30 Nisan 2010 Cuma

LIVERPOOL’DAN HABERLER-99
















Öncelikle geçen akşam hayalkırıklığından unuttum şimdi yazayım, Star Tv ne kadar güzide spiker varsa toplamış :) sanıyorum spor spikeri alınırken CV’lerinde ilk baktıkları futboldan anlaması değil, değil ama ellerinde CL var EL var :) Ertem Şener abimiz sağolsun Liverpool’u akşam 3-3-3-1 olarak başlattı ve ilk yarım saat sanıyorum Masch’in sağ bek olduğunu anlamadı, dahası sağ tarafa hiç gelmeyen Johnson’ıda sağda saydı solda ise Agger oynadı.. : ) Bizde İnna Asabirin çektik ekran başında..

Haberlere geçersek,

  • Rafa, akşam ki maç için problemlerimiz var, sakatlarımız var forvette opsiyonumuz yok ama futbolcularım çıkıp sahaya aslan gibi mücadele ettiler, onlarla gurur duyuyorum demiş .. :) Bir tek biz İngiltere’nin Barça’sıyız dememiş :)

  • Akşam ki hüsrandan sonra Rafa gene transferden bahsetmiş oyuncu almalıyız, futbolcularım 4-5 diyor belki daha fazla belki daha az ama almalıyız demiş ve eklemiş ama sanıyorum yazın herhangibi bir bütçe alamayacağım şu an elimde de bir bütçe yok.. Liverpool çok önemli bir kulüp ama 2-3 yıldır işler biraz değişti, şimdi biraz daha dikkatli yönetmeliyiz durumu.. Kıymetli Liverpoolseverler anladığım kadarıyla Rafa kaçar :)

  • Ancelotti Rafa Juve için çok uygun demiş, hatta tam şöyle demiş, “taktik, deneyim, iyi planlama: Rafa juve için çok iyi olacaktır.. “ Ama demiş sonra onu Liverpool’dan koparmak çok zor olacaktır çünkü kulüpteki sorunlara rağmen taraftar ile arasında özel bir bağ var..

  • Rafa Chelsea maçı hem onlar hem bizim için çok önemli, hala 4.lük için savaşıyoruz ve gerçekçi olmak gerekirse bu hiçde kolay değil ama oyuncularım alınabilecek 6 puan olduğunu biliyorlar ve bunu almaya çalışacaklar demiş.. Bizde Allah kabul etsin diyoruz..

  • Juve başkanı Liverpool’dan Masch’i koparacakmış :) ayrıca Dzeko ve Behrami’yi alıp 80M € verecekmiş.. Masch ben Liverpool’a alıştım burada kalmak istiyorum diyor ve ayrıca sözleşme teklif edeceklerse bana 6 yıllık olsun diyor.. Adamsa hangi havalarda :)

  • Rafa’ya geleceği sorulduğunda, geleceğim Chelsea maçı ve ondan sonra Hull maçı diyerek cevap vermiş.. Gitti bu gitti :)

  • Lazio’da TD ile sorunları olan Zarate ayrılmak istiyormuş ve güzide kulübümüz bu yarışta M.City’ye rakip olmuş.. Bu adam işe yarar kıymetli Liverpoolseverler, kanatlarda oynayabilmesi opsiyon sağlar takımımıza..


LIVERPOOL 2-1 A.MADRİD MAÇ SONU (EL)














Elendik.. Ne kadar güzel başlamıştı aslında daha 1. dk dolmadan Benayoun nasıl oynayacağımızı göstermişti (Sadece 10 dk. sürdü ama)

Rafa kontra atak tehditine karşı sağa Masch’i ve sola Johnson’ı koymuştu, ki sağ tarafta maç boyunca Aguero’yla bir çok mücadeleye girdi ve bir çoğunu kazandı.. Ama solda Johnson’a çok ters geldi o mevki ne düzgün hücuma çıkabildi (2. yarının ortasından sonra birkaç tehlikeli pozisyon yapabildi birini kaleci çıkardı) nede o bölgeye gelen ters toplara en azından maçın başında müdehale edebildi Golde böyle bir pozisyonda oldu zaten...

Rafa’nın söz verdiği gibi Aqua alabildiğine özgür oynadı ve bu takıma önemli bir artı kattı kanaatindeyim.. Gerçekten istekli oyunu sayesinde bulduğu gol ise onun futbola olan tutkusunu açığa çıkardı ki ayrıyetten keyifliydi.. Bana kalırsa vede Rafa kalırsa Aqua 2011-2012 sezonunda muazzam bir futbolcu olacaktır..

Kuyt’un her topa (o boyla) kafa vurması benim maçı izlerken keyif almama sebep oldu.. Burada Benayoun’a bir iki satır laf edersek ki edelim, bence Liverpool ilk 11’inde kesinlikle yeri yok. Sürekli dribling üstünden pas vermeye çalışıyor ayrıca Babel’in istekli oyununa rağmen kabul edelim Liverpool gibi bir takımın kanat oyuncuları değiller.. Orada Kuyt çalışkanlığı ve ortasahaya verdiği destekle bir fark yaratıyor ama bir gülle de bahar olmuyor..

Böyle böyle geldik maçın 60-75 dkları arasında bir durağanlaştı Liverpool sormayın kıymetli Liverpoolseverler o dakikalarda biraz Rafa’ya kızdım neden oyuncu değiştirmiyor diye ki bence orada yapılacak bir değişiklik maçı tamamen lehimize çevirirdi, fakat sonra (maçtan sonra :) ) düşününce kimi alacaktı ki El Zhar yada Pacheco yada Degen onlarda hadi dürüst olalım (sadece Pacheco şu yaşında ) sahada ki hiçbir oyuncudan daha iyi değildi. Sanıyorum Rafa onun için son zamana kadar bekledi oyuncu değiştirmek için , yazık pacheco bu arada 3 kere soyundu :)

O değilde adamlar 2 galibiyetle final oynayacaklar.. :)

Kıymetli Liverpoolseverler öyle yada böyle biz bu takımı tutuyoruz yapacak bişeyimiz yok, yarın kalkıcaz ve yine Liverpool’u sevicez., çaremiz yok… Onun için sinirlenmeden, bunu aklımıza getirelim ve buyrun başlayalım “When you walk through a storm”


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, Jamie Carragher, Alberto Aquilani (Nabil El Zhar, 90), Steven Gerrard, Yossi Benayoun (Daniel Pacheco, 114), Ryan Babel, Javier Mascherano (Philipp Degen, 110), Lucas Leiva, Dirk Kuyt

GOLLER: Aqua 44, Benayoun 95



A.MADRID: David Quintana De Gea, Juan Valera, Antonio Guerrero Lopez,Alvaro Soto Dominguez, Luis Amaranto Perea, Escudero Raul Garcia, Paulo Assuncao (Jose Manuel Jurado, 99), Jose Antonio Reyes, Pedro Sabrosa Simao, Diego Forlan (Ignacio Camacho, 117), Sergio Aguero (Eduardo Antonio Salvio, 122)

GOL: Forlan 102

29 Nisan 2010 Perşembe

LIVERPOOL – A.MADRID MAÇ ÖNCESİ (EL)
















İşte ateşten gömlek bir maç.. Eksiğimiz çok, derdimiz çok, 1-0 geride başlıyoruz.. Rakipte ise Aguero oynuyor, hızı ve çabukluğuyla gerçekten başımıza dert olacaktır. Bunun yanında hafta arasında Rafa Aqua’ya özgürlük vereceğim, Pacheco hazır olsun gibi demeçleri dünyada Liverpool’lular arasında en azından beni tatmin etmiştir. :)

Benim inancım Liverpool için EL finali bu maç, eğer kazanırsak bu maçı diğer ayaktan kim gelirse yeneriz..

