29 Nisan 2012 Pazar

SUAREZ VE DÜŞÜNCELER



Kıymetli Liverpoolseverler takımımız dün akşam Suarez’in attığı birbirinden güzel 3 golle Norwich’i deplasmanda yendi.. Tabi hemen bu adam süper mutlaka takımda kalmalı vb. gibi sözler çıktı ortaya.. Suarez gitsin diyenlerden olduğum için bu topa girme hakkım var diye düşünerek bu lakırdıyı kaleme alıyorum. Evet hala Suarez gitmeli fikrimin arkasındayım…
İsterseniz bunları bir sırayalım..

IRKÇILIK HADİSESİ; Chao Grey’in de çok güzel yazdığı üzere masumiyet karinesi ve İngiltere’nin ırkçılığa bakışı bu şekilde olunca.. Suarez haklı mı haksız mı bakan olmadı.. Öyle ki bütün statlarda yuhalanmaya başladı ayağına top geldikçe.. Dahası siyahi futbolcular açık şekilde daha sert oynuyorlar.. Seneler geçtikçe azalır mı bu bilemiyorum..

KENDİNİ HER POZİSYONDA YERE ATMASI: Suarez geçen yıl ikinci yarı da o kadar yere atıp kandırdı ki hakemleri, artık futbolcular pat küt giriyor ve sonra Suarez’in başına gelip bir de kalk yalan yere düştün gibi hareketler yapıyorlar.. Sonra bakıyorsunuz adam dizine vurmuş ama ne gam.. Irkçılık hadisesinin üzerine bu sahtekarlık (Bunu ManU daha iyi bilir ya gerçi) gelince EPL’de ona karşı bir nefret oluştu.. (Yazarın notu; son maçlarda Allah var daha az atıyor kendini yerlere)

HAKEMLERİN BAKIŞI: Üstte ki başlıkla iç içe geçmiş bir hadise ama ayrı almakta yarar var sanıyorum.. Ceza sahası içinde her maç en az bir penaltılık pozisyon oluyor ama hakemler Suarez işin içindeyse devam kararı veriyor. Rakip elle oynuyor alenen Suarez işin içindeyse  hakem o tarafa bakmıyor bile nasıl olsa bizi kandıracak diye..  Hakemin bir oyuncuya bakışı böyle olduğunda bunun zararı futbolcudan çok kulübe oluyor maalesef sezon başından beri belki de 10 penaltı, 10-15 tehlikeli yerlerde serbest vuruş heba oldu. Derseniz ki bu hakemlerin yanlışı futbolcuyu bağlamaz haklısınız derim bende ama realite böyle maalesef..

GOL KABIZLIĞI: Herşeyden önce böyle bir futbolcu 1-2 sezon istenilen seviye de gol atamasa bile sonradan mutlaka atacaktır. Ama bazı kıymetli Liverpoolseverler şunu görmek istemiyor hücumda birinci opsiyonumuz gol kısırlığının ana nedenidir. Suarez bu sezon ceza sahasında 6 küsur kere topla buluşuyor ortalama, bu istatistik te RVP, Rooney, Cisse, Ba , Aguero vb futbolcunun önünde ama sadece 11 gol atabildi henüz..  Liverpool bu sezon başarısızsa ki başarısızdır o zaman ben 1 numaraya Suarez’i yazarım sebep olarak.. Bakın bir daha söylüyorum Liverpool bu sezon bence oyun olarak iyi sonuç olarak başarısızdı, her ne kadar Suarez çok çalışıyor olsa bile sahada asıl görevini yapamıyor demektir.

TRANSFER TEKLİFLERİ: Suarez çok klas bir futbolcu bütün yukarıda sayılanlardan bağımsız olarak.. Her zaman gol atar, asist yapar, mücadele eder gerekirse ceza sahasının içinden elle top çıkarır :D (bkz. Dünya Kupası) O kadar klas bir futbolcu ki 1,5 sezonda aldığımızdan daha fazlaya satabilecek durumdayız. Bu kadar büyük alıcıları varken (R.Madrid ve PSG) ve Ancelotti açık açık onu istiyorum derken Suarez’den bir 40M £ çıkabilir gibi..

Sonuç olarak üstte yazılanların ışığında Suarez’in satılması her iki tarafın yararına olabilir. Suarez’den gelen parayla çok rahat Llorente, Cavani, Soldado vb. oyuncular alınabilir ve Liverpool yeni bir başlangıç yapabilir. Suarez’de bu kadar kabul görmediği bir yerden daha huzurlu olacağı bir yere gidebilir.
Şunu tekrar yazmak istiyorum Suarez harika bir futbolcu, bu sezon atamadı ama önümüzde ki sezon 30 gol atabilir. Bizde onu severiz tıpkı bugün sevdiğimiz gibi..

