1 Ocak 2011 Cumartesi

PATRONLAR NE İSTİYOR VE ROY’UN YERİNE ADAYLAR ..




İngiltere’nin bütün büyük gazeteleri Liverpool’un Roy’un yerine birini aradığını yazıyor bugün, bu demek oluyor ki gitti gider Roy amca. Bende bütün gazetelerden, internet sitelerinden bir derleme yapayım istedim. Anladığım kadarıyla bu kovulma durumunu bugünkü maçın skoru bu kararı değiştirmeyecek.

İlk önce patronların nasıl bir Td istediğine bakalım.


GENÇ
 Henry ve Werner, kulübü yeniden yapılandırabilecek, genç, hırslı ve özellikle genç yeteneklerle atraktif futbol oynatabilecek biri olsun istiyormuş.


GELİŞMEYE AÇIK
Henry ve Werner Boston Red Sox tecrübesinde görmüşler ki gelişmeye açık olmayan biri (Roy gibi :D) takımı da mutlu edemiyor, bu açıdan öğrenmeye açık ve benim oyun şeklim budur beğenmeyen gider diyen TD’ler istenmiyor.


UYUMLU
Henry ve Werner Comolli’ye çok güveniyor, Futbol Stratejileri Direktörümüzle beraber, omuz omuza çalışabilecek birinin takımın bugünkü ve orta vadede ki başarıları için çok önemli olduğunu düşünüyorlar.

BAŞARILI
Liverpool’un başarısı için Werner ve Henry sabırla bekleyebilirmiş, yalnızca sahada rekabetçi bir takım görmek istiyorlarmış. Bu açıdan önceden çok başarılı olmuş biri de şart değilmiş. Ama bu bir avantaj sağlayabilirmiş.

Bütün bunların ışığında görüyoruz ki patronlar RAFA’yı tarif ediyorlar :D Şaka şaka kıymetli Liverpoolseverler birkaç farklı kaynakta belirtilen adaylar içinde Rafa yok. Bakalım kimler varmış,


Frank RIJKAARD
48saat içinde takımın başına geçebilir, gençlere verdiği önem ve Barça’da oynattığı akıcı futbol onu adaylardan biri yapıyor. Ama Barça dışında ki başarısızlıkları da soru işareti hala..

Andre Villas BOAS
Bu listede benim en çok istediğim isim, Mourinho’nun öğrencisi, henüz 33 yaşında ve Porto’yu çalıştırıyor. Geçen yıl Academica’da göze hoş gelen futbolun yanı sıra Portekiz kupasında yarı finale çıkarttı takımı. Porto ile Mourinho’nun 33 maçlık yenilmeme rekorunu kırdı. Bazı kaynaklar muhtemelen anlaşmanın yapıldığını belirtiyor ama, hayırlısı..

Jurgen KLOPP
Almanların Mourinho’su :D 7 yıl Mainz’ı çalıştırdıktan sonra 2008’de Dortmund’un başına geçti ve o zamandan beri takım kademeli olarak yükselerek bu sezon ilk yarıyı lider bitirdi. Oyuncuların ve taraftarın çok sevdiği bir TD Klopp ve yeni yeteneklere forma vermede üstüne yok.

Didier DESCHAMPS
Fransa Milli takımı için bir efsane, Juve için bir efsaneydi. Futbolu bıraktıktan sonra Monaco’nun başına geçti ve Şampiyonlar Liginde Mourinho’nun karşı çıktı finalde, kaybetti ama.. 2006 yılında Serie B’ye düşürülen Juve’nin başında geçti ve bir yılda üst lige çıkardı takımı.. Taraftarın protestolarına rağmen görevine son verildi. O da 2009 da Marseille’nın başına geçti ve ilk sezonunda 18 yıl aradan sonra şampiyon yaptı. Roy’dan önce bir teklif yapıldı ama kabul etmedi.