STAD: Anfield


YAYIN: 22:05 Star TV


LIVERPOOL: Aurelio, Skrtel, Insua, Kelly, Torres kesin yok, Maxi oynayamıyor, Kuyt ve N’gog şüpheli / oynama ihtimalleri düşük.. Kalanlar kaç kişi ise onlardan bir takım çıkaracağız ve en azından 2 gol atacağız : ) Kıymetli Liverpoolseverlerden bu akşam için sadece maçı izlememelerini aynı zamanda dua da etmelerini istirham ediyorum :)

Muhtemel 11: Reina; Johnson, Carragher, Kyrgiakos, Agger, Lucas (Aqua), Mascherano; Babel, Gerrard, Benayoun; Ngog (Pacheco)


A.MADRİD: Geçen maçki kadroya Aguero’yu eklediler ve kontra atak için hazırlar..

Muhtemel 11: De Gea; Ujfalusi, Perea, Dominguez, Antonio Lopez; Assuncao, Raul Garcia; Reyes, Aguero, Simão; Forlan.


HAKEM : Terje Hauge (Nor)

SHELVEY LIVERPOOL’DA















Akşam saatlerinde resmi siteden açıklandı, soğuk algınlığım sebebiyle şimdi girebiliyorum postu.. Charlton’dan Jonjo Shelvey’i renklerimize bağladık.. Charlton başkanı Shelvey için doğru takım Liverpool’du demiş.

Rafa’da son 2-3 yıldır İngiliz oyuncularımızın azlığından dolayı üzgündük, takıma İngiliz oyuncular kazandırmak istiyorduk, şu ana kadar akademi’den çok oyuncu gelmedi, bizde bu yolla (satın alma) İngiliz oyuncu bulmaya çalışıyoruz. Artık takımımızda birkaç İngiliz oyuncu var ve birkaç tane Akademiye’de kazandırdık (Ngoo, Sterling gibi) ve Shelvey gibi oyuncular da bizim için bir başka opsiyon oluyor. Bir yıldır takip ediyorduk ve artık takımımıza katmak için doğru zaman olduğuna karar verdik. Shelvey daha çok genç ve Charlton ile ilk maçına henüz 16 yaşındayken çıktı, o kaliteli bir oyuncu ve sanıyorum ki takımımız için çok iyi bir transfer oldu demiş.


27 Nisan 2010 Salı

LIVERPOOL'DA YILIN FUTBOLCUSU












Resmi site oylama başlatmış berbat sezonumuzla ilgili olarak, ilki kendileriyle alakalı, yeni başbakan kim olsun :) David Cameron ve Gordon Brown ve başka biri seçeneklerinden başka biri önde :)

2. olan yılın futbolcusu anketi Reina (bende ona verdim) %74 ile önde onu %9 ile Torres takip ediyor. Masch 3.

3. olan yılın genç futbolcusu ben Insua’ya oy verdim kendisi 2. Şu an %21 oyla, 1. ise %52 oyla Lucas :) yorum yapmadan geçicem, 3. Pacheco oyu %12

4. olan Hangi Liverpool efsanesini şu an takımda görmek istersiniz ? Dalglish %44 ile önde onu Rush (%19) takip ediyor ve 3. Barnes %14 ile ben %13 oyu ile 4. Sırada olan Fowler’a verdim oyumu..

Blog olarak bizde bir oylama başlatalım istiyorum, en yakın zamanda seçenekleri koyucam bloğa..

Esen Kalın kıymetli Liverpoolseverler..


26 Nisan 2010 Pazartesi

LIVERPOOL’DA TRANSFER




















15 yaşındaki genç İsveçli oyuncu Kristoffer PETERSON bu ay başında çıktığı antrenmanlarda beğenilmiş ve Liverpool kendisine okul ve eğitimin içinde olduğu bir kontrat teklif etmiş. Sanıyorum forvet oyuncu artık bizde..

Diğer bir haberde Charlton’ın süper yeteneği 18 yaşında ki Shelvey ile anlaşmaya çok yakınmışız, EPL’de baştan 6-7 takımın listesinde olan oyuncu Liverpool’u tercih edecekmiş bize hediyesi ise 2-3M Pound civarında olacakmış. Oyuncu AMC ve SS(second striker)

Son olarak, ManU’nun Burnley’den aldığı Gana asıllı 1993 doğumlu Cofie’yi Liverpool aldı kaçtı yapmaya çalışacakmış. Uzun ve çok güçlü bir oyuncu oluğundan bahsediliyor oyuncunun..

Not: Foto PETERSON’a ait..

25 Nisan 2010 Pazar

BURNLEY 0-4 LIVERPOOL MAÇ SONU (EPL)













Rafa Lucas’lı ve N’gog’lu kadrodan ne umuyor anlamıyorum, belki benim bilmediğim bir şey var onu da göremiyorum bu sefer sinirleniyorum kıymetli Liverpoolseverler.. Lucas ile oynarsa takım kesinlikle forvetle ortasaha arasında mesafe açılıyor, göbekten geldikçe rakip kanatlarda kapanıyor ve berbat bir futbola dönüyoruz.. İleri at Ceylan tutabilecek mi bakalım :)

Oysa bugün sahaya çıkan kadro, güzellemeler yapılan 4-6-0 bile oynayacak kapasitedeydi (sanki oynadı da ne dersiniz ? ) Takıma Aqua ve Maxi girince gerçekten esnek ve pozisyonlar arası geçiş yapabilen bir takım oluyoruz.. Kuyt forvet oynarken sola geçip Babel forvete kayabiliyor Gerrard önce Aqua arkada olabiliyor yada tam tersi, yada Maxi ortasahayı çoklayabiliyor. Pas kalitesi (yüzdesi değil kalitesi) artıyor bugün 2. yarıyı Sopcast illeti yüzünden izleyemesemde.. özellikle ilk yarı cezasahası civarında birkaç defa üst üste 3 ve daha fazla pas yapabildik. Zannımca Torres’in bizim için hayati olan yokluğu biraz bu şekilde engellene bilir.

Gerrard’ın orta sahada oynaması ile daha seri ve hızlı bir ortasahaya sahip olduk o kadar ki formsuzlukta olabilir ama Masch’ın sahada o kadar çok görünmesine gerek kalmıyor..

Kuyt’un, Masch’in formsuzluğu devam ederken Kuyt sakatlanıp çıktı henüz 2. yarının başında İnş. Önemli bir şey değildir. Ayala’yı izleyince (tamam birkaç pozisyonda acemice davrandı ama) Soto’ya tahammül ettiğimiz anlaşıldı, Soto genelde bir panikle ya topu ileriye vuruyor yada Carra yada yanında kim varsa ona veriyordu. Ayala sanıyorum 2 kere 15-20 metreye yerden pas attı derinlemesine, pozisyonlarda genelde ayakta kalmaya çalışırken, soğukkanlı oluşu gözden kaçmadı :) Bu arada Ayala Arjantin’liymiş değerli spikerimiz sayesinde öğrenmiş olduk.. Pacheco’yu izleyemedim ona yanıyorum sopcast yüzünden :) takım kalan maçlarda da böyle oynasın, bari son haftalar güzel geçsin: :)


BURNLEY: Brian Jensen, Michael Duff, Tyrone Mears, Leon Cort, Danny Fox, Jack Cork, Graham Alexander (Robbie Blake, 64), Wade Elliott, Steven Fletcher, S, Martin Paterson (Chris Eagles, 71), David Nugent (Steven Thompson, 77)


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger (Lucas Leiva, 78), Jamie Carragher, Daniel Sanchez Ayala, Alberto Aquilani,Steven Gerrard (Daniel Pacheco, 82),

Maximiliano Maxi Rodriguez, Ryan Babel, Javier Mascherano, Dirk Kuyt (Yossi Benayoun, 48)

GOLLER: Gerrard 52. 59, Maxi 74, Babel 90+4

AYALA İLK 11’DE
















Şükürler olsun bu günleri gördük aşağıda Burnley maçı ilk 11 i var. Aqua ve Ayala ile birlikte Babel ilk 11’de Lucas, Soto ve Benayoun kesik yemiş..

Reina,

Johnson, Carragher, Ayala, Agger,

Mascherano, Aquilani,

Maxi, , Gerrard, Babel

Kuyt.

Yedeklerimiz ise; Cavalieri, Benayoun, Kyrgiakos, Lucas, Degen, El Zhar, Pacheco.