5 yorum:

Aras dedi ki...

Abicim, bence de Suarez'in bir takım mental eksiklikleri var (herkesçe malum) ki düzeltilebilir ve düzeltebildiği düzeyde ona karşı olan yaklaşım ve algı değişir.Ayrıca hücümdaki 1.opsiyonumuz olduğu gerçek ama tek opsiyonumuz olmadığı (olmaması gerektiği) da malum.Yani bu konudaki sorumluluğun tamamen Suarez 'e yüklenmesi biraz haksızlık olur.Doğrudur yüksek bir bedele satılabilir ve yeni bir yola girilebilir.Ama bu durumun getirdikleri ile götürdükleri arasındaki fark ne olur bilemiyorum.Teşekkürler..

Shareef dedi ki...

Doğru söylüyorsun Aras sende.. Tek opsiyon olmamalı ama maç içinde olan/gözüken bu Suarez'e bütün sorumluluğu yüklemek haksızlık ama istatistiki veriler bize bunu söylüyor.. Gol atamaması gerçekten öenmli değil bu sezon (Eski bir santrafor olarak bana da) söylenen şudur önemli olan pozisyona girmesi nasıl olsa atacak.. İlk 3 madde de ki durum değişirse şimdiden en az 100M £ un sözünü alan dalglish seneye çok geliştirecektir takımıve bu takımda Suarez bugünden daha çok parlayacaktır. son olarak ben teşekkür ederim katkılarından dolayı

winston barian dedi ki...

sorununuz biraz da beşiktaş'ınkine benziyor. onlar da transfer yapacakken ilk önce fernandes kaça gider spurs'e mi gider diye düşünüyorlar. Neden? çünkü kalanlar çöp! elde ondan başka hiç birşey yok. Siz de para edecek tek değerimizin üzerine neyi nasıl koyabiliriz diye düşüneceğinize satalım başka belirsiz bir transferle yeni belirsiz bir başlangıç yapalım düşüncesindesiniz. Bu sezon gerçekten korkunç geçti ve doğru dürüst değerlendirme yapacak maç sayısı bile bir elin parmağını geçmez. Yine de şunu söyleyebilirim ki, suarez torres dönemi ile karşılaştırıldığında ceza sahası içinde ve çevresinde en fazla yalnız bırakılan adam. Ne bir kanat bindirmesi, ne de adam eksiltecek bir koşu ya da verkaç girişimi. Futbolcular Nedense topu bir şekilde onunla buluşturulup, hadi bakalım göster hünerini deme derdinde gibiler. Bu kadar merkezde olmasının, tribünden hakemlere kadar herkesin tepkisini almasıın sebebi de bu yalnız bırakılmasıdır. Etkin Futbolumuzla, bayrak adamlarımızla (selamlar olsun sana büyük kaptan)bu baskı sıfıra indirilecektir. Ama neredeee? Ve esas büyük sorun Suarez satılırsa, liverpool f.c sözde ırkçılığa prim vermemek adına kendi futbolcusunu ve itibarını da harcayacaktır.Ya da şu açıdan bakın, aynı sorun Fergie'de olsa onun tavrı ne olurdu? Fergie'nin harcadığı tüm adamlar takım ve hocaya karşı kabahatleri olduğu için biletleri kesilmiştir (berbatov,ronaldo,altyapı çocuğu beckham) rakip takıma karşı suç işledikleri için değil. Ve bu lig artı büyük ada'nın kendisi bırakın suarez gibi sözde ırkçıları, di canio gibi alanen faşistleri bile içinde barındırıp sindirebilmiştir. Siz yeter ki futbolcunuza sahip çıkın! saygılarımla.

Adsız dedi ki...

suarez'i satıp llorente'yi almak biraz abes olmaz mı? carroll var zaten llorente'yle aynı özelliklere sahip.

Shareef dedi ki...

@Winston Barian; Haklı olabilirsin suyun öte tarafından bakıldığında öyle görünüyor. Zaten bu durumun tek doğrusunun olmasını beklemiyorum. Tek bir şeye itirazım var oda Torres Suarez kadar gol pozisyonuna giremiyordu.

@Adsız; Llorente çok daha meziyetli bir futbolcu bana göre..