26 Şubat 2011 Cumartesi

LIVERPOOL’UN YAZ TRANSFER HEDEFLERİ – DEFANS

Kıymetli Liverpoolseverler, yazın özellikle King Kenny kalırsa takımın revizyondan geçeceği muhakkak. Kalede bir sıkıntımız olmadığı için ( kontrat görüşmeleri yapılacak Reina ile zaten uzun bir kontratı var) revizyon defanstan başlayacaktır.

Sol bek sıkıntımızı sağır sultan bile duydu, geri zekalı Roy Konchesky için 2 genç yeteneği, Insua’yı ve 3M £ ziyan edince o bölgemiz dımdızlak kaldı sanki sahra çölü.. Neyse ki King Kenny o bölgeye Johnson’ı kaydırdı ve kısmen de olsa bu sorunu çözdü. Göbekte ki oyuncularımız, teknik ve çok sakatlanan Agger, pozisyonuna göre kısa ve sınırlı yetenekli ve yaşlı ama efsane Carra, uzun boylu sert ama havadan yeteri kadar iyi olmayan Skrtel, Uzun boylu kafa toplarına çıkan “Big Grek” Soto ve Wilson ile Ayala (kiralık).

Bana kalırsa King Kenny, bu sezon sözleşmesi bitecek Soto ile yeni bir sözleşme yapmayacak, Agger ve Carra’nın yeri kesin ilk 11 de değilse bile kadroda (Carra için), şimdiden belli edildi ki Konchesky muhakkak gidecek, Insua takıma katılsa bile Aurelio ile devam edilmeyecek, eğer kadro derinliği için King Kenny onu takımda tutacaksa da orta sahada değerlendirecektir.

O zaman bakalım şu ana kadar kimlerle ilgilendik ve ilgileniyoruz (bu oyuncuların çok değişeceğini sanmıyorum, Ocak transfer döneminde böyle oldu çünkü)

Fabio Coentrao: Geçenlerde Liverpool’u seviyorum demişti. 2016 yılına kadar kontratı var ama Liverpool yazın almaya çalışacağı ilk oyuncu olacağını düşünüyorum.
Olası değeri: 20-25 M £
Kulübü: Benfica
Mevki: Kanat Beki (sol)

Taye Taiwo: 25 yaşında, 2004 den beri 173 maça çıktı ve 16 gol attı, gücü ve hücum yetenekleri dolayısıyla R.Carlos’a benzetiliyordu zaman zaman. Bu iki futbolcudan biri muhakkak alınacaktır.
Olası Değeri: Bedelsiz (sözleşme sonu)
Kulübü: Marseille
Mevki: Kanat Beki (sol)

Jose Enrique Sanchez: 24 yaşında , 2009-10 Newcastle yılın futbolcusu, 2010 Championship yılın takımı ödülleri sahibi, harika bir defans oyuncusu, top kapma yeteneği eşsiz, uzun pasları yüksek yüzdeyle atıyor alırsak iyi olur.
Olası Değeri: 5-12 M £
Kulübü: Newcastle United
Mevki: Kanat Beki (sol)


Emilio Izaguirre: Daha 1 yıl olmadı Celtic ile oynamaya başlayalı,  ama ManU ve bizi peşine taktı, Celtic’in Rangers’ı yendiği maça gidip izlemiş King Kenny onu.. Onun da defansif özelliklerinden dem vuruluyor  her gerektiğinde de hücum edebilir diyor onu izleyenler.
Olası Değeri: 4-6M £
Kulübü: Celtic
Mevki: Kanat Beki (sol)



Simon Kjær: İşte Wilson ile Liverpool’un gelecek 10 yılında olması gereken  adam, Dünya Kupasında izlemişsinizdir onu 21 yaşında ve daha şimdiden dünyanın en iyi defans oyuncularından. Çocukluğumda Liverpool’luydum demeci hala unutulmadı ayrıca tek dileğinin Agger ile yan yana oynamak olduğunu da söylemişti geçen yıl. Wolfsburg’dan önce 2 yıl Palermo’da oynadı ve 60 küsur maça çıktı yani 19 yaşından beri kendini kanıtlamış bie oyuncu. Onun için ilginç bir şeyde bu işi bilenler onu övmeye 1,90lık boyundan, havadan ve yerden ne kadar iyi olduğundan değil de oyunu okuma kabiliyetinden bahsediyor. Arsenal’den ManU’ya kadar herkes peşinde.
Olası Değeri: 10-15M £
Kulübü: Wolfsburg
Mevki: Stoper  

Mateo Musacchio: Arjantinli 20 yaşında, belki EPL için kısa olabilir, Villareal onu geçen yıl aldı ve B takıma gönderdi. Bu yıl şimdiye kadar 20 küsur maça çıktı. Onunda gelecek vaat ettiği söyleniyor ve patronların transfer stratejilerine cuk oturduğu söyleniyor.
Olası Değeri: 4-6M £
Kulübü: Villareal
Mevki: Stoper

Scott Dann: 23 yaşında tipik bir İngiliz stoper, hava hakimiyeti süper, top kapması iyi, genel olarak kalburüstü bir defans oyuncusu. Sözleşmesi 18 ay sonra bitecek ve kulübü ile görüşme yapılmadı henüz bu yaz büyük bir olasılık satılacak. Bunlardan daha iyi 2 özelliği ise Liverpool doğumlu ve Liverpool’un sezonluk kombine bileti sahibi :)
Olası Değeri: 10M £ civarında
Kulübü: Birmingham City
Mevki: Stoper

Philippe Mexes: 28 yaşında 1,90’a yakın ve bu kadar sert olup tekniği de iyi olan dünya yüzünde ki az defanstan biri “Commanding Centerback” düşünülen elimizde ki cevherler (Coady, Wilson, Kelly ve Ayala) ondan çok şeyler öğreneceği yönünde bu yıl çokda oynamadı ve takımından ayrılacağı kulaktan kulağa yayılıyor. Kesinlikle Liverpool kapısını ilk çalanlardan olacak.
Olası Değeri: Bedelsiz (Sözleşme Sonu)
Kulübü: Roma
Mevki: Stoper

Gary Cahill: Carra’nın yerini alacak oyuncu gözü ile bakıyormuş Comolli ve King Kenny (özellikleri itibariyle) burada ki tek sıkıntı herkes istiyor Cahill’i EPL’de .. Bence biz almayız bu arkadaşı..
Olası Değeri: 20M £ civarında
Kulübü: Bolton
Mevki Stoper

GENÇLERİMİZ: King Kenny Kelly’yi A takıma ekledi bile ve yavaş yavaş Wilson’da oynamaya başladı. Sıra Coady ve Wisdom (ikisi Akademide defans ikilimiz) ve Mavinga’da (Genk’de kiralık) içeriden bilgilere göre King Kenny bu üçünü de takıma eklemek istiyormuş.




4 yorum:

serhanalp dedi ki...

1.85 boya kısa demek enteresan olmuş :)

Shareef dedi ki...

dimi ama okuduğum bir çok yerde bundan bahsediliyordu (şimdi ve geçmişte)ve maçlarda bakarsan kısa kalıyor gerçekten

Adsız dedi ki...

180 değilmi mateo?
MOTM

Shareef dedi ki...

Mateo 180 cm ama Carra'dan bahsetmiştim üstte o 185