BURNLEY – LIVERPOOL MAÇ ÖNCESİ (EPL)













Daha önceki tahminlerimiz tuttu sayılır, Burnley TD Laws aynı bizimkiler gibi konuşuyor, “kimin ne dediği umurumuzda değil, biz bunu yapabiliriz ve yaparak kümede kalacağız” :) Tanıdık geliyor değil mi ?

Biz 7. sıradayız ve 4. Spurs’den 5 puan fazla almamız gerek onları geçebilmek için tabi onlardan bu kadar puan fazla toplayacaksak aynı zamanda City’den 4 ve Villa’dan 2 puan fazla da olmuş olması gerekli.. Ki bizim kalan maçlarımızdan biri Chelsea ile :)

Brian Laws Burnley ile çıktığı 16 maçta 13 mağlubiyet almış bunların 7si 1 farkla, yani ne yapıyor ediyor Laws kaybettiriyor takıma :) Burnley Ligde bizi 1973’ten beri yenemiyormuş, ama kupada 2005’te Traore’nin kendi kendi kalesine attığı golle yenmişler.. Burnley 24 maçtır gol yiyormuş.

Liverpool 2010’da hiçbir deplasman maçını kazanamamış (bu sefer bir şansımız var N’gog oynamayabilir :) ) Bu sene sadece 3 takımı hem deplasmanda hem kendi sahasında yendi İnş. Bu 4 olur. Ligde 390 dk da sadece 1 gol yedi Liverpool (Sıfır sıfıra bağlar bu maç yani )


SAHA: Turf Moor


YAYIN: Spormax (ilk yarıyı izleyeceğiz sonra rezil olacak maç, Sopcast’leri hazırlayın :) )


LIVERPOOL: Sakatları saymaktansa oynayanları saymak daha iyi :) Skrtel, Aurelio, Kelly, Insua, Kelly, Torres, Ngog sakat, gerçi Ngog’un oynama ihtimali var ama, Riera Rafa’dan cezalı bunun dışında eksik yok ama daha ne olsun diyesi geliyor insanın ..

Muhtemel 11: Reina, Johnson, Carra, Soto, Agger, Masch, Lucas, Kuyt, Maxi, Benayoun, Gerrard


BURNLEY: David Nugent oynayabilecek durumdaymış fakat Mc Cann kesin yok Carlisle’nin oynayıp oynamayacağı ise maçtan önce belli olacakmış, cezalı oyuncuları yok, Fletcher 12 golle takımın en golcüsü bunların 8’ini EPL’de atmış..

Muhtemel 11: Jensen; Mears, Cort, Duff, Fox; Paterson, Elliott, Alexander, Cork, Eagles; Fletcher.


HAKEM: Martin ATKINSON


Not: Foto Brian Laws Burnley TD

24 Nisan 2010 Cumartesi

10 YILIN EN KÖTÜ 10 TRANSFERİ




















10- Igor BISCAN: Mustafa Denizli’nin gözdelerinden Biscan 19-21 yaş arası D.Zagreb’te tam 67 maça çıkıp 11 gol atmış, parlayabilecek bir yıldız olarak geldiği takımımızda 5 yılda 72 maç oynayıp 2 gol atarak, Liverpool’dan giden pek çok oyuncunun uğrak yeri Yunanistan’da almıştı soluğu, bize de ona verdiğimiz 5,5M Pound’un acısı kaldı yadigar..

9- Chris KIRKLAND: Şimdilerde İngilterenin en iyi kalecilerinden denilen Kirkland 2001 yılında henüz 20 yaşındayken tam 6M Pound’a Coventry’den takımımızatransfer oldu bizim takımda kaldığı 5 sene boyunca sadece 25 lig maçına çıkan Kirkland kiralık verildi birkaç sezon ve sakatlıklarla boğuştu.. Asıl üzücü olan ise Dudek gibi bence hiç iyi olmayan bir kalecinin arkasında yedek beklemesiydi..

8- Djibril CISSE: İşte bir sakatlık mağduru futbolcu daha gerçi sakatlıklar olmasa da çok zeki bir futbolcu değil ama bu yinede Liverpool’un ona 14,5M ödemesine engel olamadı :) oyuncunun ayağı falan kırıldı ve Liverpool’da toplam 79 maça çıktı ve 24 gol attı aslına bakılırsa çok çok kötü bir performans değil ama beklentilere göre çok düşük kaldı.. Bir yararsız bilgi vermem gerekirse eğer Müslüman bir ailede doğup sonradan Katolik olmuş..

7- Erik MEIJER: Bunu bedavaya aldık ama ben şahsen çok şey beklerken rezalet bir performansla karşılaştım.. Bizden önce oynadığı üç takımda ki takımlar sırasıyla Leverkusen,Uerdingen ve PSV şu istatistikelri tutturmuştu 84 maç 16 gol, 32 maç 11 gol ve 40 maç 13 gol.. Bizde 2 yılda 24 maça çıkıp hiç gol atamadı maalesef.. Biz yükselip kafa vuracak derken.. Yazık oldu.. Bizde onu Preston North End’e kiralık verdik :)

6- Antonio NUNEZ: İspanyol boğası bize Owen transferinde geldi, Bu oyuncuyu 1,5M a saydık düşünün.. Şu an ki takımını yazıp bu maddeyi geçeyim sinirim bozuluyor :) Şu an bu İspanyol danası Apollon Limasol’da oynuyor..

5- Bernard DIOMEDE: Auxerre’in güzide kulübümüze listedeki 2. ama aslında ilk kazığı, bu güzel insan bize gelmeden Auxerre ile 176 maça çıkıp 30 gol atmış ve takımımız bu performansı yeterli görüp ona 3M basmış.. Oda kendisine yapılan bu yatırımı takımda kaldığı 3 yılda toplamda 5 maça çıkarak geri ödedi.. Sağolsun varolsun, böyle durumlarda bence futbolcuya hırsızlıktan :) TD’ye de sahtekarlıktan dava açılmalı..

4- Andrea DOSSENA: 7M pound’a alıp 1,5 yıl takımda tuttuk ve onun yaptığı yerini 19 yaşında ki Insua’ya kaptırdı. Devre arasında Napoli’ye sattık da kurtulduk..

3- Jermaine PENNANT: disiplinsiz, başına buyruk ama çok yetenekli bu adamı Arsenal kapı dışarı etmişken biz Birmingham’a 6,7M verip takıma kazandırdık sonuç olarak bir sorunlar yumağı devralmıştık aslında, öyleki elden çıkarmaya çalışırken satacak kulüp bulamadık adamı, oda kontratı biter bitmez İspanya’ya gitti. Hala en küçük bir fırsatta İspanya’dan hem Rafa’ya hem Liverpool’a sallıyor..

2- Ryan BABEL: Bazı dostlara garip gelebilir burada olması zannımca ama O bu takıma gelirken nihayet bizi seri şampiyonluğa koşturacak Henry’yi bulduk demiştim.. Dolayısıyla bende ki hayalkırıklığı Henry’nin futbol kariyeri kadar büyük oldu. Bu sezon sonunda sanıyorum iyi bir teklif bulursa satılacak ama benim içimde ki burukluk hep kalacak..

1- Robbie KEANE: Her şeyden önce adam Liverpool’luydu, tuttuğu takım için çarpışan bir futbolcu romantikte değil mi :) olmadı ama Rafa’dan mı Keane’den mi bilinmez.. Kalsa bu sene belki bu kadar sıkıntı çekmezdik.. Bizden sonra Spurs’e döndü ama orada da olmadı şimdi Celtic (tuttuğu diğer takımmış) te birkaç gol atmış durumda..

23 Nisan 2010 Cuma

A.MADRID 1-0 LIVERPOOL MAÇ SONU (EL)












Torres demek Liverpool demek mi ? Yada Torres’e bu kadar bağımlı bir takım Liverpool’un güçsüzlüğü mü?

Hiçbirşey yapmadık desek yeridir, “ham yetenek” N’gog ileride eğer 2 sn tutabilse topu etrafına toplanacak belki futbolcularımız ama buna bile izin vermiyor ki Ceylan.. İşin ilginci nasıl her seferinde topun atıldığı yerin aksi istikametinde bulunabiliyor acaba ?

Agger gelen topları bertaraf ediyor bir şekilde ama, hücuma neredeyse hiç desteği yok.. Lucas ve Masch bir arada oynayınca birbirlerini defansa yaklaştırıyorlar nedense ve ilk yarı da bir pozisyonda ortasahayı dikey olarak 2 ye bölersek sağ tarafta bölünen yerde Kuyt, Johnson, Lucas ve Masch bir aradaydı ve top Masch’deydi.. Rafa bu yerleşim işinde bu kadar titiz olduğu halde Lucas’ın bu işlerine neden bir şey demiyor acaba ?

Bu maçta yedeklermiz, Cavalleri, Babel, Pacheco, Aqua, El Zhar, Degen, Ayala, oyuna giren N’gog yerine Babel tamam diyelim Benayoun yerine ise El Zhar.. Yaw Allah’ını seversen oyunu ileriye bir türlü taşıyamazken, Masch ve Lucas gömüldükçe gömülürken içeriye yapılabilecek -ben o kadar anlamasam bile Rafa kadar:) yani - takımı biraz daha ileriye atmaksa yapılacak Lucas’ın çıkıp Aqua yada Pacheco yada N’gog oynarken Babel’in girmesi değimlidir ? Belli oldu ki ortasahanın bir elemanı muhakkak Gerrard yada Aqua olmalı (Ortasahada yumuşak kalsak bile)

Lucas işi o kadar ayyuka çıktı ki son sn lerde kornerde bu kadar zaman sonra Reina Lucas’a duracağı yeri gösterdi fırça atarak :) Ya öğrenemiyor, yada baskı altında adını unutacak bir adam bu :)


A.MADRID: David Quintana De Gea, Antonio Guerrero Lopez, Tomas Ujfalusi, Alvaro Soto Dominguez, Luis Amaranto Perea, Escudero Raul Garcia, Jose Manuel Jurado, Paulo Assuncao, Jose Antonio Reyes (Ignacio Camacho, 90), Pedro Sabrosa Simao (Juan Valera, 78), Diego Forlan (Eduardo Antonio Salvio, 85)

Gol: Forlan 9


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, Sotirios Kyrgiakos, Jamie Carragher, Steven Gerrard, Yossi Benayoun (Nabil El Zhar, 83), Javier Mascherano, Lucas Leiva, Dirk Kuyt,David N'Gog (Ryan Babel, 64)

22 Nisan 2010 Perşembe

A.MADRİD – LIVERPOOL MAÇ ÖNCESİ (EL)













Sezonun en önemli maçı oldu bu kıymetli Liverpoolseverler, yenersek buraya yazıyorum :) Kupayı alırız..

Sıkıntılarımız var tabi bu sezonun her anında olduğu gibi, Torres yokken sanıyorum ilk kez geçen hafta 3 gol atabildik. Ayrıca Maxi’nin oynamıyor oluşu dinamizmizden bişeyler alıp götürecektir. Ama Liverpool geleneğine ve liman işçilerine dahası Liverpool halkına büyük saygısı olan futbolcularımız bunun da altından kalkarak toplamda müzesine bir kupa daha koyacaklarına inancımız tamdır. (buna hamaset deniyor sanıyorum:) )

A.Madrid sanıyorum bir tek GS’yi yenip buralara kadar geldi :) Rafa muhakkak gol bulmalıyız demiş ve sanıyorum Liverpool bir yada iki adet bulacaktır. A.Madrid benim yumuşak diye tarif edeceğim ve aslında nasıl anlatacağımı bilmediğim takımlar sınıfında, Mesela GS’nin geçen yıllar karşılaştığı Benfica öyle bir takımdı, çabuk dağılıyorlar.. İlk 20 dk da 2 gol bulabilsek Pacheco çalım manyağı yapar sonra rakip takımı ama :) Pacheco diye diye biz bittik, Rafa oynatmadı bir kere şu çocuğu..


SAHA: V.Calderon


YAYIN: Star Tv (Allahım sen bizi İlker Yasin’den koru)


LIVERPOOL: Sakatlarımızı bir çırpıda sayarsak, Kelly, Aurelio, Skrtel, Insua, Torres, Maxi kurallar (UEFA) yüzünden oynamıyor ayrıca Riera kurallar (Rafa) yüzünden yok.. Babel (İlker Yasin Lisanı ile bebıl :) Ayrıca bir AZ-FB maçında DEMBELE’ye deambıley diye diye beni öldürmüştü :D ) cezadan döndü oynayabilecek durumda, takım Madrid’e trenle giti ve Rafa bu durumdan çok memnun olduğunu, bunun takıma yaradığını söylüyor bakacağız..

Muhtemel 11: Reina, Johnson, Carra, Soto, Agger, Lucas, Masch, Gerrard,Benayoun, Kuyt, Ngog


A.MADRID: Aguero cezalı sanıyorum, birde geriye Forlan kalıyor, kalanını zaten yeneriz :) Marca’ya falan baktım ama A.Madrid ile ilgili bilgi için, İngilizce girişini bulamadım, İspanyolca’da endülüs’ü çok sevmeme rağmen bilmediğim için detaylı bilgi veremedim..

Muhtemel 11: De Gae,Valera, Dominguez, Ujfalusi, Lopez, Assunçao, Garcia, Simao, Reyes, Jurado, Forlan


Hakem: Duhamel

LIVERPOOL’DAN HABERLER-98















  • Kıymetli Liverpoolseverler maşallah dediğimiz 6 ay yaşamıyor, eğer dikkat ettiyseniz bu satırlarda :) zaman zaman reserve takımdan haberler veriyoruz, zaman zamanda vermiyoruz.. İşte o vermediğimiz zamanlarda Liverpool yeniliyor :) hatırlayan arkadaşlar olursa, en son maç eksiğiyle gizli lideriz, yenilmiyoruz aylardır diye en son yazmıştık, ondan sonra takımımız en sonuncusu 2 gün önce Everton’a olmak üzere 4 maçtır yeniliyor :)

  • Takımımız Madrid’e yanardağ faaliyeti sebebiyle tren ile gitti..

  • Liverpool A.Madrid’i yenip finale çıkarsa, sadece 12000 bilet alabileceğini bildirmiş UEFA…

  • Rangers Liverpool’un arzuyla takıma katmak istediği :) Danny Wilson ile yeni kontrat yapmayı umuyormuş.. Gün geçmiyor ki Rangers’tan bir açıklama gelmesin, yok şimdi imzalayacak, yok bugün antrenmana gelirken kırtasiyeye uğrayıp kalem aldı gibi :)

  • Bolton TD Owen Coyle Lee ve Cahil ile ilgili Liverpool’dan kimse benimle görüşmedi demiş. Lee ve Liverpool sadece spekülasyondan ibaret demiş.. Yoksa değil mi diye eklemiş :)

  • Lucas Madrid’e tren yolculuğu ve A.Madrid maçıyla ilgili bir şeyler demiş ayrıca kupayı kazanmanın öneminden bahsetmiş ama adamı sevmediğim için yazmak istemiyorum..

  • Rafa Liverpool’da savaş çıkaracak kıymetli Liverpoolseverler, Everton’dan Pienaar için bir kontrat teklifi yapmak istiyormuş, taraftarlar Stanley Park meydan muharebesi yaparlar ondan sonra..

  • Benayoun 3 yıldan fazladır buradayım çok güzel zamanlarım oldu ve Liverpool dünyanın en büyük kulüplerinden biri demiş. Ve kalmak istediğinden bahsetmiş ve sonunda da belki de reddedemeyeceğim bir teklif gelir kim bilebilir demiş..

  • Carra 4.lükten vazgeçmiş değiliz çok zor 4. olmamız ama demiş ve eklemiş Spurs ve city’de iyi gidiyor genede 4. olabiliriz.. Carra resmen takımımızın Ulvi’si kıymetli Liverpoolseverler.. :)

  • Gerrard takım arkadaşlarını kastederek 3-4 kaliteli futbolcuya ihtiyacımız var diyorlar demiş ve eklemiş ben büyük değişikliklere ve takımın yeniden yapılandırılmasına inanmıyorum, kalite sayıdan önemlidir..

