30 Haziran 2011 Perşembe

JOE FAGAN (12 Mart 1921 – 30 Haziran 2001)


Assistant Trainer from 1958
Reserve Team Coach from 1971
1st Team Trainer from 1974
Assistant Manager from 1979
Menager from 1983 until 1985




 O Liverpool geleneğinin bir parçası, bir Liverpool efsanesi olmaktan çok fazlası, O Liverpool geleneğinin kurucularından biri..

 Takımın başında kaldığı sezon, Şampiyon oldu, Lig Kupasını aldı ve Roma'yı yenerek Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandı..


Efsanevi Boot Room'un kurucularından, araba meraklısıydı.. 


Kanser sebebiyle 2001'de vefat etti ve Stadyumun yakınlarında ki anfield Mezarlığına gömüldü.. YNWA

SAMMY LEE AYRILDI…


Kulübün efsanelerinden Asistan Menajerimiz Sammy Lee kulüpten ayrıldı. Resmi açıklama bugün geldi ama birkaç gündür yazılıp çiziliyordu bu, Sammy Lee’nin bundan sonra ki durağı sanıyorum West Ham olacak..

King Kenny’nin Steve Clark’ı takıma getirmesiyle, Sammy  resmi olarak Asistan Menajer olmasına rağmen fiilen geri plana düşmüştü aslında.. Fakat King Kenny’nin ona olan saygısından resmi görevlerde bir değişiklik yapılmadı.

Sammy’nin gidişiyle büyük bir ihtimal Clark Asistan Menajer olacak ve ondan boşalan first Team Coach’luğu görevine henüz Chelsea’den ayrılan Paul Clement getirelecek. Bunun yanı sıra küçük bir olasılık da olsa Asistan Menajerliğe Paco Ayestaran getirilebilir.

Bizde Redsblog ailesi olarak Sammy’ya başarılar diliyoruz ve hatırlatmak istiyoruz YNWA 



21 Haziran 2011 Salı

FUTURE’S BRIGHT WITH KENNY




Herkesin dilinde bu cümle kıymetli Liverpoolseverler.. Eski futbolcularımız, teknik adamlar, yorumcular herkes geleceğin ne kadar parlak olduğundan bahsediyor.. Ama son günler de beni aldı bir endişe…

Arz edeyim efendim endişemin sebebini, Marveaux Liverpool’a geldi ve sağlık kontrolüne girdi ama Liverpool ile anlaşamadı. Sebep olarak resmi olarak açıklanmasa da sızdırılan sağlık testlerinden geçemediği, birkaç gün sonra adamımız gitti Newcastle ile anlaştı ve söylediği şartlarda anlaşamadık Liverpool ile..

Sonra Adam konusunda aylar önce bitmesi gereken bir meseleyken bu hala üç aşağı beş yukarı, işin ilginç tarafı sağır sultan bile ilgimizi duymuşken bu adama Blackpool başkanı hala gelen bir resmi teklif yok diyor.. Bu konuda da çuvallıyormuyuz yoksa kıymetli Liverpoolseverler..

Bir diğeri Young ve Downing, sezon boyunca Young bizde sözleriyle bekledik bu günleri ama artık Young’ın adı anılmıyor Liverpool ile “O şimdi ManU” ikinci sırada ki Downing foto bile çektirdi ama maalesef hala bir gelişme yok..

Mata konusunda Comolli abimiz taa Valencia’ya gitti ama sesler oradan itibaren kesildi.. Bunun yanı sıra Liverpool’un çocuğu Dann A.Villa yoluna girmişken biz Soto’nun kontratını bir yıl daha uzattık Kjær’in adı bile anılmıyor. Udinese’den Zapata ile kesin olarak anlaşılamadı. 

Bir büyük kulüp bu kadar kapıdan boş dönmemeli, Comolli, King Kenny ve Scout ekibimizde ki bu kadar adam hazırlıksız mı yakalandı yoksa doğru düzgün araştırmalar yapılmadı mı ?

Evet Kenny ile gelecek parlak ama şu eldeki ıskartalardan kurtulmalı ve birkaç futbolcu satın almalı değil mi kıymetli Liverpoolseverler.. 

16 Haziran 2011 Perşembe

LIVERPOOL’DA NELER OLUYOR..


