1 Şubat 2011 Salı

OCAK TRANSFER DÖNEMİ





Kıymetli Liverpoolseverler 2010-2011 sezonu Ocak transfer dönemi bizim için büyük bir şokla sona erdi  :) İçimizde hain varmış göndermiş olduk..

Şimdi şöyle bir bakalım kimler gelmiş kimler gitmiş..

GELENLER: 
Conor Thomas (kiralık) Coventry City’den
Luis Suarez (26,5 M £) Ajax’tan
Andy Carroll (35,0M £) newcastle United’dan

GİDENLER: 
Nathan Eccleston Charlton Athletic’e, (Kiralık),
Stephen Darby Notts County’ye, (Kiralık),
Ryan Babel Hoffenheim’a, (6,0M £),
David Amoo MK Dons’a, (Kiralık),
Paul Konchesky Nottingham Forest’e, (Kiralık),
Fernando Torres Chelsea’ye, (50,0 M £),
Victor Palsson Hibernian, (3,0M £) 


Görüldüğü gibi güzel bir temizlik oldu aslında bizim adımıza :D ve sattığımız oyuncularla aldığımız oyuncular hemen hemen aynı fiyata geldi ki, fazladan bize bir maliyet getirmedi bu transfer dönemi..

Transfer döneminin başından beri Liverpool sol taraf için, forvette Torres’e destek için ve ortasahada bir oyuncuya ihtiyaç duyuyordu ve Comolli ile Kenny nokta atışlar yapmak için sade birkaç oyuncu ile ilgilendiler bunlar; Suarez, Young, Adam, ve bir süre N’Zogbia oldu..

İlk önce en önemli hamleden başladılar ve Ajax’la Suarez konusunda pazarlığı giriştiler.. Bu süre zarfında Ajax’ın Suarez için 30-35M £ istediği dedikodusu vardı nitekim bizde 26,5M £ a alabildik bu oyuncuyu.. Hollanda’da leblebi gibi gol atıp da başka liglerde başarılı olamayan yığınla futbolcu sayabiliriz (Kezman, Afonso Alves, bizim Babel, Ruud Van Nistelrooy :D ) Suarez bunlardan olmayacaktır bana sorarsanız kıymetli Liverpoolseverler.. Suarez’i dünya kupasında izlediyseniz Forlan ve Cavani ile ileri 3’lü de kalplerimizi fethetmiştiler (Yazın Uruguay’ı beğenmeyen futbolsever var mı bilmem) Orada Cavani biraz dağınık, Forlan süper yıldız ve Suarez bunları en iyi şekilde tamamlayan iyi bir golcü gibi gözükmüştü gözüme.. Bence en az Kuyt kadar yararlı olacaktır bize..

Derken bizim adına şarkılar yazdığımız ve şimdiden efsaneler arasına koymaya niyetlendiğimiz bir hain barındırıyormuşuz bunu öğrendik Torres Chelsea’nin yaptığı (belli ki önceden bilgilendirildi) teklifin hemen sonrasında transferine izin verilmesini yazılı olarak istedi kulüpten. Kulüp bu aşamada çok doğru bir hareket yaparak önce Chelsea’nin teklifini reddettiğini ve oyuncunun satılık olmadığını resmi siteden bildirdi. Hemen akşamına Torres’in isteğini de siteden bildirdi ki bu iki şey için önemliydi, durmak istemeyen bir futbolcuyu tutmamaya karar vermiş olan yönetim böylece düşük bir fiyata oyuncuyu satmamayı garantilerken diğer yandan taraftarlara olası bir satışta suçluyu gösteriyordu..

Sabah Dalglish hiçbir futbolcuyu, yerini doldurmadan satmayacağını söyledi basın toplantısında.. Zaten akşamdan A.Madrid’den Aguero’ya teklif yaptığı konuşuluyordu Liverpool’un fakat 38,5M £ luk bu teklif geri çevrildi.. Comolli ve King Kenny çok seri hareket etmek zorundaydı.. Kimler alınabilirdi derseniz Cavani diyorlar olabilirdi tabi ama bunun dışında kaç futbolcu vardı alınabilecek ? Bence çok doğru bir hareketle henüz 22 yaşında olan ve geçen yıl Championship’te harika performans gösteren dahası bu yıl 19 maçta 11 gol atarak EPL’de de iş yapabileceğini gösteren Andy Carroll yapılan 30,0M £ luk ilk teklif geri çevrildikten sonra kulüpten transferine izin verilmesini istedi. Liverpool 5M £ daha arttırarak teklifi 35,0M £ a çıkarınca oyuncu apar topar Liverpool oyuncusu oldu.

Liverpool 2 farklı yerde de transfer görüşmelerinde bulunuyordu kıymetli Liverpoolseverler, Birmingham’da A.Villa’dan Young için ilk teklifimiz 8-10 M £ arasındaydı ve bu tekliften sonra hem Villa yönetimi hemde Houllier kesinlikle Young satılmayacak açıklamasında bulunuyordu. Bu oyuncu ile ilgili de son ana kadar uğraştı Liverpool hatta son teklifimiz 15,0M £ olmuştu ama kabul edilmedi..

Diğer bir istediğimiz oyuncu ise Blackpool’dan C.Adam’dı.. Söylenen göre King Kenny’nin çok istediği bu oyuncu için Liverpool 4,5M £’dan kapıyı açtı ama aldığı yanıt ya değerini versinler yada çenelerini kapasınlar oldu : ) Liverpool’un bu oyuncu için son saate kadar uğraştığı ve teklifi 11,0 M £ a kadar çıkardığını biliyoruz.. (TSİ 00:00 a kadar C.Adam’da tesislerde bekledi bu transferi) son teklifte kabul edilmeyince Liverpool bu 2 oyuncuyu da alamamış oldu..

Bu arada bir şok teklifte 20,0M £ ile City’den Micah Richards’a yapıldı ama City bu teklifi reddetti..   

Gidenlere bir bakarsak, Kochesky’den kurtulmak sol kanat alternatifsiz kalsa bile çok güzel bir olaydı, Liverpool şehri bu adama ve annesine ısınamamıştı bir türlü.. Bunun yanında beli ki Darby’nin sözleşmesini bitirmesini bekliyor Liverpool yönetimi ve onu da kiraya verdiler. Aynı şekilde Babel’de bu takıma giremeyecekti ve alabildiğimiz en çok miktarı aldık ondan.. Amoo ve Eccleston pişmesi için kiraya verilirken. Palsson’da kiraya verilecekti ki Hibernian’dan gelen 3M £ luk teklifle beraber oyuncu gitmek isteyince Liverpool onu da gönderdi.

Bence iyi bir transfer dönemi geçirdik kıymetli Liverpoolseverler, sol tarafta ki eksiğimiz bilinmesine rağmen King Kenny ve Comolli Young’ı alamayınca oraya bir yama yapmaktansa yazı beklemeyi tercih etti ki bence de çok doğru bir karardı bu.. Şimdi o bölge de zaman zaman Maxi, zaman zaman Jovanovic ve çoklukla (bana göre) Suarez uzak forvet olarak oynayacak..  Ve bu sene böyle geçecek..

Yine ortasahada ki (kenny hep 3 oyuncu oynattı burada) eksiğimiz için Adam olursa olacaktı başkasını düşünmediler yazın hem satın alınacak opsiyonumuz artacaktır bu mevkide hemde Adam alınacaktır..

Kıymetli Liverpoolseverler hiç kuşkunuz olmasın ki çok akıllıca bir transfer dönemi geçirdik  ve bu yaz dönemi için bize umut verdi.. 

1 yorum:

fizyoterapist dedi ki...

-bence de temizlik gibi ara transfer dönemi geçirdik.. bundan sonraki yaz transfer dönemindeki ilk hedefimiz lucas ve ngogdan kurtulmak olsun :D
-yama transfer yapmadıkları için comolli ve kenny ye teşekkür ediyorum..o kırmızı formayı giyemeyecek yeteneği olmayan oyunculara forma verilince neler yaşıyoruz anlatmaya gerek yok..bkz süt oğlan,jova
-yeni oyuncuları bilmiyorum bu yüzden onlar hakkında yorum yazmayacağım..ama kenny ve comolli nin yaptıklarını destekliyorum ve onlara güveniyorum :)
-yeni tranferler konusunda kafamı karıştıran tek şey carool un liverpoola zorla getirildim demesidir.. bence burdaki tek suçlu chelsea dir..garibim caroll kendini yarın oynanacak olan Fulham- New castle maçına hazırlarken kendini bir anda Liverpool da buluverdi :D aslında hak vermek de gerekir :D yerinde ben de olsam '...ne oluyoruz?!' derdim :D
-bence yaz transfer dönemine ve önümüzdeki sezona çok iyi bir hazırlık oldu..çünkü önümüzdeki yarım sezonda yeni transferler takıma alışacak..takımın yeni oyun biçimi vs şekillenecek ve yaz transfer döneminde gerekli görülen yerler yeni oyuncularla desteklenerek önümüzdeki sezona şampiyonluk parolasıyla girilecek inşallah
-eksik olduğunu düşündüğüm yerler
1)sol back
2)defansif orta saha
3)sol açık
4)belki bir de sağ açık düşünülebilir
-Yeni oyuncularımızın takımımıza hayırlı olmasını diliyorum