7 Temmuz 2011 Perşembe

SONUNDA.. C.ADAM LIVERPOOL’DA


Kıymetli Liverpoolseverler, kan, ter, gözyaşı ve uzun bir bekleyişin ardından C.Adam bugün itibariyle kulübümüze katıldı.

Orta saha için sanıyorum çok önemli bir hamle oldu bu, C.Adam tam İngiliz tarzı box to box bir orta saha oyuncusu, uzun pas atar büyük bir yüzdeyle, kısa pasları süperdir, top çalar, pas arası yapar.. Geçen birkaç yılda özellikle Xabi’nin gitmesiyle Liverpool Gerard’ın olmadığı zamanlarda takım için de, olduğu zamanlarda ise onu yardımcı olabilecek bir futbol zekasının ihtiyacı içerisindeydi. C.Adam bunu bize verecektir.

Mesela 4-2 yenildikleri ManU maçında Adam,  53 pasın (5-6 tanesi 5-10 m civarında diğerleri hep uzun) 40’ın da başarılı olmuş, 4 şut çekmiş, 4 pas arası yapmış, 5 top kapmış ve 1 kez şut bloklamış. Yani kimilerinin dediği gibi büyük takımda bir şey yapamaz gibi durmuyor, ManU’ya yapmış yahu :)

Genel Lig istatistiklerine bakarsak eğer, 34 maç ilk 11 oynamış ve 3051 dk oyunda kalmış, 12 gol atıp 8 asist yapmış, attığı şutların (79) %44 ü kaleyi bulmuş. Genel pas yüzdesi %72, defanstan çıkarken pas yüzdesi %88 başarılıyken, final paslarını %56 ile başarmış..

Sanıyorum bu sezon üçlü ortasaha ile oynayacağız kıymetli Liverpoolseverler, bu bölge de çok kıymetli bir rotasyon oluştu; Meireles, Gerrard, Lucas, C.Adam, Henderson, Aqua, Shelvey ve Spearing.. Shelvey’in kiralık verilebileceğini düşünürsek 7 kişilik bir rotasyonumuz var (bir futbolcu daha gidebilir  bana kalırsa)

Şimdi beklediğimiz bir solbek ve Mata transferi.. Bundan sonraki yapılacak her transfer bizi şampiyonluğa daha çok yaklaştırır.. YNWA



Hiç yorum yok: