31 Temmuz 2012 Salı

HAİNLER İÇİMİZDE Mİ?



1892’de kurulmuş ve hala toplam kazanılan kupalarda geçilmemiş bir kulüp bu.. Dünyanın en çok kazanan/kar eden kulüplerinden biri bu.. Makus talihi maalesef onun bunun elinde oyuncak olmuş, seveni kadar, hainleri de içinde besleyebilen büyütebilen bu kulüp bu.. Ama neden yıkılması istenir ki ? Kimin eline ne geçecek ?

Şimdi Bay Henry ve BR eline almış biraz da onlar oynuyor, yazıklar olsun.. 2006-2007 sezonundan beri yavaş yavaş eritilen bu kulübün elinde kalan son birkaç değerli oyuncusundan biri Agger’de satılmak isteniyor. Hemde güya şampiyon olacağız derken rakibimiz olarak gösterilen kulüplerden biri M.City’ye..

Sporun dahası herhangi bir rekabetin doğasında olan kazanmak/üstün gelmek olgusuyla tamamen çelişecek bir transfer olacaktır bu transfer bu sebeple hainliktir.. Senelerdir dikkat etmiyor mu bu et kafalılar biz forvet ararken ve el altından teklifte yapılmışken neden Adebayor’u bize değil de Spurs’e veriyorlar neden senelerdir istediğimiz Johnson’ı bize satmazken, kendileri de oynatmıyorlar. (Bellamy diyeceksiniz ama Bellamy arıza çıkarıp ayrıldı.) Nedum Onuoha’yı geçen sezon isterken onlar gittiler Sunderland’e kiralık verdiler. Aslında felsefe basit kendi elimizle rakibi güçlendirmeyelim..

Peki Bre Hainler siz en değerli 2-3 oyuncunuzdan birini hem de o bölgeyi güçsüzleştirmek pahasına neden satmak istersiniz.. Alacağınız kim Agger’in yerini doldurabilir ki?

Liverpool şu günlerde tamamen futbolcuların özverisine kalmış bir vaziyette, iyi ki bu takımı Rafa ve King Kenny oluşturdu. İyi ki bu kadar karakterli futbolcular bulup almışlar.. Kulüp önce Aqua’yı 7M £ gibi komik bir paraya Fiorentina’ya satıyor, sonra Aqua’nın menajeri çıkıp diyor bir daha bu hataya düşmeyeceğiz, Aqua Liverpool’da kalacak ve Liverpool için oynayacak. Sonra 35M £ a aldığın Carroll’ı West Ham’a satıyorsun 23M £ a, yine karşına Carroll çıkıyor ve hayır gitmeyeceğim diyor.

Ben korkuyorum kıymetli Liverpoolseverler, yarın iyi bir para verilse (mesela 10M £) bunlar Gerrard’ı da satar, Reina’yı da satar..

Yazıklar olsun yönetim anlayışınıza, yazıklar olsun TD liğinize.. 

30 Temmuz 2012 Pazartesi

CARROLL’DA GİDİYOR..




Westham 2M £ kiralama bedeli ve 17M £ satın alma opsiyonuyla kiralayacakmış..  Tabi satınalma opsiyonu Westham kümede kalırsa gerçekleşecekmiş..

İşte bizim yapamadığımız bu kıymetli Liverpoolseverler, tamamen aptal bir yönetici güruhu elinde oyuncak olmuşuz. Bakın kırmızı burunlu Fergie’ye Anderson’a dünya para verdiler elinden çıkarmıyorlar ama bir maç geliyor sürüyorlar sahaya ahanda bir gol atıyor şampiyonluk geliyor..

Bizim (çok afedersiniz)dangalaklar Aqua’yı aldıklarının yarı fiyatına, Carroll’ı aldıklarının yarı fiyatına satıyorlar.. Hem kadro daralıyor hemde ihtiyaç duyduğunda o özelliklere bakıyorsun benchine Spearing var kenarda o zaman mecburen küfür edip devam diyorsun katlanıyorsun sahadakine..


Not: Kesin bir bilgi değildir henüz bu transfer, Carroll ne olursa olsun kalma taraftarı..