Sabah ManU’nun C.Adam ile ilgilendiği haberi geldi kıymeti Liverpoolseverler.. Hatta biraz da öne geçtiler bizden sanki.. Karl Oyston denen olacak zibidi C.Adam ucuza gidecek diye herkese peşkeş çekiyor.

Comollli’de bugün belki Oyston’a dersini vermek amacıyla, belki de yaptıklarından yıldığından Gago için R.Madrid ile görüşmelere başladığı konusunda basına bilgi verdi. Gago’nun menajeri ise Gago tekrar üst düzey futbolda kendini kanıtlamak istiyor ve bunun için Liverpool harika bir kulüp diyerek, Gago’nun Liverpool’u ne kadar istediğini anlatmış.



Comolli daha önce yaptığı açıklamalarda oyuncunun milliyetine değil yeteneğine baktıklarını ama iki benzer yetenekte futbolcudan da İngiliz olanı tercih edeceklerini belirtmişti. Her şeye rağmen bence Oyston denen aç gözlü herifin hevesini kursağında bırakmak için yapılan bir hamle bu Gago operasyonu..



Akşamüstü bir darbe’de Soto (the big greek) dan geldi. Söylentiler odur ki, Soto Liverpool ile 1 yıllık yeni kontrat imzaladı. A.Villa’nın mevcut Scott Dann teklifini de göz önüne alınca Liverpool bu Soto hamlesi gerçekse bir Stoper almayacaktır. Bu da kanımca çok kötü olur bizim adımıza.. Tamam takım savunması üst düzey bir oyuncu topluluğumuz var ama yinede sağlam bir stoper şart bu takıma… 

LIVERPOOL 4 GENCİ ÖZGÜR BIRAKTI…


Liverpool reserve takımda ikamet eden ve bu sezon itibariyle sözleşmeleri biten Deale Chamberlain, Steven Irwin, Alex Cooper ve Nikola Saric ile yeni sözleşme imzalanmadı ve oyuncular serbest kaldı.



Bu arkadaşlardan Saric 16 yaşındayken gelecek vaat ediyor diye söyleniyordu ama beklenen gelişmeyi gösteremedi bir türlü..




Şahsım adına konuşacak olursak, Saric Bari, Salzburg, Basel gibi takımlarda yer bulabilir. İngiliz çocuklardan ise Irwin sanıyorum League 1 yada Championship arasında bir yerde bir takım bulur. Cooper İrlanda ligine gider. Chemberlain ise ya karpuz satar yada simitçi olur :D




Şaka bir yana bu arkadaşlara bundan sonraki hayatlarında başarılar dileriz Redsblog ailesi olarak. 

Not: Fotolar sırasıyla yukarıdan aşağıya; Chamberlain, Saric, Irwin, Cooper

15 Haziran 2011 Çarşamba

CONOR WICKHAM’IN ALINMASI İÇİN 10 SEBEP – 4




Wickham 4. maçında 2 gol birden attı kıymetli Liverpoolseverler.. League Cup’ta Shrewsbury maçıydı.. Ligde ki ilk golünü ise uzatmalarda (90+3) Scunthorpe karşısında attı. Gol anı için Futbolun içinde bulunduğum zaman boyunca en güzel andı. Ailem golü kaydetti ve ben onu evde defalarca arka arkaya izledim diyor.

13 Haziran 2011 Pazartesi

C.ADAM İMZALIYOR..




Kıymetli Liverpoolseverler ne kadar güzel bir transfer dönemi geçiyor bizim için.. Henderson alındı. Phil Jones alınamadı ama en azından yeni teklif ettiğimiz meblağ sebebiyle Blackburn ManU teklifini askıya aldı. (Ama Jones ManU’da oynamak istiyormuş) Clichy için bir teklif yapıldı ve Clichy’nin üzerinde durduğu teklif bizimkisiymiş. Young muhtemelen  ManU’yu tercih edecek ama Downing sanıyorum bu hafta açıklanacak. Bir stoper ve Wickham’da alındıktan sonra ben bir flaş transfer daha bekliyorum, böylece harika bir takım kurulmuş olacak.

