14 Ocak 2011 Cuma

The Fields of Anfield Road



Bu yalnız dinlenecek bir şarkıdır eğer 80 lerde Liverpool’u izlemiş biriyseniz. Kalede Grobbelaar’ı görmeyi özlediyseniz yada Barnes’ı soldan akarken kaleye..  Bu şarkı yalnız dinlenir eğer çevrenizdekiler neden bu kadar King Kenny’nin gelişine sevindin üstelik 2 maçı da kaybetti diyorsa..

Dünyada birkaç yere gitmiş ama Liverpool’a gitmesi nasip olmamış biriyseniz (benim gibi), yalnız olduğunuz bir yerde açarsınız bu şarkıyı ve düşünürsünüz Shankly kapısının dışında içeriden gelen sesleri.. Ve hayal edersiniz çamurlu kısa şortuyla Alan Hansen bir şeyler anlatıyordur arkadaşlarına..

Sizde futbolu çok seviyorsanız ve büyük çok büyük bir takımın, büyük facialar da yaşadığına tanık olduysanız bu şarkıyı yalnız dinlemelisiniz, gözleriniz dolabilir çünkü… Bir takımı zaferleri efsane yapar diyorsanız, dönüp de bir Liverpool’a bakmalısınız. Heysel’i Hillsbrough’yu yaşamış bir takım olarak onlar asla vazgeçmemiştir hesap sormaktan ve özeleştiri yapmaktan. Eğer dünyanın en büyük takımlarından birini görmek istiyorsanız, Liverpool’a bakın derim ben, Zaferlerin ve acıların bir araya getirdiği biricik takıma.. Dünya futbolunun gerçek efsanesine..

Bu şarkı değildir tezahurattır, stadyumda söyler taraftar bunu derseniz, hayır derim Liverpool taraftarının Anfield’da birlikte söylediği her şey sanat eseridir. Tıpkı King Kenny, Steve G, Barnes, Rush ve Torres gibi..




Not: Ali Ece'ye teşekkürü bir borç biliriz. Teşekkürler Üstad..   

2 yorum:

onurkarakose dedi ki...

muthis :)

Shareef dedi ki...

Where once we watched the king kenny play (and could he play)

:D Müthiş gerçekten