26 Temmuz 2012 Perşembe

YENİ SEZON VE BEKLENTİLERİM



Kıymetli Liverpoolseverler, Liverpool Boston’da sürdürdüğü çalışmalar ve oynadığı maçlar neticesinde (2 sini de canlı izleyemedim ama ayrıntılı özet vb videoları izledim) kendime göre bir izlenimim oldu..

Gençlerle başlayalım, Sterling ve Suso en parlak gençler gibiydi zaten ve halen öyle.. Jordan Ibe, Stephen Sama, Morgan ve McLaughlin şans buldu .. Ibe biraz daha şahsi oynayan bir yetenek (CR7 gibi) hep önce bir çalım atayım sevdasında ama topla çok iyi gerçekten.. Sterling ise bir takım oyuncusu ve Ibe’den daha yetenekli kesinlikle defansa da yardım etmeye çalışıyor. Ama güçsüz bence alt taraflardan bir EPL yada üst taraflardan bir Championship takımı ile anlaşıp senede 20 Lig maçına çıkmazsa 500 bin £ alırım maddesi ile kiralık verilmeli :D . Ciddi yıldız potansiyeli var.  Sama’nın 2 senesi var, McLaughlin’in ise kısmeti yok önünde Flanno, Kelly ve Johnson var..

Morgan tipik bir Ceza sahası içi golcüsü, bir yerine değip gol olur, düzgün vuruşlarıyla gol yapar, kafa da atar ki uzun da değil. O kaybolmaya yüz tutmuş bir geleneğin takipçisi, şurada Sterling gibi çalım at desen yapamaz ama..  İyiden iyiye herkes Fowler olabilir mi demeye başladı onun için bence bu sene A takım ile 10 maça çıksa en azından 1 maçı kurtarır.

Suso ise saf yetenek Guti’yi gözler önüne getirsin kıymetli Liverpoolseverler, bence çok andırıyor Guti’yi zeka, vizyon, teknik çok ileri seviyede.. Bence onun üst sınırı (iyi bir tedrisattan sonra tabi ki) Zidane seviyeleri..

Pacheco bence bu sene şans bulacak kıymetli Liverpoolseverler, (en az 20 maç) ileri üçlünün solunda deniyor onu BR Barça sisteminden gelmiş olması BR’nin tiki taka takıntısı Pacheco için diğer + faktörler.   

İzleyebildiğim Aqua bence kalmalı saha görüşü bize yaratıcılık anlamında çok şey katacaktır. Biraz mücadele etmeye çalışıyor ki buda olumlu :)  Bence bir oyun kurucu aramak yerine orta üçlü Lucas-Gerrard (Hendo) ve Aqua (Adam yada Shelvey) şeklinde yapılırsa hem yaratıcılığı hem mücadelesi iyi bir ortasaha olmuş olur. Hemde bir oyun kurucuya olan ihtiyaç ortadan kalkar. Herkesin söylediği Shelvey eğer kalırsa bu sezon daha çok oynayabilir şeklinde (Söyleyenlerin yalancısıyım)

Forvette bana kalırsa şu 4lü ideal bizim için Carroll, Borini, Suarez ve A. Morgan tek vuruşcu da var, hava topçu da, çalımcı da var, mücadeleci de.. Bellamy bu şartlar altında gidecek gibi duruyor ama bence Pacheco ile dönüşümlü solda olabilir..

Bu durumda Kiralık gidecekler, Sterling, Suso, Shelvey, Coady olmalı. Maxi ve Kuyt gitti ki bence Maxi’nin geçen yıl yaptığı extra katkı bu yıl takım içinden gelmezse bikaç puandan daha olabiliriz. Borini ilk yıl için 8-10 gol atarsa iyidir bence (Bu durumda Carrol’da iyimiydi :D )

Birkaç kelam da BR için, Messi koşuyorsa bir zahmet N.Dyer’da koşsun demek Dyer’a söker de Gerrard’a Suarez’e ve Carra’ya sökmeyebilir. Bakınız AVB ve Chelsea.. Bu yıl göreceğiz bakalım BR ne kadar büyük bir TD olacak. (Daha dur bismillah diyen Kıymetli Liverpoolseverler :D Rafa ve King Kenny’nin harcandığı yerde bir dakika eleştirmeden durmam)

Son olarak tahminde bulunup bence muhtemel kadroyu vereyim de yazı bitsin :) Eğer G.Ramirez yada muadili en azından bir kanat oyuncusu alınmazsa, 5-8 bizim için idealdir. Aşağısı başarısızlık 5. lik dahil üstü başarı olur.