  • Rafa N’gog için ham yetenek demiş :) ve Torres’le karşılaştırılmasına kızmış, tabiki onun kadar golcü değil, geçen yıla bakarsanız yapamadığı bir çok şeyi yapıyor artık, çok ilerleme kaydetti ve ben ondan çok memnunum.. Bu sezon 8 gol attı ve onun gibi çok genç bir oyuncu için kötü bir rakam değil bu demiş.. N’gog geçen yıl 19 maçta 3 gol atarken bu yıl 34 maçta 8 gol atmış.. Bu Ceylan’a haksızlık ediyor olabilirmiyiz kıymetli Liverpoolseverler :)

20 Nisan 2010 Salı

LIVERPOOL 3-0 WESTHAM MAÇ SONU (EPL)













Bu maçın yedekleri Degen, Masch, Babel, Aqua, Cavelleri, El Zhar ve Ayala.. Rafa ilk değişikliği 72. dk da yaptı ve durum 3-0 dı. Yaptığı değişiklikler ise Son haftalarda bas bas ben yorgunum diye bağıran Masch, Sözleşmesinin son senesinde olan ve kulüp tarafından kendisine bir sözleşme önerilmeyen Degen ve tekrar satış listesinde denilen Babel.. Kulübede ise artık EPL’ye adapte olmasını beklediğimiz Aqua ki oynamadan nasıl adapte olunacak ve İspanya’da gelecekte ki en iyi defans oyuncularından biri olacak denilen “Commanding Center Back” Ayala var maç 3-0 yapılan değişikliklere bak.. 2. kısma gecersek hafta içi İspanya ümit takımında olan Pacheco’da problem yoksa neden yedekler arasında değil, bu çocuk bu maçlarda ilk 11 başlaması gerekirken.. Ayrıca 4-5 maçtır Reserve maçlara çıkan ve goller atan Dalla Valle neden N’gog’un yedeği olarak en azından kadroda yok, Sol tarafta sıkıntımız varken Bruna neden 18 kişilik kadroya alınmaz.. Rafa ne bekliyor bu sezondan hala ? El Zhar’dan ne bekliyor peki ?

Maçla ilgili, kör dövüşü şeklinde devam eden maçta ofsaytmı değil mi bilinmez bir golle öne geçince maçta hakimiyetimize geçti, özellikle anlatanlarında sürekli dediği gibi Westham’ın yerleşme problemleri sebebiyle zaten farkı açacağımız gözükmüştü ileride 12M pound’umuz olsa veripte alacağımızın Cole’un kifayetsiz oyunu ile Westham yazık sıfıra bağlamıştı zaten..

N’gog gol atmasına rağmen her pozisyonda ezildi yine –yalnız ilkyarı da cezasahası içinde yapılan müdahale bence penaltıydı- Benayoun çalıştı birkaç haftadır iyi gidiyor zaten.. Lucas gene kimsenin görmediği işler yaptı :), Kuyt kazanınca Liverpool hep en parlak adamlardan,, kaybedince çalıştığıyla kalıyor.. Bize bu yılın kazancı Gerrard’ın tekrar ortasahaya dönmesi olsun ve seneye de forvetin arkasında ki 3lü değişerek oynasın diyerek tüm Liverpoolseverlere her şey gönlünüzce olsun diyorum :)


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, Sotirios Kyrgiakos, Jamie Carragher, Steven Gerrard (Javier Mascherano, 72), Yossi Benayoun (Philipp Degen, 78), Maximiliano Maxi Rodriguez, Lucas Leiva, Dirk Kuyt, David N'Gog (Ryan Babel, 81)

Goller: Benayoun 19, N’gog 29, Soto 59


WESTHAM: Robert Green, Matthew Upson, Jonathan Spector (Fabio Daprela, 80), Manuel Da Costa, Radoslav Kovac, Mark Noble,Julien Faubert, Valon Behrami, Junior Stanislas Luis Guillermo Franco, 46), Araujo Dall'lgna Ilan, Carlton Cole (Benni McCarthy, 72)

18 Nisan 2010 Pazar

LIVERPOOL – WESTHAM UNITED MAÇ ÖNCESİ















Gazozuna maçların sondan 4. sü olan West Ham maçında, takımımız istim üzerinde :) hala 4. lükten vazgeçmedik gibi sersemce laflar duyuluyor Melwood’da..

4. lük şansımız neredeyse kalmamışken ve El’de şampiyon olucaz derken Bir yandan küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan West Ham durumu, bir yandan Liverpool’un hali bu maçı da N’gog ile kazanamazsak şahsen benim için sürpriz olmaz..

Bu postun en sevdiğim yeri saçma sapan istatistiklere geçersek.. 121. maça çıkıyoruz WestHam ile, 63 kere biz kazanmışız, 23 kere onlar ve kalan 34 maçda berabere bitmiş..

Liverpool 1963’ten beri yenilmiyor Anfield’ta West Ham’a , ve son 14 maçta sadece 4 gol atabilmiş rakibimiz. Anfield’ta son 9 maçta yenilmiyoruz, muhtemelen bu sezon bitirdiğimiz yer son 5 sezonun en kötü derecesi olacak.. Reina bu sezon 14 kere gol yemeden maç tamamladı bu EPL’de Cech ile birlikte en yüksek sayı, Liverpool ayrıca son 11 lig maçının 9’unu kazanmış, Liverpool’un attığı son 10 golde Torres 6 gol ve 2 asistle katkıda bulunmuş yani Kuyt gol atarsa atar atamazsa 0-0 biter..

West Ham, oynadığı 16 deplasman maçında sadece açılış maçını kazanmış, WestHam bu seon 9 penaltı kazanmış bu kategoride EPL’de başa güreşiyorlar bunlardan sadece 7 sini gole çevirebilmişler ama, Mark Noble 100. EPL maçına çıkacakmış bu maçla, Behrami’de 25. yaşını kutlayacakmış yarın..


SAHA: Anfield


YAYIN: Spormax 22:00


LIVERPOOL: sakatlarımız Insua, Kelly, Skrtel, Aurelio ve Torres bunun yanında Rafa cezalısı Riera’da yok kalanlardan bir takım çıkaracağız ve N’gog’u ileriye koyacağız gibi…

Muhtemel 11: Reina, Johnson, Carra, Soto, Agger, Masch, Gerrard, Maxi, Babel, Aqua, Kuyt


WESTHAM: Tomkins, Boa Morte, Hines kesin yok, Collison, Dyer, Illunga şüpheli, Parker cezalı, bizden daha çok puana ihtiyacı var WestHam’ın bunun göz ardı etmemek gerekir..

Muhtemel 11: Green; Faubert, da Costa, Upson, Spector; Stanislas, Kovac, Noble, Behrami; Ilan, Cole.


HAKEM: Paul Walton

LIVERPOOL’DAN HABERLER-97















  • Çok yeni bir haberle başlayalım, Torres sezonu kapattı, dizinden ameliyat olacakmış, kulüp bu tarz ameliyatlardan sonra en az 6 hafta oyuncu sahalardan uzak kalır demiş..

  • Ortadoğu konsorsiyumu, Liverpool için yaptıkları bir teklifin reddedildiğini açıklamış..

  • Hicks eşeği 240M na aldıkları kulübü 500M a satacaklarını söyleyip, hayatımda yaptığım en karlı iş demiş. Bzide başta Moores olmak üzere, emeği geçen herkese tüh size deyip, en veciz ifadelerle Amerikan eşeklerini anıyoruz..

  • Bu hafta başkanımızla Rafa transferle ilgili konuşacakmış..

  • Hicks eşeği, Liverpool taraftarları kötü gidişten bizi sorumlu tutuyor bloglarda ama yıldız oyuncularımız öenmli sakatlıklar yaşadı ve bu sebeple her şey kötü gitti çünkü biz onlarsız iyi bir takım değiliz demiş.. Bak şimdi Hicks efendi, benim sizin hakkınızda yazdığım yazılardan bahsediyorsun ben anlıyorum ama :) kazın ayağı hiçte öyle değil, yaptığınız bir değil beş değil..

  • Rafa iyi bir transfer bütçesi bekliyormuş, zamanında takım satılırsa :) Ayrıca 60M transfer bütçesi istediğini tekrarlamış.. Allah kabul etsin diyelim bizde


YENİ BAŞKAN MARTIN BROUGHTON




















İşyerini taşımamız yüzünden birkaç gün yazamadım.. Ama kıymetli Liverpoolseverler merak etmesin bir çok haberi önceden vermiştik zaten :)

Onlardan biri de yeni kulüp başkanımızla ilgili, 2 gün önce resmen duyuruldu başkanımız.. Chelsea’den sezonluk kombine sahibi, güzide bir Chelsea taraftarı başkanımız.. Profesyonel açıdan bakıldığın da CV’sinde önemli şirketler olan başkanımız bize yararlı olacaktır.

Diğer açıdan Amerikan Eşekleri yapa yapa bunu yapardı.. Başka adam kalmamış gibi :)

Yeni başkanımız ilk açıklamasında parlak bir gelecek vaat etmiş. Öncelikli hedeflerinin yeni yatırımcı bulmak olduğunu söyleyen başkanımız, kulübü alacak olan yatırımcının yeni Stadyumu yapmasının da şart olduğunu söylemiş. Ayrıca Rafa’nın istediği transfer bütçesi verilecek ve yıldızlar ne şart olursa olsun satılmayacağı gibi ağızlarla da kuşlar tutulacakmış :)

Bizde kendisine başarılar dilerken, lütfen maçlara mavi bişey giyip gelme diyoruz…

14 Nisan 2010 Çarşamba

LIVERPOOL’DAN HABERLER-96
















  • Torres West Ham maçında oynayabilirmiş, teknik ekip onu yeterince fit görürse, bana kalırsa oynamayacaktır ama..

  • Carra her şeye rağmen yıldız isimlerin tercihi olacaktır Liverpool demiş, CL’ye kalamazsakda bu değişmez çünkü Liverpool’un harika bir tarihi ve öyle umuyorum ki harika bir geleceği olacak diye eklemiş.

  • Rafa Pacheco’yu harika bir gelecek bekliyor Anfield’ta demiş. Fulham maçında bir şeyler yapmaya çalıştı, rakip boş alan bırakmadı ama yine de iyi oynadı. Onun gibi akıllı bir oyuncu, sıkı çalışınca daha efektif olacaktır. Bazen yetenekli oyuncular istikrarsız olabiliyor ama Pacheco şimdiki gibi çalışmaya devam ederse çok çok önemli bir oyuncu olacak..

  • Rafa Juve’nin 2. teklifini de reddetmiş fakat söylenene göre bu sefer Menajeri Torino’ya gitmiş. Bu sorulduğunda yalanlamış ama menajeri, biz pek inanamadık. Rafa Liverpool’dan ayrılırsa ben bunu kıymetli Liverpoolseverlerden bileceğim ona göre :)

  • Rafa, Badalona takımda oynayan 16 yaşında ki Aroca ve ailesini Liverpool’a getirmiş ve antrenmana çıkarmış akademide (sadece Aroca çıkmış antrenmana :) ) beğenilirse kontrat yapılacakmış..

  • Aurelio heralde Olympiakos’a gidiyor. (Not: GS li dostlar aslaya caner’le Balta’yla olmaz bu iş )

  • AEK’nın yeni seçilen başkanı Nemeth’i takımda tutmak istiyormuş, Nemeth bu işe iki kulüp anlaşırsa neden olmasın benim tek istediğim daha çok maç oynamak demiş.

  • Mourinho 25-30 M Pound’a Gerrard’ı alabileceğinden eminmiş, bizde kendisine gereken hareketi yapıyoruz buradan :)

  • Hamburg’lu Elia için yaklaşık 9 M luk bir teklif yapacakmışız ve kabul edilecekmiş..

  • Wijnaldum, ülkesinde ki bir gazeteye, tek düşündüğüm Feyenoord demiş ve eklemiş İngilizler çılgın öyle şeyler söylemedim..

HILLSBOROUGH FACİASI







































Yarın Hillsborough faciasının 21. yıl dönümü kıymetli Liverpoolsever, 15 Nisan 1989 tarihinde ölen 96 Liverpool taraftarı anılacak Hillsborough anıtı önünde..

O gün ne olmuştu tam olarak Pennearabiata’nın şu yazısından okunabilir. Olaylardan sonra The Sun gazetesi Liverpool taraftarlarını suçlayınca, Liverpool halkının tepkisi kötü olmuştu. Derler ki hala Liverpool’da en az satılan gazete The Sun’dır. Öyle ki GS’li dostların Ulubatlısı Souness bu gazeteye verdiği röportaj yüzünden Liverpool taraftarlarınca protesto edilmiştir ve bir süre sonra takımdan uzaklaştırılmıştır (Bende bu adamı neden hiç sevemedim diyorum :) )

Not: Resimler resmi siteden..

13 Nisan 2010 Salı

BATAN GEMİ; LIVERPOOL..














Kıymetli Liverpoolseverler, benim gibi bir optimistik’i bile bu hale getiren Liverpool’un Amerikan eşekleri utansın..

Seneye şöyle diyebiliriz, Torres’li, Gerrard’lı, Masch’li kadro ne kadar güzeldi.. Spearing, Darby takıma olmadı Pacheco’da olmasa izlenecek adam yok :) şaka değil bu olabilir.

İngiltere’nin saygın gazetelerine bir baktığımızda Liverpool için hoş haberler göremiyoruz maalesef, söylenene göre takımın başına Broughton’ın getirilme işlemi RBS (Royal Bank of Scotland)’nin bir hamlesiymiş. Bildiğiniz gibi banka Liverpool’un 237M Poundluk borcunun 100M poundunu Temmuz’a kadar ödemesi halinde, kalan borcu yeniden yapılandırmayı vaad etmişti.

Bununla ilgili kulübün genel müdürü Purslow yanına Rothschild ve Merril Lynch’i de alarak müşteri aradı geçtiğimiz birkaç ay boyunca , bulabildikleri tek teklif kulübün %40 hissesine Rhone Group’un verdiği 110M pound’du.. Eşekler (Eşşoğlueşşekler) yönetimin ellerinden gitmesine izin vermediler 110 M için..

Bu durumda parasının tehlikeye girdiğini gören RBS eşbaşkanlık yapan bizim eşeklere diyor ki, sizin antipatikliğiniz yüzünden teklifler gelmiyor olabilir ikinizde çekilin başkanlıktan ve geçmişi başarılı ve aynı zamanda Chelsea taraftarı Broughton gelsin başkanlığa.. Broughton büyük olasılıkla kabul edecek bu teklifi söylenene göre ve bunu da beklemeden bir başka hamle geldi, Liverpool için teklif arayan iki kurum’un (Rothschild ve Merril Lynch) Barclay Capital ile çalımlaya başlandığı duyuruldu.

Şimdi muhtemel yeni başkanımız ve Barclay Capital müşteri aramaya başlayacak ne zamana kadar Temmuz ayına kadar, istenen para ne kadar peki eşekler tarafından 500M pound civarı.. Bu durumla ilgili BPP Business Scholl öğretim üyelerinden (ki uzmanlığı futbol finans) Chris Brady şöyle demiş “Liverpool dünyanın en büyük markalarından, eğer Bankgok havalimanında birine İngiltere ile ilgili bir şey sorarsanız söyleyeceği ilk şey Liverpool olur.” Bu kadar büyük bir marka için istenen meblağı tek bir girişimciden ziyade Dubai International Capital gibi bir konsorsiyumun alması daha mantıklı gözüküyor demiş.

Eğer Temmuz ayına kadar Liverpool el değiştirmezse, söylenene göre yapılacak tek bir şey kalıyor, Torres ve Gerrard başta olmak üzere kalburüstü futbolcuları satmak ve RBS ye olan 100M pound borcu ödemek..

