9 Ocak 2011 Pazar

ManU 1-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (FA CUP)



Hakemin berbat ettiği maçta, tek üzüntüm yenilmek değil kıymetli Liverpoolseverler King Kenny’nin böyle bir başlangıç yapması da aynı zamanda..

Maça Kenny çıkarabileceği en iyi kadroyu çıkarmıştı. Tamamen uydurma bir penaltı hemen maçın başında verilmese maç nasıl olurdu bilinmez ama o pozisyonda Berbat-ov sarı kartı yemesi lazımdı. İlerleyen dakikalarda Webb’e yetmedi sanıyorum ManU’ya hediye ettiği bir gol, birde Gerrard’a en fazla sarı kart verilecek (bence sarı bile olmazdı) bir pozisyonda kırmızı kart verdi. İngiliz reji bile bir pozisyon öncesinde rafael’in yaptığı hareketi gösterdi ne farkı var diye..

Sol tarafta her şeye rağmen Aurelio’yu görmek güzeldi, Meireles bugün çok pas hatası yaptı, Lucas  bence iyi oynamaya devam ediyor ki şaşılacak bir şey. 60. dk da Kenny 2 değişiklik yaptı ve o dakikalarda Liverpool biraz daha hareketlendi. Aslında bence çok kötü bir maç olmadı genel olarak zaman zaman ManU zaman zaman biz bastırdık. Jonjo Shelvey ciddi ciddi takmış kafaya heralde yeni Gerrard olucam diye, 18-19 yaşında ki bir çocuk için bence çok yeterli oynadı sahada olduğu bölümde.. Ayrıca Kelly’nin oynadığı futbol beni çok memnun ediyor. Kendine güveni var, top tekniği iyi, hızı iyi gelecekte mutlaka takımda yer alması gereken bir adam..


ManU: Tomasz Kuszczak, Patrice Evra, Rio Ferdinand, Da Silva Rafael, Jonny Evans, (Chris Smalling, 84), Ryan Giggs, Michael Carrick, Luis Carlos Nani, Darren Fletcher (Luis de Abreu Anderson, 63), Dimitar Berbatov, Balcazar Javier Hernandez (Michael Owen, 75)

Gol: Giggs 2 (P)



LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Martin Kelly, Martin Skrtel, Jose Raul Meireles (Jonjo Shelvey, 61), Steven Gerrard, Maximiliano Maxi Rodriguez (Ryan Babel, 60), Dirk Kuyt,Leiva Lucas, Fernando Torres (David N'Gog, 77)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

-Valla seninle hiç aynı şeyleri düşünmüyorum Şerif Abi.Lucas ı begenmedim..Favori spikerimin(Murat Kosova aynı zamanda kendisi Liverpolludur) dediği gibi hayal dünyası geniş Shelvey'nin kaç metreden attıgı şutla frikiğimizi boşa harcadı.Yoksa fena değildi.Lucas eski günlerine dönüyor(kötü anlamda tabii 1 sene öncesine geri döndü bence futbol olarak :D )Kesinlikle Poulsene şans verilmeli.
-Agger ve Skrtel aslında çok sağlam oynadılar.Aman Cara düzelince bozulmasın bu ikili :D
-Kelly harika bir çocuk.Fakat ben onu stoper olark gözüme yakıştırıyorum.
-Meireles te bir tedirginlik var.Takımın içinde bulundugu durum herkesi etkiliyor fakat Meireles'in gol de atamayışı kendisine verilen sorumluluğu artırıyor.1 tane atsa 20-25 metreden görün bakalım nasıl oynuyor.
-Kuyt her zamanki gibi iyi niyetli oyununu oynadı.
-Maxi ve Aurelio lu sol kanat bugün hiç çalışmadı.Tek üzüntüm budur.
-Torres çok isteksiz.Fakat yinede oyunda kalmalıydı.Ngog girdi ne değişti? Kaç defa geldi ayagına top?.Bence biraz risk alıp Lucas-Ngog değişikliği yapıp forveti çiftlemeliydi.
MOTM

Shareef dedi ki...

Canberk Murat Kosova için yazmayı unuttum ama bir düşürülme pozisyonunda Webb bunu veremedi demesi harikaydı :D keşke hep böyle güzide insanlar anlatsa maçlarımızı :D murat kosova, Ali Ece gibi :D

Adsız dedi ki...

:D:D Gerçekten harika bir spiker.Herhalde yayının başlarında da Liverpoollu oldugum anlaşılmasın diye düşüncek ki 15 dk Liverpoolu yerdne yere vurdu :D Okay Karacan da Liverpoolu o var bi de :D

Shareef dedi ki...