Gelelim konumuza, devre arasında aşkımızdan dillere düştüğümüz  uğrunda Blackpool’un kapısında yattığımız C.Adam’la nihayet anlaşıldı. Fiyat 10M £ civarında ve bu transfer sanıyorum Pazartesi olmadı  Salı açıklanacak (Allah’ım sen utandırma :D ) C.Adam Blackpool’un oyun sistemi sebebiyle sürekli uzun oynamak zorunda kalıyordu fakat buna rağmen çok yüksek bir pas yüzdesi vardı kıymetli Liverpoolseverler.. Liverpool gibi birçok opsiyona sahip bir takımda onun ne kadar önemli bir yetenek olduğunu daha net görme imkanına sahip olacağız.

Yapılan Henderson ve C.Adam transferi ve elde mevcut olan Gerrard, Meireles, Lucas ve Spearing rotasyonu bize King Kenny’nin üçlü bir ortasaha ile oynayacağı izlenimi veriyor yeni sezonda… Heyecanla bekliyoruz.. 

12 Haziran 2011 Pazar

ALİ ECE’NİN SEÇİMİ




Malum bugün seçim vardı, herkes bir şekilde seçimini yaptı o partiye yada bu partiye verdi oyunu.

Kıymetli Liverpoolseverlerin çok kıymet verdiği bir kıymetli Liverpoolsever Ali Ece üstadımız’da bugün Senem hanımla evlenmeyi seçti. Ben ailevi durumlar sebebiyle gidemedim ama Nikah YNWA ile kıyılacaktı.

Biz deRedsblog ailesi olarak Ali Ece ve Senem Hanımın bir yastıkta kocamasını ve evliliklerinin (Aşklarının) Liverpool FC kadar efsane olmasını diliyoruz. 

10 Haziran 2011 Cuma

N'GOG GİTTİ...




Sunderland ile anlaşma sağlandı kıymetli Liverpoolseverler (resmi açıklama yok henüz), zaten 2 gün önce Comolli, Sunderland N’Gog’u çok istiyor bakalım ne olacak, sanıyorum oyuncuyu vereceğiz gibi konuşmalar yapmıştı.
22 yaşında ki oyuncunun kıymetli Liverpoolseverlerin nefret ettiği kadar kötü futbolcu olduğunu düşünmüyorum ben şahsen bizzat kendim olarak :D Evet Liverpool kalibresinde bir futbolcu değil ama EPL’de ki bir çok forvetten de iyidir. Yine de başta Rafa olmak üzere, N’gog’a ve ailesine teşekkür ediyoruz. (Comolli de dahil, biri bu adamı 1,5M € ya aldı diğeri 7M £ sattı) Tabi 7M olduğu henüz kesin değil ama konuşulan rakam buydu.. Aşağıda N’Gog’un istatistiklerini bulacaksınız. Tekrar teşekkürler N’Gog..


Sezon
Gol
Toplam
63
3
5
23
19
94
14
0
2
3
3
19
24
2
2
9
8
37
25
1
1
11
8
38

9 Haziran 2011 Perşembe

CONOR WICKHAM’IN ALINMASI İÇİN 10 SEBEP – 3



Nisan 2009’da ilk kez A takımı forması giydiğinde sadece 16 yaşını 11 gün geçmişti. Bu onu Ipswich’in tarihinde A takımı forması giyen en genç oyuncu yaptı. Fiziksel özellikleri sebebiyle klasik İngiliz tipi santrafor olması beklenen Wickham geçen yıl bundan daha farklı bir oyuncu olduğunu gösterdi. 

8 Haziran 2011 Çarşamba

HENDERSON LIVERPOOL’DA




Kıymetli Liverpoolseverler sezonun ilk transferini bildirmekten onur duyarım. Dün gece yarısı söylediğimiz gibi Henderson Liverpool’da..

Açıklama Sunderland’in resmi sitesinden geldi. Oyuncu için Liverpool ile anlaşıldığını yazdılar. İsteyen baksın :D 

Küçük bir olmama olasılığı halen mevcut teoride ama pratikte bu iş bitmiştir. (Oyuncu anlaşmaya yanaşmaya bilir)

Hayırlı olsun tüm Liverpoolseverlere, LFC’ye ve Liverpool şehrine.. YNWA 

7 Haziran 2011 Salı

TRANSFER 2011 – 1


Sürekli tekrara girmesin diye transferi az yazmak istiyorum ama kıymetli Liverpoolseverler görülen lüzum üzerine birkaç konuda yazmak lazım..