Owen COYLE
TD kariyerine St Johnstone’da başladı ve takımı 2. ligden İskoç premier Ligine çıkardı ayrıca Lig kupası ve İskoçya kupasında yarı final oynattı takıma. Daha sonra Burnley’in başına geçti ve burada da Lig kupasında yarı final oynadı. Takımı EPL’ye çıkardı bir sezon sonra. Bu dönemde adı Celtic’le anıldı ama olmadı. Oda geçen sezon Bolton’un başına geçti 4 yıllık bir kontratla.

Buyurun kıymetli Liverpoolseverler seçin beğenin.   

12 yorum:

Siriusz dedi ki...

deschampsı çok istiyordum ama sadakat falan filan diyip reddetmişti bizi boas ın gelceğini pek tahmin etmiyorum ama benimde favorimdir öyle bir ihtimal varsa.coyle gelirse blog olarak toplanıp bir saldırı planlayalım derim =)ayrıca king kenny i unutmuşsun..

AliArslan1892 dedi ki...

Abi bence Andre-Villas Boas alınmalı çünkü o adamda gerçekten farklı bişeyler var. Owen Coyle Roy ayarında bi adam. Rijkaard çok riskli taktikler kurguladığı için başarılı olabilir ancak başarısız olması halinde takımı isteyerek veya istemeyerek çok kötü bi duruma koyabilir malum 4-3-3'çü ve aşırı paragöz. Jürgen Klopp düşünülebilir ama bence o da hala bi soru işareti. Deschamps ikonik futbolcularla başarıyı yakalayabilen bi isim olduğu için anlamsız olur. Ya Kenny Dalglish gelsin yada Andre-Villas Boas.

Shareef dedi ki...

Siriusz: Valla bazı yerlerde ilk hafta Boas kesin Liverpool'un başında geçiyor diye yazıyor ama :D Coyle zannetmiyorum ama Klopp'da düşünülmeli bence .. King Kenny gelecek gibi durmuyor :D

Ali: Herkesin dileği Boas yada Kenny.. Boas 10 yıllık kontratla gelmeli

Adsız dedi ki...

bence td listesi şöyle olmalı

1.Villas-boas (bencede en az 35 yıllık bir kontrat gerekir)
2.jürgen klopp
3.king kenny
4.rijkaard
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
231654687123.rafa
231654687124.coyle

Shareef dedi ki...

:D Unutulmasın ki Rafa Shankly'den beri en iyi galibiyet yüzdesine sahip 3.TD.. Shankly yerine o olsa daha fazla galibiyetle efsane olurdu :D

onurkarakose dedi ki...

Hocayi cok begenmesemde, her zaman destek olunmasi gerektigini daima belirttmisimdir. Gonul ister ki, takimimiz ust uste galibiyetler alsin ve de bu kelle alma isi kapansin...

Spekulasyonlara donersek, Deschamps ve ozellikle Rijkaard haric hepsi cok iyi olurdu. Fakat hem Villas Boas, hem Coyle ve Klopp imkansiza yakin itimaller(sezon sonundan bahsetmiyorum. Kastim simdiki zaman). Eger Hodgson illa gidecekse, sezon sonuna kadar Dalglish veya (uzun vadeli olarak) O'Neill gelmeli. Sahsen ben Dalglish gibi kisa vadeli bir projeyi istemem.

Ayrica yorumcu arkadaslar Owen Coyle'a fena sallamilar :) Adam daha ne yapsin, inanilmaz isler basardi bizi ceyregimiz kadar olmayan imkanlarla..

Shareef dedi ki...

Valla şu an neredeyse senden başka destek olan yok :D bir taraftar sitesinde roy gitsin kalsın oylaması yaptılar 3000 civarı oy kullanılmış gitsin %98 .. Ben mümkünse Adalı olmasın derim TD için

onurkarakose dedi ki...