Son olarak bu naçizane yazıyı kendisini iyi bir Liverpool’lu olarak bildiğimiz eski patron Moores’a tüh diyerek bitirmek istiyorum..

12 Nisan 2010 Pazartesi

LIVERPOOL’DAN HABERLER-95













Bugün Haberler paradan yana :) güzel haberler..

  • İngiltere basını Liverpool’un bu hafta 600M pound’a satışa çıkacağını yazıyor. British Airways’in başkanını bağımsız başkan olarak atamak istemelerinin nedeni de buymuş. Bizde inşallah Yankiler almaz da rahat ederiz diyoruz. Yaşasın Arap sermayesi :)

  • RBS (Royal Bank of Scotland) 6 ay kadar borçlarımızı erteleyebilirmiş ama her ihtimalde yakın zamanda kazmaların en az 100 M a ihtiyaçları var. Satış kesin gibi yani.. Yalnız bu eşekler 600M artı borçlar derse, o zaman bunlarla ilgili haysiyet, şeref analizi de yapmak gerekecektir, ki benim şu halde şüphelerim var..

  • Amerikalılar kalsa bile Rafa’ya büyük para verecekmiş transfer için.. Irak’a da demokrasi götürmüşlerdi bunlar zamanında :)

  • Tabi satış, transfer bütçesi falan derken Rafa dalmış konuya, Carra ve Torres’in dediklerine de bakarsak (bak bak işbirlikçilik yaptırıyor) bize en az 4-5 iyi futbolcu lazım, şimdi bu tip futbolcuların fiyatı 20M pound civarında demiş :) Umarım akademiden de yeni oyuncular gelecektir, biliyorsunuz artık benim yönetimimde akademi ama tabi bunlar zaman gerektiren şeyler, eğer her yıl harcayacak en azından 60 M yoksa o zaman futbolcu satmak zorundasınızdır diye bitirmiş..

  • Bu arada satış işleriyle ilgilensin diye Amerikan eşekleri Barclay yatırım’a yetki vereceklermiş.

  • Rafa alacağı futbolcuları belirlemiş ve Dünya Kupasından önce almak istiyormuş fiyatları artmasın diye ama hala erken hamle yapmak için demiş. Bu ne demek, Amerikan eşekleri parayı bir an önce verin. :)

  • Rafa 13 yıldır akademiden futbolcu çıkmadı bu bizim için büyük problem demiş ve artık çıkacaktır diye eklemiş, böylelikle aynı pozisyonda 2 oyuncumuz olursa birini satabiliriz.. Bizde Guthrie nerede, Warnock nerede bunlar çıkmış sayılmaz mı Rafa diyoruz :)

  • Degen ve Aurelio ile kontrat imzalanmayacakmış..

  1. İspanya’dan birkaç kulüp Insua ile ilgileniyormuş ve 5M çalışır diyormuş.. O 10 yıl daha koruyacak sol kanadımızı, vermeyiz kimseye..

  • Cavellieri’nin babası ölmüş ve eşi düşük yapmış bu sebeple ülkesine dönmek istiyormuş yazın, Liverpool izin verecekmiş..

  • Benayoun 9M a Rus kulüplerine gidebilirmiş, eğer bir takım Benayoun’a 9 M veriyorsa bizde oyuncumuzu tuttuğumuz özel uçağa koyarız, göbek ata ata götürürüz Moskova’ya :)

  • Diego Forlan, Madrid’ten ayrılıp Liverpool’a gelebilirmiş kıymetli Liverpoolseverler..

  • Babel tekrar satış listesine koyulabilirmiş..



11 Nisan 2010 Pazar

LIVERPOOL 0-0 FULHAM MAÇ SONU (EPL)












Evet şampiyonlar ligi kaçtı, Rafa maç sonunda, elimize güzel fırsatlar geçti fakat değerlendiremedik hayal kırıklığı içindeyim demiş. 4. olmanın bizim elimizde olmadığını da belirtmiş ve demiş ki gerçekçi olmak lazım …

Maçın içine eden Spormax’ın yayın politikasını ve buna karar veren yöneticilerin bir kez daha ellerinden öpüyor ve ne güzel insanlarsınız diyorum.. Liverpool uzatmalar hariç daha baskılı oynadı sayılır ama Torres olmayınca gol atmak bizim için deveye hendek atlatmaktan zor oluyor. Rafa Torres’in dizi ile bir problemi vardı ve onu korumak için oynatmadık derken aslında EL’de oynasın mı diyordu bilmem.. 8. bile olabiliriz şu durumda.

Bizim için mantıklı olan, EL’yi kazanıp, Ayala, Pacheco ve hatta Dalla Valle gibi oyuncuları kazanmak için oynatmak olmalı ligde bundan sonra ve yazın en azından 5-6 futbolcu alacak parayı da bulmalıyız. Geçenlerde okuduğum bir yazıda geçen yıl KOP şirketinin (Liverpool’u yöneten şirket) ettiği 36 M pound zararın bu yıl artabileceğinden bahsediliyordu ve 350M poundluk borcun en azından yeniden düzenlenmesi için bir 100 M pound’a daha ihtiyaç olduğu söyleniyordu. Stadyum yapılacağı da varsayılırsa yaza doğru bir el değiştirmenin olması bekleniyor. Yani yeni futbolcu alabilecekmiyiz oda meçhul..

Maç işte oynandı bitti :) pacheco oynadı bu önemli ve bir tehlike gibisinden bişey yaratmaya çalışmışta şutu adamdan dönmüş. Aferin :)


LIVERPOOL: Reina, Johnson,Soto, Cara, Agger, Masch, Aqua (Kuyt 64), Gerrard, Maxi,Babel (Benayoun 71), NGog (Pacheco 79)


FULHAM: Swarzer, Baird, Hangeland, Hugh, Koncesky, Greening (Riise 82), Murphy (Dikgacoi 75), Etuhu, Duff, Nevland, Zamora (Okaka67)

SPORMAX VE LIVERPOOL
















İçinde yaşadığı halkın eğilimlerinden habersiz ve aslında özünde son derece çapsız adamların bütün dünyanın tamamen değiştiği şu zamanlarda, bu gibi kurumların başında kalacağı süre doğal olarak azalmıştır..

Biz o süre dolana kadar beklicez ve hatırladığımız her an size teşekkür edicez.. Çünkü yetenek, zeka, kültür vb donanımlar bir insanda olmadan da pek tabi böyle bir kurumun başına geçilebileceğini bizlere gösterdiği için..

Teşekkür ederiz Spormax bütün anlamlarını göz ardı etmeden hemde teşekkür ederiz..




FULHAM MAÇINI KAZANABİLİRİZ EĞER…














Fulham maçını kazanabiliriz eğer, Rafa bu maçta biraz olsun rotasyon yaparsa.. (bu adam aslında EPL’de arka arkaya 90 küsur maç farklı 11 çıkarmış adam :) ama kadro çok daraldı)

Fulham maçını kazanabiliriz eğer, Gerrard ortasahada oynarsa..

Fulham maçını kazanabiliriz eğer, Masch yerine Lucas oynarsa (Allahım ben ne diyorum :) ) Çok yorgun Masch.. muhtemelen etuhu ve Murphy ortasahasıyla çıkacak rakibe Mash olmasa da olur bence..

Fulham maçını kazanabiliriz eğer, Okaka ve Elm oynarsa, özellikle Okaka’nın hızına bir önlem alabilirsek..

LIVERPOOL – FULHAM MAÇ ÖNCESİ (EPL)













2 Avrupa ligi yarı finalisti yarın karşılaşıyor Anfield’ta karşılaşıyor.. iki takımda moralli ve hafif yorgun, ben şahsen güzel bir maç bekliyorum.. Takımımız da geç oldu ama kendine güveni geldi sayılır. :)

İki takım da 59. randevuya hazırlanırken kalan 58 maçın 33. biz 10. onlar ve 15 maçda berabere bitmiş. Gelin hep beraber bakalım diğer istatistiklere..