İlk olarak Liverpool’un da sahibi olan FSG’un stratejisinden bahsetmekte yarar var. FSG Liverppol’u alınca bazı Red Sox taraftarları (FSG Red Sox’ında sahibi) Liverpool taraftar sayfalarında FSG hakkında bilgi verdiler. 1918 yılında ta bizlere kadar gelen Babe Ruth lanetinden sonra 2002 yılında FSG (NESV ve dolayısıyla Bay Henry) alana kadar bu lanet sürdü. Doğru politikayla Red Sox 2004 ve 2007 yılında şampiyon oldu. Bu kısa !! girizgahtan sonra  strateji nedir ona bakalım :D

FSG parlaması muhtemel yada parlamış genç oyuncuları alıyor kıymetli Liverpoolsever, alıp takıma adepte ediyor ve oyuncular olgunlaştıkça potansiyelleri ortaya çıkıyor ve şampiyonluklara oynuyorlar. Genç oyuncular alındığından uzun süre kadro bozulmadan kalabiliyor.

Şimdi FSG stratejisine uygun olarak en kötü ihtimalle hafta sonuna kadar (yarın açıklanır diyorlar aslında)  açıklanacak bir transferden bahsetmekte yarar var.  Sunderland’in bu sezon ortasahasında parlayan genç yıldızı Jordan Henderson artık Liverpool oyuncusu sayılabilir. Ayrıntılı Henderson bilgisi Noat Samisa’nın şu yazısından alınabilir. Henderson henüz 20 yaşında olmasına rağmen Sunderland ile 71 lig maçına çıktı.

Oyuncu İngiltere ortasahasının gelecekte ki yıldızı olarak gösteriliyor. Fifa’nın bu yıl izlenesi 13 genç oyuncu arasında gösterildi. İlgilisi şurdan da buna baksın..

Bunun yanı sıra Wickham’da artık bizde sayılır Ipswich’li 18 yaşında ki bu çocuk 10M £ karşılığı takıma kazandırılacak. Oyuncu 1,95 boyunda ve karşılaştırıldığı Rooney’in 18 yaşında ki halinden çok daha iyiymiş. Wickham Ipswich ile 65 maça çıktı ve 13 gol attı.

Ayrıca Roma’dan Doni yedek kaleci olarak takıma kazandırıldı sayılır. Bilindiği üzere yedek kaleci Brad Jones sezon içinde yerini Gulacsi’ye kaptırmıştı. Bu demek oluyor ki Jones yolcu.

Son günlerde çıkan Krkic ve Jeffren iddiaları ise tamamen uydurma kıymetli Liverpoolseverler, Jeffren kesinlikle Barça’dan ayrılmak istemiyor. Sevilla ilgilendiğimiz oyuncuları Perotti’yi satmak istemediğinden oturup bir selam verelim, bir çay içelim desek kabul etmiyorlar.

Oyuncularımızdan N’Gog ve Poulsen için EPl’den teklifler var bildiğim kadarıyla Liverpool bunlardan birini kabul edecektir.

Bunların dışında sol taraf için transferler ve Charlie Adam durumu bu fakir tarafından merak edilmekte..

Bir başka transfer yazısında görüşmek üzere esen kalın kıymetli Liverpoolseverler.. 

CONOR WICKHAM’IN ALINMASI İÇİN 10 SEBEP – 2



1,95 boyunda ve 89 kilo olan bu arkadaş henüz 18 yaşında ve Rooney’in 18 yaşında ki halinden fersah fersah daha iyi bir futbolcu olduğu söyleniyor bu işi bilenler tarafından

6 Haziran 2011 Pazartesi

CONOR WICKHAM’IN ALINMASI İÇİN 10 SEBEP – 1




Wickham çocukluğundan beri Liverpool taraftarı… 




1 Haziran 2011 Çarşamba

BOMBA TRANSFER OLUYOR MU?



Büyük Efsane, Liverpool belki de en sevilen kişisi, harika golcü Robbie Fowler Perth Glory’den ayrılmış.
Söylentilere göre Liverpool’a antrenör olarak dönebilirmiş…

Bekliyoruz büyük adam seni, bekliyoruz