16 Ocak 2011 Pazar

LIVERPOOL 2-2 EVERTON MAÇ SONU (EPL)


Kıymetli Liverpoolseverler ne yapalım size soruyorum, galibiyeti kaçırdığımız için üzülelim mi? Yoksa 2-1 den 2-2 yaptık diye sevinelim mi? Genelde üstün olduğumuz bir maçta 2. yarı nispeten düşen takıma üzülelim mi yoksa ilk yarı fırtına gibi esen Liverpool’a sevinelim mi?  

Benim gördüğüm King Kenny takımı sahaya 4-3-3 e yakın bir tertiple çıkarıyor kıymetli Liverpoolseverler, Lucas, Meireles ve Spearing’in nispeten arkasında oynarken Maxi ve Kuyt daha ileride kanatlarda oynuyor. Tabi bu durumda Noat Samisa’nın sıklıkla bahsettiği uzak forvet sorunsalı baş gösteriyor. Kuyt bunu yapabilse de Maxi özellikle ilk yarı yapamadı maalesef.

Bununla birlikte Liverpool’un maçı kazanma hırsı özellikle ilk yarıda tamamen oyunun hakimi olmasına sebep oldu. Torres’e ilk yarı gelen pas bütün Roy maçlarında anca gelmiştir :D ..  Ayrıca King Kenny ilk yarının ilk dakikalarında Distin’in fiziksel üstünlüğünü görerek Torres ile Kuyt’un yerlerini değiştirerek özellikle ilk yarının ikinci bölümünde fırtına estirdik tabi söylemeye gerek yok çoğunda Torres’in parmağı vardı.

İkinci yarı başlar başlamaz Everton kalemize gelme niyetinde olduğunu gösterdi, sonrasında bir korner olmayan topta, kornerden gol yedik . 5 dk sonra bu sefer bariz faul olan bir pozisyonun devamında da 2. golü  biraz bocalama döneminden sonra maxi’nin penaltı diye itiraz ettiği ve hakemin zaten penaltı verdiği pozisyonda 2. golü attık . 

Meireles bu maça kadar golü olmayan EPL’de en çok şut çekmiş oyuncuydu. Attı şükür hem kendi hem biz kurtulduk stresten. Ayrıca çok iyi bir maç çıkardığını da söylemek zorundayım. Spearing’de çok iyi mücadele etti orta sahada ve bence ondan isteneni poulsen’den daha iyi koydu sahaya. Lucas’a iyi bir şey yazmaya korkuyorum kıymetli Liverpoolseverler hemen kızıyorsunuz bana :D

Agger’in savunma için ne kadar önemli olduğu anlaşıldı sanıyorum Roy Soto ve Skrtel’i kullanırken Agger’in tekniğinden mahrum bırakıyordu takımı.. Kelly ilk yarı şahaneydi ama 2. yarı biraz da Anichebe’nin fiziği sebebiyle çok yoruldu. Ayrıca iki hava topu mücadelesinde resmen katledildi…

Her şeye rağmen King Kenny’nin bu takıma etkisi konusunda haklı olduğumun altı çizilmiştir sanıyorum :D

LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger (Sotirios Kyrgiakos, 46), Martin Kelly, Martin Skrtel, Jose Raul Meireles (Jonjo Shelvey, 81), Maximiliano Maxi Rodriguez, Dirk Kuyt, Leiva Lucas, Jay Spearing, Fernando Torres

GOLLER: Meireles 29, Kuyt 68


EVERTON: Tim Howard, Leighton Baines, Johnny Heitinga, Sylvain Distin,Seamus Coleman, Mikel Arteta, Phil Neville, Leon Osman (Jack Rodwell, 78),  Marouane Fellaini, Jermaine Beckford (James Vaughan, 74), 
Victor Anichebe (Diniyar Bilyaletdinov, 81)

GOLLER: Ditsin 46, Beckford 52

4 yorum:

winston barian dedi ki...

orta sahasında lucas ve spearing oynayan bir takım için buna da şükür demek lazım. Mommo, xabi,masch derken bu erezyonda bu arkadaşların iyi niyetine kaldıysak gelecek adına yapacak çok iş vardır. Daglish'in takımı motive etmesi çok iyi de takımdaki bunca profesyonel futbolcunun nefeslerini 90 dakikaya yaymayı bilmeleri gerekir.Yoksa çok tutuk oynayan bir orta sahaya karşı (artetayı sahada gören var mı?) ikili mücadelelerin tamamını kaybedip eldeki beraberliğe şükretmeye devam ederiz.

AliArslan1892 dedi ki...

Valla abi ne desem bilemiyorum 2-2'ye. Torres bugün herşeyi yaptı bi gol atamadı. Skrtel dışında herkesi beğendim. Agger'in dönmesine ayrıca sevindim. Belli ki daha ofansif, ayağı pas yapan bi takım olmayı hedefliyoruz ama bikaç transfer şart öncelikle.

Adsız dedi ki...

-Meireles için 1 hafta önce gol attıktan sonra daha da iyi bir performans göstericek demiştim.Golünü attı artık daha fazlasını bekliyoruz.
-Kelly harika bir çocuk.Kesinlikle takımımızda ilerleyen dönemlerde şans bulacaktır.
-Skrtel'in ilk goldeki hatasını görmemek olmaz.Distin i kaçırmasını bırak kafa topuna da çıkmıyor.El kolla engellemeye çalışıyor.Distin dinler mi?Çaktı golü.EPL'de en begendiğim savunmacıdır benim(Agger ve Vermaalen haricinde :D)
-Orta alanda Poulsen'e son bir şans vermiş olacaki Pool maçında onu ilk18 de bile görmedik.Yani sildi kafasından :DBence fena oynamamıştı.Hatta yeri Lucas'a göre daha garanti benim gözümde.Ben oynatıldıgı sürece takıma faydalı oalcagını düşünüyorum.Gerrard-Meireles-Poulsen güzel 3 lü olabilirler(di.)
-Torres'in bencilliğine deyineceğim.Yoksa laf yok güzel oynadı :D Yahu sıkışıyorsun 2 3 poziyonda dön geri Maxi veya Kuyt'a illa Distin'i geçecem tavrı nedir ya?Tek sevmediğim huyu budur bu çocugun.Bazen çok bencil olabiliyor.Ama yinede seni seviyorum Nando!
-Yine Shelvey'i aldı oyuna.Çıldırdım!Tamam Shelvey ön tarafta iyi baskı yapıyor hatta 2 kez Distin'e topu taca attırdı fakat Yorulan Maxi veya Kuyt'tan biri yerine bir Cole bir Aurelio istemesem de bir Babel güzel olmaz mıydı?
MOTM

Shareef dedi ki...

WB: Haklısın ortasaha öncekilere göre yetersiz ama bunlarla ne yapılacaksa onu yapacağız en azından bu sezon.. Spearing ve Shelvey bence bişekilde takımda olmalılar ama ikiside Fletcher'dan daha kötü değil kesinlikle..

ALi: Haklısın ama hala King Kenny'nin transfer talebi olmadığından bahsediliyor. Yani Comolli aldı aldı almadı :D

MOTM: Valla Cole bana da olur gibi geliyordu ama 2 maçtır Shelvey'e görev veriyor orada durumu Antrenmanı görene bırakmak lazım