:)

ben uzun zaman ingilterede yasadim, orali yuzlerce dostum var ve isim geregi zaman zaman adaya giderim. genelde londrada olurum ama liverpool'a da sik sik giderim.. oradakilerle taraftar sitelerinin gorusleri inanin cok farkli.. o taraftar sitelerinin uyelerinin pek cogu 12-20 yas arasi, takimin tarihinden bihaber, uzakdogulu tiplerden olusuyor (asla kucumsemiyorum, sadece durum tespiti).. hani, 'beyler, liseli' durumu :)

adada durum daha farkli.. elbette ki orada da roy'a destek cok fazla degil(yari yariya denilebilir, belki biraz daha az).. fakat bu blogdakilerden, veya sewnin soyledigin taraftar sitelerinden cok daha farkli..

bakis acisi meselesi... ben destek veriyorum cunku takimimin kotu gitmesini, bir maglubiyet daha almasini istemiyorum.. takimim kazansin da, basinda kim olursa olsun..

ha su var; ben yetkili olsam roy'u takimin basina gecirir miydim? asla.. ancak bu, ona destek olmadigim anlamina gelmez..

iyi geceler

Shareef dedi ki...

Bende inan kazansın istiyorum, ben içten içe sevmeyeyim ama kazansın LFC.. Bence sen şimdi ara arkadaşlarını ve bir sor inan %5-10 lara düşmüştür :D iyi geceler

Shareef dedi ki...

Şunu da söylemek isterim sizin fikirlerininiz çok kıymetli insan bazen yanlış yerlerden bakabiliyor.. Görmek için farklı fikirlere çok ihtiyaç var

onurkarakose dedi ki...

:) tesekkurler..

destek olmaktan kastim, onumuzdeki sene de kalsin yonunde degil tabiki.. takimi avrupa ligi'ne katilabilecegimiz bir pozisyona getirmesi yeterli..

sonucta hatali bir kararla takimin basina getirildi, sezon daha dengeli bir lig olmasina karsin, oldukca kotu bir performans gosterdi vs vs. acikcasi rovers maglubiyetinden sonra (ki rovers'in basinda bir caretaker manager var) ben bile sezon sonunu beklememe yonundeyim...

hodgson'in artilari;
1) genclere gercekten sans verdi
2) cok fazla para harcamadi

eksileri;
cok var ama 2 tane saymak gerekirse;

1) ileride takimin iyilesecegine dair bir oyun ortaya konmadi
2) gereksiz yere, genc ve takimda gelecegi olan bazi oyuncularla arasi cok iyi olmadi (johnson, agger vs)

sunu kabul edelim, berbat bir savunmaya sahibiz. Carragher, Aggfer, Skrtel, F.Aurelio, Konchesky, Johnson gibi oyuncularin hicbirisi pozisyonlarinda ilk ona giremez..

hodgson'in pek modern olmayan, ama bir cok takimda sonuc veren (benim begenmedigim) bir oyun tarzina uygun(uzun boylu, fizikli, hava toplarina hakim, sisirmeleri indirecek, zamora, carroll, crouch vs tarzi) bir santrafor da olmadigi icin, hucumda da pek bir varlik gosteremedik..

eger henry gercekten kesenin agzina acacaksa, adali genc oyuncular (orn. albrighton, shawcross, ash.young, carroll gibi) ve de 30 yasin altinda, 2-3 tane yabanciyla, carragher, kuyt, jovanovic, aurelio, gibileri de temizleyerek onumuzdeki sene sampiyonlar ligi seviyesinde bitirebiliriz ligi.. bu hamleleri yapmak en az 40-50 milyon poundu bulur(hatta gecer), bu nedenle umudum cok yok.. bunun yerine takimin kaybolmus olan kendine guvenini yerine getirebilecek, karizmatik bir hoca tercihi yanlis olmaz

Shareef dedi ki...

Karizmatik o adam geldi işte :D savunma aslında kötü değil Rafa ile bu oyuncular sezonun en iyi 2-3 defansif takımından biri oluyordu. :D artık roy'dan bahsetmek gereksiz ama :D