İkisi de zaten çok iyi spiker.. Ben bayılıyorum maç anlatmalarına ikiside bence türkiyenin en iyisi.. Şampiyonluk maçını Murat Kosova anlatsın Ali ece yorumlasın :D

winston barian dedi ki...

Kosova "bu adam liverpool'lu değil miydi?" diye düşündürecek kadar tarafsız maç anlattı ama yine de man.utd'a ikinci yarı başlangıcı hariç oyunun kontrolünü verdiğimizi kabul etmiyorum. Takım bu kadar kötü bir dönemde başladıkları maçın 45. saniyesinde sahada kasılıp poz vermekten başka işe yaramayan bir hakemin uydurma penaltısı ve yetmezmiş gibi gerrard'ın atılmasına rağmen maçı bırakmadı, demoralize olmadı. Bu tabi ki daglish'in gelmesiyle mümkün olabilirdi.Takımın şu anki dizilişi tribünün ruhunun sahaya yansıtılmasıydı ve evet kadro yine de yetersiz. Lucas istediği kadar iyi niyetli olsun bırakın bizi türkiye süpermen ligi gibi bir ligde oynayabilecek dahi kapasiteye sahip değil. Çoğu zaman raul'un önüne çıkmak yerine gerisine saklandı ve o arayı gerrard'ın doldurmaya çalışmasını izledik. Bu da Torres'in ileride yanlızları oynamasına yol açtı. Kademeli savunma ile yay gerisinde dahi pres yedi the kid. Onun boşlattığı alana biraz maxi biraz da kuyt dolmaya çalışsa da netice hep kalabalıklaşamamış bir hücum organizasyonunun çok uzaktan cılız şutla sonlanması oldu. Bu kadro ancak 6-4 arasını zorlayabilir. Herkes de bunun farkında, yine de abuk demeçleriyle sinir bozmaktan başka bir işe yaramayan fergie yalakası bir adam yok artık kenarda. Geleceğe yine umutla bakıyoruz.Kelly hakkında da shelvey hakkında da konuşmak için erken. 2 sene sonra ne olacaklarını kestiremiyorum shelvey bir an taa korner direğinde savunmaya pres yapabilecek delilik ve oyun zekası gösterebilirken, en kolay pozisyonda yanına pas veremeyecek kadar titrek de olabiliyor. Kelly ise düz sağ ayağıyla kanat bindirmelerinde hep aynı yere koşuyor. Hızlı değil ve kolay savunulabilir bir hücüm kapasitesine sahip. İçe dönme,ters ayağıyla orta yapma ya da şut çekmeyi öğrenmesi lazım. Neyse ki önünde ingilterenin en iyi sağ beki var. Son olarak Agger, oyunu bir kenara bırakın, sahada biraz gerilim olsun hemen orada bitip arkadaşlarını savunup rakibe dalıyor. Bu bile taraftar olarak sizi gururlandırmıyor mu?

Shareef dedi ki...

Shelvey hakkında sana katılmıyorum, bu çocuk henüz 18 yaşında ve çoğu zaman doğru işler yaptı 20 yaşına kadar 40 LFC maçına çıkabilirse Bence Gerrard olamasa da yerini doldurur. Kelly içinse asıl bence stoper olarak fark yaratabilecek bir oyuncu olur, ki bir kaç yıla biraz güçlenirse oda olacak. Son olarak Agger sanki oraların çocuğu gibi.. seviyoruz :D

Adsız dedi ki...

Liverpool taraftarı Gerrard,Carra,ReinA,Alonso ve Kuyt için ne düşünüyorsa aynısını Agger içinde düşünüyor.O da gerçek bir scouser.WB nin de deiği gibi benim de çok hoşuma gidiyor o sert tavrı fakat şu 4 yıldır aralıklarla süren sakatlıklarını atlatsa bir sezon 30 mmaçın üstüne çıkabilse hher şey çok güzel olacak.
MOTM

Adsız dedi ki...

Steve Clarke gelmiş hayırlı olsun.http://noatsamisa.blogspot.com/2009/04/zola-ve-clarke.html

Adsız dedi ki...

Bu arada yazıyı izin almadan paylaştım.Unutmadan belirteyim.

Shareef dedi ki...

Yazıyı paylaş helali hoş olsunda bir isim yazaydın bari :D

Adsız dedi ki...

İsim ferhat...Her akşam kırmızılara uğrar yazılarını takip ederim

Shareef dedi ki...

Eyvallah Ferhat kardeş.. Hoşgeldin