Liverpool 1934 yılından beri oynadığı 28 karşılaşmada da yenilmemiş Fulham’a, Liverpool Anfield’da son 9 maçı kazanmış ki bu EPL’de en iyi iç saha istatistiği, kendi sahamızda 27 maçtır gol buluyormuşuz, Gol bulmuş derken Torres Anfield’ta oynadığı 40 maçta 41 gol atmış, Fulham Anfield’ta ki son 8 maçın 6 sında gol bulamamış..

Fulham’a geçersek, 15 maçtır deplasmanda kazanamıyorlar, 9 saatten fazla olmuş deplasmanda gol atmayalı 5 ocakta atmışlar en son golü, Eğer oynarsa Aaron Hughes 100 maçına çıkacak Fulham ile, EPL’de Fulham deplasmanda oynadığı 92 maçın sadece 9 unu kazanmış..


SAHA: Anfield


YAYIN: Spormax 17:00 (18:00 dan itibaren M.City ile dönüşümlü, tabi 10 milyon Türk City taraftarı da maç izleyecek, töbe töbe)


LIVERPOOL: Skrtel, Aurelio ve Kelly sakat, Rafa’dan cezalı Riera yok.. Yani son 4-5 maçtır çıktığımız ideal 11 ile çıkabiliriz.. Takımın bahsettiğim gibi morali yerinde, Gerrard’ın ortasahaya geçtiğinden beri zaten fena oynamıyoruz fakat hep bahsettiğim gibi oyuncularımız yorulmaya başladı kıymetli Liverpoolseverler..

Muhtemel 11: Reina, Johnson, Carra, Agger, Insua, Lucas, Gerrard, Maxi, Babel, Aqua, Torres


FULHAM: Paintsil, Dempsey, A Johnson sakat ve oynamayacak, Davies, Elm ve Zamora’nın oynayıp oynamayacakları şüpheli, bizim gibi yorgunlar ve hiç kazanamamak gibi bir ünvanla maça çıkıyorlar :) Hayırlısı olsun..

Muhtemel 11: Schwarzer; Baird, Hughes, Hangeland, Shorey; Duff, Murphy, Etuhu, Dempsey; Gera; Zamora.


HAKEM: A Marriner


Not: Resim Büyür isterseniz..

10 Nisan 2010 Cumartesi

LIVERPOOL’DAN HABERLER-94




















  • Liverpool yönetim kurulu başkanı olarak British Airways’in başkanı Martin Broughton ile anlaşmaya çok yakınmış, eşbaşkanlarımız (siz nederseniz deyin :) ) geri planda kalacakmış, hem de finansal destek bulabilmeleri İngiliz bir başkan ile daha kolay olacak gibiymiş, ayrıca taraftar da kıl olduğu için yeni başkan iyi gelecekmiş..

  • Rafa Benfica maçına gelip, maçı izleyen kazmalarla görüşmediğini söylemiş ve kelemiş vaktim yoktu :) Rafa anladı ben hancıyım onlar yolcu dedi galiba :)

  • Sammy Lee, ben Clemence ve Grobbelaar ile oynama zevkine sahip oldum. Reina bence onların kategorisinde bir kaleci ve neredeyse KOP efsanesi olmuş durumda demiş.. Bizde yeşşe diyoruz Öztürk Serengil gibi :)

  • Mancini Liverpool’un hala 4. şansı var demiş bizim ve Spurs’ün 6 Liverpool’un 5 maçı var ama bizimkiler gerçekten çok zor demiş.

  • Reina yeni bir kontrata imza atmış imza 6 yıllık, imza için şöyle demiş Rafa beni buraya getirdi ve bana sonuna kadar güvendi, Rafa’ya teşekkür etmek istiyorum, ve takım arkadaşlarım ile taraftarlara da bundan daha fazla mutlu olamazdım.. Büyük kaptan.. :)

  • Benfica maçından sonra Sidnei gerçekten harika bir takım, ve finale kadar gitmeyi hak ediyorlar demiş, kupayı kazanırlarsa eğer benim için sürpriz olmaz diye eklemiş.

  • Rafa Agger’in kendi pozisyonu olmamasına rağmen geçen Benfica maçında ki oyununu göklere çıkarmış. Antrenmanlarda çalışmıştık demiş.

  • Lee, Lucas’a saygı duyulması gerektiğinden bahsetmiş, Benfica maçında sahada basmadık yer bırakmadı o süper bir futbolcu demiş ve eklemiş kapasitesinin farkındayız onun.. Bizde ama bir türlü anlatamadık hem sana Sammy hemde Rafa’ya :)

  • Arbeloa, Rafa hakkında konuşmuş, O hiçbir oyuncusunun hiçbir zaman risk almasını istemez ve oyuncularından beklediği şey, Onun ne istediğini bilmeleridir. Hafta içi antrenmanlarda uygulanan şeyleri, yapılan çalışmaları sizden maçta da ister. Bir süre sonra Robot gibi olabilirsiniz :) O sizin sürekli gelişmenizi ister ve yanlışlarınızı bir kere iki kere hep düzeltir. Ayrıca her zaman daha fazlasını ister.. Bu benim için çok iyi olmuştu..

  • Rafa yeteri kadar güçlü değil kadromuz demiş ve Anelka, Drogba ve Rooney ile Berbatov’u örnek göstermiş, bizde sadece El Nino var demiş.

9 Nisan 2010 Cuma

LIVERPOOL 4-1 BENFICA MAÇ SONU (EL)













Maçtan önce şunu söylemem gerek Cardozo’yu hep birgün Liverpool yada FB’ye alırmıyız diyordum ama geçen maç ve bu maçtan sonra nefret ettim.. Bu kadar arsızca nasıl kendini yere atabiliyor, penaltı alacak ve rakibin bütün alın terini heba edecek.. Ahlaksızca, aşağılıkça bir şey bu.. Yenebiliyorsan çıkarsın delikanlı gibi yenersin…

Maça geçersek, bu yıl attığı gibi bir gol attı Kuyt ve her zaman attığı gibi attı Torres ve hiç yapmadığı gibi yaptı Lucas : ) takım kanatlarda ve göbekte (Lucas’ın birkaç takım arkadaşına daldığı oldu ama) oyunu çok güzel sıkıştırdı.. Gerrard’ın bu sezona göre extra oyunuyla maçı rahat rahat aldık.. Bana kalırsa Masch çok düştü son zamanlarda, Rafa’nın ne yapıp edip kalan maçlarda değiştirmesi lazım ortasahayı,Insua gibi su koyvermeye başladı çünkü..

Benfica’da David Luiz bence Liverpool defansının aradığı isim olabilir.. Hem taş gibi hem tekniği var hem de hızlı.. 23 yaşında ve boyu 1.88, takımın 3. kaptanı aynı zamanda..Birde Aimar’ı izlemek güzeldi.. Athletico Madrid deplasmanda ki 2-2 beraberlik sebebiyle Valencia’yı eledi ve benim istediğim eşleşme olmadı.. Şimdi bakalım Torres’i nasıl karşılayacaklar…

Reina golü yediğinde sinirden hemen topu alıp vurdu yukarı doğru, böyle olmalı her Liverpool’lu futbolcu bana kalırsa.. Yaşa be 2014 yılında takımımızın kaptanı :) Bu ara da Rafa beni sinir etmeye başladı El Zhar konusunda belirtmek isterim..


LIVERPOOL: Jose Manuel Reina, Glen Johnson, Daniel Agger, Sotirios Kyrgiakos, Jamie Carragher, Steven Gerrard (Alberto Aquilani, 88), Yossi Benayoun (Nabil El Zhar, 90), Javier Mascherano, Lucas Leiva, Fernando Torres (David N'Gog, 86), Dirk Kuyt

GOLLER: Kuyt 27, Lucas 34, Torres 58,82


BENFICA: Jacobi Julio Cesar (Jose Filipe Moreira, 81), Anderson Luisao,Moreira David Luiz, Rechel da Silva Sidnei, Filipe Ruben Amorim, Francisco Javier Garcia, Santos Ramires, Pablo Aimar (Alexandre Fabio Coentrao, 87), Carlos Jorge Martins (Alan Kardec, 67), Angel Di Maria, Oscar Cardozo

Gol: Oscar “Ahlaksız” Cardozo 70