Pepe Reina

Johnson-Skrtel-Agger-Enrique

Lucas
Gerrard – Aqua (Adam yada Shelvey)

Suarez-Borini(Carroll)-Pacheco(Downing)

23 Temmuz 2012 Pazartesi

EPL’DE RAKİPLERİMİZİN TRANSFERLERİ




Kıymetli  Liverpoolseverler yeniden yapılanmaya, tekrar şampiyonluğa oynamak zorunda olan bizken sanki M.City’ymişiz gibi davranarak ince rötuşlar yapıyoruz takıma.. Yaşlıları gönderiyoruz (Aurelio, Maxi ve Kuyt) yerlerini doldurmadan nispeten en çok futbolcumuz olan yere (Forvet) futbolcu alıyoruz (Borini) kaldı ki diğer adı geçen futbolcular (Allen mesela) hep nispeten rahat olduğumuz yere (ortasaha) bakılıyor üstelik (Cole ve Aqua) kiradakiler dönmüşken..  Bizde imanımızı cilalıyoruz İnna Asabirin çekerek..

ARSENAL
Wenger değişiyor sanki ilk kez güzel oyuncular aldığını gördüm uzun yıllar sonra..
O.Giraud alındı Montpellier’den iri kıyım bir çocuk bu ama geçen yıl bayağı gol attı bizde ilgilendik ama 43 maçta 25 gol atan Giroud yerine bir üst sürümü olan Borini’yi aldık. Hey  Allah’ım..
Arsenal sezon içinde L.Podolski’yi de renklerine bağladı. Bu çocuk da sadece 13M € ya geldi. 4-3-3 oynayacağımız kesinken böyle uzak forvet kaçar mı ama he o zaman King Kenny vardı ve patronlar daha portakalı soydum diye sayarak Menajer aramaya başlamamıştı..

CHELSEA
Hazard, Hazard diye diye 2 yıl yedik. Ne oldu verdi Chelsea parayı aldı. Aynı 2 yıl dilimizde pelesenk olan Marko Marin’i de alınca heh şimdi ben sizin diye sayın başkan Henry’den başlayarak, malzemeciye kadar herkesin hatırını sorduk.
Dikkat ederseniz Liverpool’un eksiklerini diğer takımlar birbir tamamlıyor.. Cümle felaket oldu ama içeriği dolu olsun..

M.UNITED
Yaşlı çakal Fergie transfer sezonu açılır açılmaz Kagawa’yı aldı. Böylelikle Uzak doğu pazarının parlayan yıldızınını da kadroya katarak Asya’da en çok forma satan takım olmayı garantiledi. Ayrıca harika bir oyuncu da eklemiş oldu takıma..
Ayrıca yaşlı sırtlan Fergie Crewe’den bizimde ilgilendiğimiz ve geleceğin yıldızlarından denilen POwell’ı da kadrosuna kattı. Ama sanki oturmuş bir kadrosu yokmuş gibi Lucas Moura içinde 35M teklif ettikleri söyleniyor. Tabi kıymetli Liverpoolseverler Moura bir Dempsey değil kesinlikle.. Bizimkinin yaşanmışlıkları çok..

SPURS
Şu işe bakın Spurs bizim neredeyse anlaştığımız Sigurdsson’u kaptı gitti. Bunla da kalmadı güya bu sezon oynayacağımız tiki taka futbolunun olmazsa olmazı defanstan oyun kurma presnsibine cuk oturacağı Vertonghen’i defansa eklediler. AVB’de gelince (biz istemedik tabi BR daha ispatlamış kendini hem bizimkisi genç Dempsey yaşında) 4. Sırayı da böylece garantilediler..

M.CITY
Ah işte bizden az transfer yapan bir takım.. Şu ana kadar hiç transfer yapmadılar. Gerçi Yeryüzünün en pahalı kadrosu onlarda olabilir ama he birde şampiyondular.. Bu kadarcık kusur kadı kızında bile olur..