor, Mignolet makus talihimizi döndürüyor kurtardığı penaltı ile..

Liverpool sahaya kazanmak isteyen bir anlayışla çıktığını ilk dakikalar da gösterdi bize.. Oyunun güzel tarafı bulduğumuz şansların bir çoğu bireysel zorlama yada yetenekten değil de set oyununda gelmiş olması.. İyi çalışmış Liverpool kıymetli Liverpoolseverler..

Dün maçta 11 imiz ve yerleşimi yaklaşık şu şekildeydi.


Açıkça görülüyor ki tek yetersiz oyuncumuz Henderson,  bulduğu pozisyonlarda, oyuna katılımda bence en kötü oyuncuydu saha da açık ara..  Dün BR en azından 2 transfer daha yapacağız dedi maç sonunda ama isim vermedi . Bunlardan biri Willian olursa Aspas daha sağa kayar ve Willian orta da bizim için sihir yapmaya başlar.

Şimdi bazı kişisel performanslara bakalım isterseniz, Bence maçın muhteşem oynayan adamı Lucas’dı, Kaç pas arası yaptı sayamadım. BR onu bu sezon DMC değilde MC gibi oynatacak anlaşılan golde ki başlangıç pasının yanı sıra rakip sahada pas alış-verişine de çokça katıldı.

Gerrard senelerce AMC oynadıktan sonra geçen yıldan beri Pirlo, Xavi gibi adamlara taş çıkartırcasına oyun kuruculuk yapıyor takıma koşuyor ve koşturuyor yanındakileri..

Coutinho tam 6 gol şansı yarattı maçta ve hala güçsüz, biraz güçlenirse ne olacağını tahmin etmek güç çünkü potansiyeli gökyüzü.. Bu sezon geçen sezona göre daha da mücadele ediyor oda gözden kaçmadı..  Bence dünya starı yapıp giden oyuncular kervanına katılabilecek son isimdir Coutinho..

Aspas hızlı paslaşabilen çok akıllı ve teknik bir oyuncu oda dünkü maçta 5 gol şansı yaratmış ki aferin ona.. Bence takımdan kesilmez..

Eğer kanatlar Johnson’ın ki gibi çalışacaksa Enrique bir tık aşağıda kalıyor seviye olarak.

Sturridge takımdaysa ve Liverpool gol attıysa ben izlemesem de ilk golü Suarez değilde Sturridge atmıştır diye düşünürüm..  Gerçekten çok yetenekli ve sürekli şans bulursa gol kralı olabilecek potansiyelde (bazen sanki çok şahsi oynuyor gibi)

Liverpool zaten kalesinde az top gören bir takımken kaleye gelen o 1-2 topu çıkarmalı kaleci, Mignolet baştan saçmalar gibi oldu ama heyecanı yüzünden okunuyordu sol köşede kurtardığı toptan sonra kendine geldi ki  maçı da ona borçluyuz aferin..

Son olarak Liverpool 25 gol girişiminde bulunmuş rakip ise 10.. Haftaya maçımız deplasmanda A.Villa ile Arsenal’i bayağı evire çevire yendiler deplasmanda.. Bizim alacağımız bir galibiyet Manu maçında çok işimize yarayabilir.

BR NE DEMİŞ: Çok güzel bir günde harika bir atmosfer vardı demiş, Carra’nın emekliye ayrılmasıyla doğan büyük deneyim boşluğunu Toure’nin dolduracağını söylemiş, Aspas’ın zeki ve yetenekli bir futbolcu olduğunu, şut attığını, ikili oyunlar yaptığını söylemiş, futbolcuların bu galibiyeti almış olmalarından dolayı çok sevinçliymiş.  Sturridge’in daha yeni sakatlıktan kurtulup gol atmasının çok güzel olduğunu, Mignolet’in çok iyi maç çıkardığını söylemiş.

Ve son olarak Suarez takıma döndüğünde taraftarın onu destekleyeceğini çünkü Liverpool’un tarzının bu olduğunu söylemiş.. 

2 yorum:

winston barian dedi ki...

Duran toplardaki zaaf devam ediyor, takım kafaya çıkmayınca her topta yüreğimiz ağzımıza gelmedi değil.
Orta sahanın rotasyonunda gecikmedi mi hoca? Misal oyundan düştüğümüz 70-85 arası bir hendo-allen değişikliği iyi olmaz mıydı? her zaman dünki kadar şanlı olamayabiliriz.
Sturridge yaptıklarının dışında hep doğru boş alana hareketlenmesi ve doğru yerde topla buluşmasıyla kendine hayran bıraktırdı. Aspas misal nedense hep kalabalık yer tercihinde bulundu, suarez'in de dönmesiyle bu başını ağrıtabilir. şu noktada arayı toparlaması için 5 hafta var,daha ilk haftadan da giydirmeyeyim fazla:)
Villa maçı tempoyu daha rahat ayarlayabileceğimiz bir maç olacak, bir galibiyet man-utd maçında favori yapar bizi.

Shareef dedi ki...

Aspas konusunda, sanki oralardan ekmek yiyecek gibi geliyor bana... Villa maçını kazanırsak kendi sahamızda bir Manu zaferi işi çok farklılaştırabilir